SORGEN BAK ØYNENE

En eller annen gang i livet møter enn motgang. All motgang har forskjellige påvirkninger å grader. Den siste uken har det kommet motgang etter motgang, men den største motgangen som har kommet nå for et par dager siden, er den vondeste jeg noen gang har kjent på! For et par dager siden skjedde det noe med en person som betyr alt for meg. Det er en person som er nesten like viktig for meg som min mamma er for meg. Jeg ønsker ikke å utdype noe ang hvem denne personen er, ettersom jeg ønsker å skåne mine næreste og familie rundt meg. 

Jeg har etter mye motgang i live mitt har jeg gradvis klart å bli sterkere å sterkere som person. Jeg har mine svake å ømme punkter å selvfølgelig et hjerte av smør og ikke står. Men jeg lar meg ikke ofte vise blant andre når det kommer motgang inn i min hverdag som virkelig gjør vondt. Nå som det har vert litt for mye motgang på en gang, kjenner jeg at det har toppet seg. Når dette som har hent med denne viktige personen for meg, ble det nokk. Det ble for mye på en gang. Jeg klarte å holde motgangen som var kommet etter stormen, og slikt under kontroll. Vi har klart å fått en plan om hvordan det skal fikses og osv. Det er har seg jo slik at små ting blir større når det baler på seg, og det finnes grenser hos alle mennesker. Det finnes en terskel som begrenser hvor mye en person klarer av motgang å såre hendelser på en gang. Og det er dit jeg har kommet nå. 

Jeg føler været synger i klang med mine følelser. Det er grått, dystert og ikke sol ute. Ergo, mine indre følelser er ikke noen solskinn følelser. Jeg føler meg trist, nedfor. Jeg føler meg tom. Tom pga det er en frykt som styrer og som fyller mine dager nå, en frykt for denne personen og samtidig en frykt som kommer frem når det skjer ting som enn ikke kan håndtere eller ha kontroll på selv. Jeg er jo en person som alltid klarer å knekke frem løsninger på det meste, men dette klarer jeg ikke å knekke frem en løsning på. Jeg må legge denne hendelsen i guds hender å stole på at han klarer å fikse dette. Jeg må prøve å finne ro inni meg å stole på at den høyere makten fikser dette og gjøre slik at dette går bra. 

Jeg har ingen av å på bryter, fordi jeg ble ikke skapt med det. Jeg må akseptere mine følelser, min tristhet, og den frykten jeg bærer på, men samtidig må jeg prøve å huske på alle de gode tingene som faktisk er rundt meg og de som er involvert under denne motgangen. Jeg sier ikke at motgangen er noe god på noen som helst måter, for den er rett å slett et vandrende mareritt. Det er helt forferdelig! Men jeg må prøve noe nytt, jeg må prøve å legge denne hendelsen over til høyere makt som kan styre og fikse dette. For den makten har ikke jeg i meg. Det er vanskelig, for det er nå jeg skulle ønske det var en bryter jeg kunne trykke på slik at det ble lettere å få klare å legge dette i guds hender å stole på at dette går bra. Jeg er jo bare et menneske, og dette ligger jo i menneskers natur. 

Nå som jeg og de rundt meg går igjennom en tid som byr på mange vonde følelser, tristhet og en stor redsel merker jeg at jeg ikke klarer å være så sosial. Jeg lokker meg selv automatisk nå mer inne. Jeg vil helst bare være rundt de nærmeste jeg har og bare få sitte som et barn i min mamma sitt fang å få en lang, god å trygg klem. Få kjenne den styrken som en mamma har i seg og i sine klemmer som er fulle av kjærlighet. Jeg kjenner at jeg ikke er flink til å klare å svare på tlf en min når det ringer, meldinger på både mobilen og facebook. Men jeg velger å håpe at andre kan få forståelse for det etter hvert når jeg klarer å snakke om dette, og når tiden er inne for å klare å sette mer ord på alt. Nå trenger trenger jeg faktisk for en gang skuld å bare være rundt de som står meg nært og holde meg litt for meg selv. Jeg svarer på tlf en når jeg er klar, jeg svarer på meldinger på facebook og mobilen når tiden er inne for at jeg klarer å ta imot andre rundt meg. Jeg trenger bare akkurat nå å få være litt for meg selv, sammen med min datter og min familie/de nærmeste rