22 ÅR OG KUL I BRYSTET!

De siste dagene har det vert litt stille her på bloggen. Flere ting står på skriveplanen min, men når en situasjon oppstår som ikke føles så bra og hode blir fylt av tanker. Da er det litt vanskelig å klare å skrive på best mulig måte.

Denne uken startet ikke helt som alle andre ukene. Søndags kveld oppdaget jeg noe jeg ikke hadde trodd jeg skulle oppdage. Jeg fant en kul i bryste mitt! En klump som aldri har vert der før, men som plutselig var der. Vell har jeg kjent ubehag og stikninger oftere i det ene bryste, men jeg har ikke tenkt noe over det. 

Gratulerer med kommende 23 års bursdag, din gave var en kul!

Mandags morgen var det bare å få ringt til legen og kommet seg bort å få sjekke dette ut. Når undersøkelsen pågikk, merket legen kulen med en gang. Jeg ble henvist videre til ultralyd av brystet, og venter nå på timen for å få svar på hva dette er.

Da jeg var hos legen, var det ingen god følelse å høre når han ringte sykehuset til brystkreft avdelingen for å høre om det var til dem jeg skulle for å ta ultralyden. Jeg er liksom bare 22 år, jeg skal ikke sitte i en stol hos legen og høre han ta en slik telefon. Jeg har nylig hatt flere operasjoner, og føler meg endelig vell. Jeg har en fantastisk datter, og har det jeg kan ønske meg i mitt liv. Jeg skal ikke plutselig sitte i en situasjon der slike telefoner blir tatt. Det hele er bare helt absurd!

Hva kulen kan være er ikke godt å si, men uten svar og uansett hva det kan være så setter ikke det noen stoppere på mange tanker. Tankene kommer stormende i hode, uansett om det er alvorlig eller ikke. For en går i det uvisse. Selvfølgelig kommer tanker om det ene og det andre, og alt på en gang. Det er en naturlig ting som jeg tror de fleste som kommer i en slik situasjon opplever i ventetiden.

Det har vert noen vanskelige dager etter dette, og hode har som sakt jobbet på spreng. Redselen kommer selvfølgelig, og alle de følelsene som en kan klare å få i en kropp fyller seg opp.

Jeg har selv bursdag på førstkommende søndag, og dette var det siste jeg verken tenkte på skulle skje, og det siste jeg ønsket noen gang å oppleve. Det å stå i den uvissheten og alle tankene nå som bursdagen min nærmer seg, er ikke mitt største ønske. Men slik er det nå, og det er ikke noe jeg kan gjøre noe med. Jeg tar dag for dag, og ser frem til å få svarene på hva denne kulen er! Men det tror jeg egentlig de fleste hadde sett frem til å få svar på.

 

Selvfølgelig kan det være helt ufarlig men samtidig er det noe jeg ikke enda vet, og jeg har gått flere runder med meg selv før jeg valgte å skrive dette. Men jeg ønsket å skrive dette innlegget, fordi jeg ønsker å høre om det er noen andre jenter/damer der ute som har opplevd det samme? Og hva det eventuelt var i deres tilfelle? 

 

BYSTLØFT & SILIKON – HVORDAN SER DET UT?

6 måneder har gått, siden jeg hadde min første operasjon (brystløft). Det var den operasjonen som jeg har hatt, som det var minst smerter med. Jeg sier ikke at det ikke var ubehag og litt smerter, men av de 3 operasjonene så var det den som var den “letteste”.

Det var mye som ble gjort med brystene mine under den operasjonen. Bedre sakt de gikk ifra å være noen slappe vann ballonger til å bli normale bryster igjen. Alt ble flyttet opp på plass igjen, så det er ikke til å legge skul på at hele brystene mine egentlig består av mye arr.

Arrene var veldig synlige i starten av, men nå som det har gått såpass lang tid, har jeg virkelig blitt overrasket. Arrene har blitt mye svakere, og er ikke noe som plager meg. Jeg er utrolig fornøyd med å endelig ha brystene mine på “rette” plass igjen.

Før var jeg avhengig av å ha en BH for å holde brystene på plass, noe jeg ikke har det største behovet for nå. For nå er de plassert der de skal stå. Ja bedre sakt, for meg er det helt fantastisk å endelig kunne kjenne på den gode følelsen av å ha de der de skal være.

Som jeg har skrevet tidligere, så har jeg ikke vert den personen som har matt de minste brystene. Jeg har snakt i flere år om et ønske ved å ha silikon, men etter det ble den store forandringen på brystene mine, der jeg også mistet mye av “fyllet” i dem. Var det ingen tvil om at jeg følte for å ta silikon.

Så nå har jeg vert igjennom to operasjoner med brystene mine og som dere også vet, en operasjon med magen min. Det er snart gått 3 måneder siden den siste operasjonen. Om jeg skal si det selv, så flyr jo tiden! 

Siden det nå har gått såpass lang tid, har jeg tatt bilder av hvordan arrene på brystene mine er nå. Slik at de som har lurt på hvordan det kom til å bli etter litt tid, kan få svar på det. 

Jeg er selv veldig overrasket over hvor fine arrene faktisk er! Og jeg er veldig glad for at jeg har fått muligheten for å ta disse operasjonene. De som har støttet og hjulpet meg i den tiden der jeg virkelig trengte hjelp etter operasjons tiden, var hjelp som var helt fantastisk for meg. Jeg vet ikke hvordan jeg skulle ha klart det hvis ikke.

Nå den 1. Desember skal jeg inn på kontroll igjen, der det blir lagt vekt på slutt resultatet etter alle operasjonene. Gleder meg til å få høre om alt er slik resultatet skulle være, eller om det er noe som må rettes litt opp i. Spesielt da er jeg spent på å høre om resultatet etter komplikasjonene jeg fikk ved full bukplastikk.

Kommentar feltet er stengt på dette blogginnlegget! Hvis det er noen som har noen spørsmål så kan dere gjerne sende meg en melding på facebook siden til bloggen min, eller sende meg en mail. Så skal jeg prøve å besvare de eventuelle spørsmålene så godt jeg kan. Hvis det blir en del spørsmål, lager jeg nokk til svar på eget blogginnlegg. 

Ha en flott dag alle sammen!

BARBER DEG GUTT!


Er du glad i å få hår i maten?

Kjære alle små gutte lasser og manne ben der ute! BARBER DERE! Nei jeg snakker ikke om de plassene som alle å enhver ser, jeg snakker om nedentil! Ja helt riktig, kjønnsorganet. Det er ingen jenter der ute som liker å få hår i maten!

Først og fremt, hygiene. Ekstra hår på kroppen, som spirer å gror har sine innbyggere. Lar du håret gro, lar du bakteriene og de små dyrene som kravler å fester i sitt rette element, også ha tilgang på din kropp. Ekstra med små ekle dyr som springer rundt og koser seg, nei off.

Ikke nokk med det, men er partner. Jepp, en jente, kvinne, dame, kjerring, ja kall oss hva du vil, vi er det samme som går på denne jorden uansett. Det er ingen som synes det er noe stort pluss å bli tent av en gutt, å når buksene åpner seg så er det rene rein skogen som hopper til syne. ” HAR DU ET KART ELLER EN GPS? – NEI JEG HAR EN KONDOM! (DEN KAN DU NÅ LEGGE BORT, HUN MISTET HELE LYSTEN!) “

Mange gutter lurer ofte på om de skal barbere seg eller ikke. Spørsmålet trenger ikke lengre være et spørsmål, for spør deg selv. Liker du å få hår i maten med masse små dyr som kryper rundt og holder full fest? Der har du svaret.. Hvis du enda skulle være usikker og må ha det inn med t-skei, INGEN liker det. Det gir ingen med smak bare totalt avsmak.


 

Så nå kjære små gutte lasser og mannebein, det nærmer seg jul. Ingen unnskyldninger lengre nå å bruke. Har du ikke en barber høvel eller noe å barbere deg med, skriv det på 1.plass på ønskelisten til julenissen. Så får du se om nissen er snill i år, og vil hjelper deg med å fjerne den store bakterie festen nedi rein skogen din 😉 
 

 – HJELP DE STAKKERS SMÅ GUTTE LASSENE OG MANNEBEINENE DER UTE. DEL DETTE INNLEGGET VIDERE. SLIK AT SPØRSMÅLET TIL DEM SLIPPER Å VÆRE UBESVART LENGRE, OG SLIK AT VI JENTER SLIPPER FLERE SKREMMENDE SJOKK, MED ET SKUMMELT MØTE MED REIN SKOGEN.

 

 

STALLJENTERS MORGEN IDYLL

Mye av tiden og morgenene etter jeg ble mamma, består av rutiner. Faste ting skal gjøres til en hver tid, men samtidig er det noe jeg trives veldig godt med. Tror nokk det er mange som kjenner seg igjen i det. En ting som kanskje skiller seg litt ut og som kanskje ikke alle andre har som faste morgen rutiner, er at vi har også dyr. Dyr som skal ha mat og komme ut for dagen. Som jeg har skrevet tidligere, har vi både hester, hunder, katter og kaniner. Alle dyrene skal også ha hver sin mat og har hver sine behov for dagen. 

Min datter elsker dyr, og jeg liker å ta hun med på morgen stellet med dyrene etter vi har fått i oss noe mat, skiftet bleier, fått på oss nytt antrekk for dagen, osv. Hun stråler som den glade solstrålen som hun er, hver gang hun er med ut sammen med dyrene. Når hundene er inne i huset, springer hun rundt og leker sammen med dem, hun ler og storkoser seg. Det er så fantastisk å se at hun liker å være sammen med dyrene så godt, samtidig som alle dyrene er så glad i hun også. 

Jeg fikk tatt noen bilder i går når vi var ute og skulle gi hestene frokost, og slippe dem ut. Mina Adeline var helt i hundre! Hun var med å laget til frokosten deres med høy. Hun rev ut høy ifra rundballen og la det fint oppi ikea posene som vi fylte opp. Etter vi hadde gjort det, koste hun seg ved å sitte i trillebåren der vi hadde høyet som vi skulle gi til hestene (Vi hadde slippet dem ut først, og hun er kjempe flink til å finne frem grimene til hver enkelt hest). Etter vi hadde gitt hestene frokosten fikk hun sitte i trillebåren tilbake igjen til stallen. Hun storkoste seg hele tiden! 

Etter vi hadde gjort dette, var det kaninene og kattene som fikk mat. Hun elsker å få være med til alle dyrene, men har merket at hun allerede er en liten hesten jente. Alt som har med hest og gjøre, er hun helt oppslukt av. Det er så kjekt å se, og helt utrolig å se hvor mye stor interesse hun har for hest, til å være så liten som hun er. 

 


 

FULL BUKPLASTIKK – DET ENDELIGE RESULTATET?

5 måneder er gått siden jeg hadde full bukplastikk. Det var en større operasjon som bydde på større utfordringer enn jeg hadde trodd. Som jeg har vist dere tidligere, fikk jeg komplikasjoner etter denne operasjonen. Såret ville ikke lukke seg og ente opp med et stort hull rett inn i magen. Et stort hull som var et sår. 

Mange har nokk trodd det var smertefult med et slikt sår, som også var så dypt og stort. Men jeg kjente lite og har ikke enda skikkelig følelse i magen min. Det er jo selvfølgelig normalt og ikke ha normal følelse så kort tid etter operasjon. 

Det var som jeg også har skrevet tidligere, en operasjon som var smertefull. Drenet som jeg hadde i de første dagene var noe som jeg aldri ønsker å ha igjen. Kvelden før jeg skulle fjerne det, rant tårene som en foss ifra øynene mine. Det var direkte vondt.

Jeg har vist dere hvordan såret var når det var på det verste, og jeg har vist dere hvordan såret kom seg mer å mer. Nå har endelig såret lukket seg! Men hvordan resultatet er, var ikke helt som jeg hadde trodd. Jeg har et større arr på magen enn hva jeg skulle og jeg har en klump på den øvre delen av magen min. Selvfølgelig blir det bedre med tiden, men dette er hvordan det er nå. Jeg skal inn til sluttkontroll igjen i Desember å er spent på hvordan det blir ang magen min. Om det er noe som skal rettes på, eller om det vil bli bra av seg selv.

// OPS! ADVARER OM BILDE LENGRE NEDE SOM KAN VÆRE LITT STERKE FOR NOEN! //


// Her ser dere arret som er rundt magen min, helt nede ved buksekanten. Det er såpass langt nede at det er ikke noe som andre ser //

 
// Dette er den klumpen som jeg har på øvre del av magen etter operasjonen, så er spent på om noe skal gjøres med den eller om den vil forsvinne av seg selv //


// Bildet til venstre er hvordan såret så ut de ukene det var på det verste, der forandret seg men det er et av bildene av det. Bildet til høyre er hvordan såret nå har blitt etter det har lukket seg! Alt i alt, er det overraskende flott resulat av hvordan det har blitt etter et så stykt og ekkelt sår! //
 

Jeg har ingen smerter lengre, bare lite følelse. Jeg er lettet over at såret har lukket seg og at det ser så fint ut som det gjør nå, i for holdt til hvordan det så ut.

Jeg har valgt å vise dere hvordan det har vert for meg igjennom denne operasjonen, ettersom jeg selv ikke fant så mye om slike operasjoner på nett. Når det ble komplikasjoner etter operasjonen valgte jeg å være åpen om dette, fordi jeg ønsker å vise dere at det er ikke alt som går helt som planlagt alltid. Enn kan ikke bestemme over kroppen sin og hvordan det skal gå etter operasjoner. Noen går det helt strålende med uten noen komplikasjoner, mens noen er uheldige og får noen komplikasjoner.

Jeg håper dere som har følget meg igjennom operasjonene har følt at det har vert greit å få se at ikke alt alltid går som planlagt og er rosen rødt og flott. Samtidig som jeg har verdt åpen om mine operasjoner har jeg valgt å nå i senere tid stenge kommentar feltet ved disse innleggene. Dette fordi jeg har fått mange frekke og stygge kommentarer, men også flere fine kommentarer der dere også har hatt spørsmål. Men hvis noen har noen spørsmål ang operasjonene som jeg har hatt, så kan dere sende meg melding på blogg.no, mail eller skrive melding til meg på facebook siden til bloggen min.

Håper dere alle får en flott dag videre!

NEW IN – HOMEMADE PINK X-MAS

Desember nermer seg med stormskritt, og julekaoset er snart i gang hos mange folk der ute. Selv er jeg glad for at jeg skal lage mange av julegavene selv og håper på å slippe mye av julekaoset. 

Nå som julen nermer seg, følte jeg det var på tide og sy et juleantrekk til min datter, Mina Adeline. Jeg hadde planene klar for hvordan jeg ønsket skulle se ut, men spent var jeg på om jeg i det hele tatt kom til å få et resultat som var noe lunne likt planen min. Ingen mønster hadde jeg, men ideen var klar på både papir og i hode.

Jeg fant derfor ut at jeg skulle ta utgangspunktet i et mønster til en genser, slik at jeg fikk armene og overdelen i rett str. Jeg klippet ut, og klippet deretter bort et større stykke av lengden på genseren. Dette for å kunne lage til skjørtet og gjøre genseren om til en kjole/kåpe. Da jeg hadde sydd på delene, klippet jeg ut “pels” til å ha rundt armene og rundt kjolen. Jeg sydden den på og satte i trykk knapper, og så var den klar. Utrolig lett, raskt og vakkert antrekk å lage. Samtidig som det var utrolig kjekt. 

Da kjolen/kåpen var klar, bestemte jeg meg for å lage til noen leggvarmere som passet til kjolen. Jeg brukte da “pelsen” som jeg hadde på kjolen. Klippet ut ønsket størrelse i leggvarmerne, sydde det til slik jeg ønsket å ha de. 

Leggvarmerne og “pelsen” på kjolen er av gjenbruk, og det rosa stoffet til kjolen er nytt stoff (altså ikke gjenbruk). Det er så kjekt å kunne kombinere slike ting, og bruke av å til bare gjenbruk og av å til litt gjenbruk. Samtidig som enn kan lage ting om til sitt eget og designe det akuratt hvordan enn ønsker.


// Slutt resultatet av kjolen/kåpen og leggvarmerne // 

Da min datter så kjolen sin og leggvarmerne ble hun helt i hundre. Hun kunne nesten ikke få det på seg raskt nokk. Hun sprang rundt på gulvet så elegant og flott. Hun virket så utrolig stolt av å ha på seg dette antrekket. Smilet var stort på hun hele tiden, og da jeg spurte om jeg kunne få ta bilde av hun, stilte hun seg ved den rosa stolen sin og smilte. Det var virkelig et antrekk som hun likte og som var behagelig for hun å ha på seg. 

Både jeg og min datter ble kjempe fornøyd med resultatet! Det er de første juleantrekket jeg har sydd, men flere blir det for dette var kjempe kjekt! 🙂

For å se flere klær og antrekk som jeg har sydd og som jeg har ute for salg, kan dere klikke –>HER! 

Håper dere alle får en flott dag!

– Hva synes du om kjolen/kåpen og leggvarmerne?
– Har du sydd juleantrekk?

 

KJÆRE MOBBEOFFER, JEG FORSTÅR DEG!

Er du en av de som blir rammet av mobbing? Da kan jeg låve deg en ting. Jeg vet hva du går igjennom. Ofte kan enn føle seg alene, forlatt og ensom. Enn sliter med og klare å se realiteten av livet og seg selv. Det å finne noe positivt og forståelsen av at noen kan elske deg er uvirkelig.

Ord blir like skarpe som kniv, og lager dype og usynlige sår som bare du selv kjenner på. Smerte som du selv får påført om det er fysisk eller psykisk, er det like grusomt uansett. Livet føles ikke verdt og holde på. Og alt føles grusomt.

En ser ikke ofte verdien i ting og enn blir lett stengt inne i en dyp tristhet i seg selv. En lever i en overvinnelig kamp der frykten styrer alt. Timer som en må tilbringe på de plassene som enn blir rammet av mobbing, føles som timer så er like lange som år. Det føles som en evighet.

Enn føler seg ofte alene og føler ofte at ingen forstår og er redd for å gjøre seg til kjenne. Enn er redd for å si ifra og få hjelp av andre rundt for enn frykter hva de som mobber da vil si og gjøre.

En lever ofte i en evig frykt, en evig kamp.

Mye mer skjuler seg inni de som blir mobbet. Og hverdagen er en levende kamp.

Dere som blir mobbet, dere har et valg. Et valg om å overvinne deres frykt. Bruke ord å bli hørt. Mine råd til både de som blir mobbet fortell til deres foreldre hvordan dere egentlig har det. Fortell hva som skjer og hvordan det er. Fortell og si ifra om andre er klar over dette og om noen andre prøver og hjelpe. Snakk og bruk ord. Kommer det tårer, så er det ikke tegn på svakhet men en styrke!

Det finnes instanser som er der og kan hjelpe de som blir rammet av mobbing. Noen av instansene som ble brukt og som prøvde å hjelpe meg når jeg ble mobbet var blant annet, Politi, barnevernet, rektor og lærere (ettersom mobbingen skjedde på skolen også), helsestasjonen, psykiatri tjeneste. Det finnes garantert flere instanser som er til hjelp for de som blir rammet av mobbing.

Det er også en lov som heter Opplæringsloven som har paragrafer som går litt inn under mobbing. Som har noen viktig paragrafer og huske på hvis mobbing finner sted på skolegang. Det er blant noen paragrafer som jeg ønsker å nevne, som kanskje noen ikke er klar over at det faktisk er lovpålagt at ansatte i skolen tar del i og hjelpe de som blir mobbet! 

Opplæringsloven § 1-1 siste ledd, sier loven dette:
? Skolen og lærebedrifter skal møte elevene og lærlingene med tillit, respekt og krav og gi de utfordringer som fremmer dannelse og lærelyst. Alle former for diskriminering skal motarbeides.?

Opplæringsloven § 9a-1, sier loven dette:
? alle elever i grunnskolen og videregående skoler har rett til et godt fysisk og psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring.?

Disse to paragrafene er noen paragrafer som er viktige og huske på. Det er to paragrafer som kommer inn under mobbing og som omhandler det. Disse to paragrafene betyr at det er ingen form for mobbing og trakassering som skal tolereres.

Opplæringsloven § 9a ? 3, sier love som følger:
? Skolen skal aktivt og systematisk arbeide for å fremme et godt psykososialt miljø, hvor den enkelte eleven kan oppleve trygghet og sosialt tilhør.

Dersom noen som er tilsetter ved skolen, får kunnskap eller mistanke om at en elev utsees  for krenkende ord eller handlinger som mobbing, diskriminering, vald eller rasisme, skal vedkommende snares undersøke saken og varsle skoleleiinga, og dersom det er nødvendig og mulig, selv grepet direkte inn.

Dersom en elev eller forelder ber om tiltak som vedkommer det psykososiale miljøet, deriblant tiltak mot krenkende adferd som mobbing, diskriminering, vald eller rasisme, skal skolen snares mulig behandle saken etter reglene om enkeltvedtak i forvaltningsloven. Om skolen ikke innen rimelig tid har tatt stilling til saken, vil det likevel kunne klages etter føresegnene i forvaltningsloven som om det var gjort enkeltvedtak.?

Som dere kan se påpeker § 9a ? 3 at både ansatte og ledelser har ansvaret for at krenkelser og mobbing opphører straks. Rektorer ved skoler har ansvaret for at skolene som har slike tilfeller og hendelser skal jobbe kontinuerlig og systematisk med skolemiljøet. Dette er det også paragraf som tilsier i opplæringsloven. 

Opplæringsloven §9a ? 4, sier som følge:
?
Skolen skal aktivt drive et kontinuerlig og systematisk arbeid for å fremme halsbåndene, miljøet og tryggheten til elevene, slik at kravene i eller i med hald av dette kapitlet blir oppfylte. Skoleleiinga har ansvaret for den daglige gjennomføringen av dette. Arbeidet skal gjelde det fysiske så vel som det psykososiale miljøet.?

Som dere ser er det paragrafer i opplæringsloven som går inn under blant annet mobbing. Der det er lovpålagt og ta mobbing på alvor og gjøre alt for å få stopp på det. Men husk og snakk, og bruk ord og la deres foreldre få mulighet til å forstå. La dem få hvite hvordan hverdagen og situasjonene egentlig er, og la dem få kjempe og få gjøre det bedre for deg/dere! De kan få hjelp og få kontakte andre instanser som kan hjelpe og få mobbingen bort.

Foreldre og familie er det kjærest vi alle har, de står ved våres side og hjelper uansett. Uansett om du er foster barn, adoptert eller bor med dine ekte foreldre, så er familie og de som er dine foreldre uansett livs situasjon det kjæreste vi har. De elsker oss alle uansett hva og om du er adoptert eller foster barn. Kjærlighet er det største og det viktigste vi alle har.

 

2 DAGERS BAKEGLEDE

Det å være på kjøkkene å lage mat er faktisk utrolig kjekt! Denne uken har både jeg, min datter og min mamma vert på kjøkkene å bakt sammen. Det var utrolig kjekt å ha med min datter, for hun var virkelig helt oppslukt. Aldri har jeg sett henne ha en oppmerksomhet på noe slikt over såpass lang tid. Den ene dagen bestemte vi oss for å lage pizza boller. Det er noe vi alle her i huset er utrolig glad i, og vi liker å variere med vanlig pizza, pizza boller og pizza snurrer. 

Bakingen går relativt raskt og det er ikke mange ingredienser som vi trenger i bollene, men den fantastiske smaken og så myke og gode som de blir er virkelig helt fantastisk. 


Det var et herlig måltid som vi alle var kjempe fornøyd med. Vi koste oss kjempe mye!

Dagen etter var det kake baking som sto for tur. Vi tok en lett variant denne gangen, og laget en 1-2-3 kake (kakemix blanding ifra butikken). Min datter satt fint i stolen sin og var helt oppslukt under kakebakingen. Det var så kjekt å se hvor mye hun kunne kose seg med å være med å lage mat. Både jeg og min datter hadde en fantastisk kake bake tid 🙂

Vi ble kjempe fornøyd med dette resultatet også! Ja det var en veldig lett variant med å ta en 1-2-3 kake, men det var det vi valgte å gjøre denne gangen. Vi hadde en kjempe koselig bake tid begge dagene. Det var så kjekt å se den bake gleden hos min datter også. Kaken vi bakte var en gullerot kake, og smaken var kjempe bra på den. Kaken ble raskt oppspist, så den falt godt i smak for alle 🙂 

Gleder meg allerede til å bake mer med min datter, og til vi skal starte på julekakene. Det er mye baking som står i vente nå før jul! 

Ha en flott dag alle sammen! 🙂 

 

“BARNA DINE ER IKKE DET VIKTIGSTE I LIVET”


Hvis ikke barna, jobb, venner eller hobby er viktig, hva er da viktig i livet?

For et par dager siden leste jeg en tekst som var skrevet av Morten Egtvedt og Dr. Cecilie Køste. Teksten går ut på at det er verken ditt eget barn, din egen jobb, dine venner, hobby og egentlig alt du liker og har i hverdagen din ikke er viktige lengre. De påpeker at det som er viktigst i livet ditt er din partner/ektefelle. Mitt store spørsmål er da hva med de som ikke har en partner eller ektefelle, hva med de som er alene med barne sitt?

Ditt eget kjøtt og blod som du selv har skapt og båret fremt til denne verden, skal det plutselig ikke være det viktigste i live ditt? Barn og baby er avhengig av sine foreldre 24/7. De blir født til denne verden uten mulighet til å ta vare på seg selv, og faktisk uten stand til å holde seg selv i livet alene. Vi foreldre er de som skal lære babyen som vi selv har både hva som er rett og galt, og har en hel liste med ting som vi skal lære dem. For et barn hadde ikke klart seg, uten den viktige lærdommen som vi lærer dem.

“Vi bruker så mye tid på å være ?perfekte foreldre?, at vi ofte glemmer å gi barna våre det de virkelig trenger. Nemlig gode eksempler. Gode eksempler på hvordan et bra ekteskap/forhold kan se ut”

Hvem har plutselig funnet en “fasit” på hva barn virkelig trenger? Hvem har bestemt at enn er et godt eksempel når enn kan vise hvordan et bra ekteskap/forhold kan se ut? Er plutselig de som er skilte, de som er alene med sitt barn, de som ikke har den andre parten i livet sammen med barne sitt, plutselig dårlige eksempler? Er det plutselig det som avgjør hvordan foreldre og mødre eller fedre vi er? 

Mange bruker nokk tid på å ønske å være en god mamma eller en god pappa, for alle de fleste mødre og de fleste fedre ønsker somregel å være en god foreldre. Men det betyr ikke at enn glemmer verdiene i livet sammen med sitt barn. Det betyr i mine øyner at enn gjør foreldre rollen sin på den beste måten som enn klarer. Alle har sine dager som er litt mer utfordrende og som ikke alltid er på topp, men det betyr ikke at enn ikke tar vare på barne sitt. 

“Foreldrenes oppgave er ikke å stå til tjeneste for barna 24 timer i døgnet og gi dem alt de ønsker seg akkurat når de ønsker det. Vår jobb er å elske dem ubetinget, holde dem trygge, friske og sunne etter beste evne, sørge for at de får en utdanning, gi dem noen funksjonelle verdier med på lasset og kort sakt sette dem i stand til å bli selvstendige, voksne mennesker”.

Ved alle oppgavene foreldre har og som blir nevnt i utdraget fra teksten som jeg leste, er oppgaver og ting som tar tid. Det er oppgaver som tilsier at enn faktisk skal være til tjeneste for barna 24 timer i døgnet. For det handler om verdier og uendelig kjærlighet. Det handler ikke om å kjøpe seg perfekt, ved å kjøpe alt som koster penger fordi barna vil ha det. Men mye må dessverre kjøpes nå for tiden fordi vi lever i et århundre der vi ikke er flinke nokk til å benytte oss av egne resurser. 

Det å elske et barn er så langt unna det å elske en partner/ektefelle. Kjærligheten enn har over for sitt eget barn, sitt eget kjøtt å blod er ubeskrivelig og uendelig. Kjærlighet over for en partner/ektefelle, kan aldri sammenlignes med kjærligheten som enn bærer over for sitt barn. Enn har ikke den spesielle tilknytningen heller, så hvordan skal enn plutselig velge noen som ikke er ditt eget kjøtt å blod til å være mer verdifullt og bli satt første i live ditt?

De som er alene med barne sitt, skal det plutselig bli sett på som feil? Skal det plutselig være galt å være alene med barnet, fordi enn i noen sine øyner gir feil og negative eksempler? Det er på langt nær rett for noen i det hele tatt til å gi en dom på. Alle har hver sine hendelser og ting som ligger til grunn for at livet er som det er. Enn skal i mine øyner ikke velge en annen person som er med på å lage et barn som blir født til denne verden før sitt eget kjøtt å blod. Hvorfor skal vi ?hedre? enn annen person på et annet nivå og et høyere nivå enn våre barn? Skal vi som er alene plutselig ikke få ha våre barns som det er alt for oss i våre liv?

Hvordan skal vi kunne gi barna våre gode eksempel og verdier hvis alt bare skal handle om forhold og ekteskap? Hvordan skal vi sa kunne gi barna våre et godt eksempel på en karriere og en fast og god inntekt? Hvordan skal vi kunne gi barna våre et godt eksempel på hvor viktig det er å ha en hobby. Ikke minst venner, Hvordan skal vi kunne gi barna våre et godt eksempel og lære dem hvor viktig det er å bevare sine venner, hvis enn ikke skal prioritere dem på den måte som enn føler selv er rett? Det er så mye mer et liv handler om enn å ha en partner eller et ekteskap. Det er så store verdier vi må huske på i livet våres, hvor skal vi overleve uten en inntekt, vi kan ikke være i stand til å klare å ta vare på verken vårt eget barn eller oss selv uten enn karriere og en inntekt, de vil si en jobb.Barne mitt er alt er alt for meg! Hun er det viktigste i live mitt. Ja jeg er alene mamma, men det gjør verken meg eller andre i min situasjon til en dårlige mamma eller en dårlige pappa. Det gir meg like gode og viktige eksempler på å lære mitt barn viktige verdier i livet. Jeg kunne aldri klart å satt en partner som jeg skulle dele mitt liv med, foran min barn. Hva om min partner plutselig hadde vert voldelig over for mitt barn, skal jeg plutselig sette han først da også? Nei dette er for meg helt absurd. Barna har vi selv skapt og født ut i denne verden, ingenting er viktigere enn de. Ingen skal kunne sette en partner foran sitt barn, for et barn svikter aldri, men enn vet aldri om en partner eller ektefelle gjør det. Hva har du igjen da? 

Om du ønsker å lese teksten jeg sitere til noen plasser og som jeg leste for et par dager siden, så finner du den HER

Er barne ditt det viktigste i live ditt?
Hadde du satt/setter du din partner/ektefelle foran ditt barn?

 

 

SILIKON ER IKKE Å BARE LEGGE SEG UNDER KNIVEN!

For ca 2 måneder siden, var det min 3. operasjon som sto for tur til å bli gjennomført. Det var silikon operasjon, og vell hadde jeg sett frem til den var overstått. Tiden etter hadde jeg ikke noen tanker rundt, men vell har jeg fått mine overraskelser. Jeg sier ikke at jeg angrer, for det er noe jeg absolutt ikke gjør. Jeg skal ærlig innrømme at jeg er veldig fornøyd! Men tiden etter har som sakt overrasket meg. Mange lurer nokk på hvorfor, og her får dere svaret.

Dagene etter operasjonen var smertefull. Det å ta et brustløft var ikke smerte fult, men ubehagelig. Det og ta silikon, var smertefullt. Jeg sier ikke at det er slikt for alle, men for meg var de det! 

Jeg ønsket helst og ikke bruke armene mine. De var der egentlig bare for pynt de første dagene. Brystene mine var hovne og føltes som melkespreng x 1000 og det sto med store bokstaver på brystene mine “ligg unna”. For å si det lett, jeg var full av smerter på en helt annen måte enn jeg noen gang hadde kjent før.

Relativt kort tid etter operasjonen begynte jeg å kjenne stikninger i brystene mine. Stikningene kom av å til i løpet av dagene, og var det relativt kort tid, men samtidig lenge nokk. Noen ganger kraftigere stikninger, der jeg måtte ta meg til bryste og holde for å håpe jeg klarte og dempe stikningene de få sekundene de varte. Brystene mine var ømme og den første tiden var jeg uten noe som helst følelse i dem.

Nå ca 2 måneder senere har jeg fått en liten smule mer følelse i dem, enda veldig liten men litt mer enn ingenting. Følelsene i dem bryr jeg meg ikke noe om, jeg er fornøyd med resultatet og det er de som er det viktigste for meg. Men det mange nokk ikke tenker over og samtidig ikke er klar over, er de stikningene som kan komme. Det er ikke alle som har dem over litt tid, men noen har det. Selv har jeg enda stikninger, og til tider er det litt ubehagelig. Men det er noe som vil gi seg etter litt tid.De siste dagene har det blitt så å si daglig at jeg har stikninger, spesielt når kvelden kommer. Jeg har vert aktiv om dagen, armene og kroppen har vert i mye bevegelse siden jeg har min datter som er både høyt og lavt til en hver tid. Og jeg kan enda kjenne ubehag som kommer i blant når jeg kjører bil, har gjort mye hus arbeid, gjort mye i stallen der jeg bruker armene mine mye eller andre små ting. Jeg har ikke enda prøvd ut hvordan det er å trene ang stikningene, men ønsker å begynne å trene etter litt tid, så det er i så fall noe jeg kan komme tilbake til.

For mange kan det å ta en silikon operasjon være en ?lett? avgjørelse. Mange tenker ikke over smertene og tiden etter operasjonen. For det er ikke “bare” å legge seg under kniven og ta en operasjon. Selv har jeg nå vert igjennom 3 operasjon, og det er virkelig noe som en både blir fysisk og psykisk sliten av. Det å gå med de smertene som enn får etter operasjonene er virkelig ikke en spøk. Det er tøft for kroppen å jobbe med å komme seg etter operasjoner, uansett om det er en liten eller en større operasjon. Mange tenker ikke over helheten og alt rundt det å ha silikon, hva som kan skje og hva en selv går igjennom, ja både før operasjonen og etter. Det er en tøff psykisk ting å legge seg frivillig i narkose. Uansett om det som sakt er frivillig, så betyr det ikke at det er noe lett og noe enn ikke gruer seg til. Jeg husker enda den første narkosen jeg skulle i av de 3 operasjonen mine. Jeg sa farvel til min mor og min datter, men da jeg kom inn til kirurgen ble det tårer som rant ned over kinnet mitt etterfølgt av sine søsken tårer. Så frivillig, betyr ikke at det er noe lett uansett.


// Bilde er lånt fra Google //

Enn kan faktisk få problemer etter enn har tatt silikon!

På den 2. Operasjonen min var jeg litt uheldig og fikk komplikasjoner, noe som enn ikke alltid tenker like mye over at kan forekomme. Selv med silikon er det flere ting som kan skje, men som jeg tror mange ikke tenker over. Selv skal jeg være ærlig og si at jeg ikke var den smarteste kniven i skuffen og tenkte over de problemene som kan komme, og heldig er jeg som ikke har fått noen problemer. Men noen av problemene som kan komme ønsker jeg og neven.

Enn må huske på at enn kan faktisk en sjelden gang være uheldig og få infeksjon ved operasjon, å ja med silikon operasjon også. Blødning kan også forekomme hos de som har lagt protesen under muskelen (enn kan legge protesen under og over muskelen). Den største komplikasjonen som enn kan oppleve er kapseldannelse. For de som ikke har hørt om det før så er det kroppens forsvarsmekanisme mot fremmedlegemet som en brystimplant er. Ved alvorlige typer kapseldannelse må enn faktisk operere det bort.

Noen andre komplikasjoner som kan og som en bør hvite om, så er det andre kvinner som har tatt silikon som har opplevd at brystene har sprukket. Det er spesielt den eldre typen av silikon, der noen har opplevd det. De som har saltvannsimplantat kan oppleve at det faktisk blir raskt borte. Dette er fordi saltvannet tas opp av kroppen, selv vil jeg si at det er sjokkerende men sant. Det er også noen som opplever stort ubehag ved at silikonen lekker ut i kroppen. 

Hvis en tar for store bryster kan det også gjøre at kroppen ikke klarer å tilpasse seg den nye vekten som den får av silikonen, og at man har en stramming i huden som stadig verker. 

Så som en ser, det er flere ting som kan oppstå ved silikon operasjon. Det er ikke bare som mange tror, bare å ta silikon. Det er noe som enn bør tenke seg godt om å være sikker på før enn utfører det.

Jeg ønsker ikke å være en person som skal fremstå som at det å operere kroppen sin er en ting enn bare gjør på 1-2-3. Det er noe som krever mye av selg selv og kroppen. Det er flere ting som kan oppstå og som en bør være klar over, når enn tar de valgene som det krever ved å ta operasjon. Det beste er å kunne være fornøyd med kroppen sin slik som den er, men når det er operasjoner som en virkelig føler et behov for så synes jeg andre burde respektere det valget. For det er som sakt ikke å ?bare? legge seg under kniven, enn må samtidig tenke og være klar for å utføre det selv.

Mange topp bloggere og andre mennesker har valgt selv å ta silikon, men det er et personlig valg som hver enkelt har tatt. Det betyr ikke at du som leser skal bli påvirket til å gjøre det samme, for hvis andre hopper i havet, skal du også da hoppe i havet? 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top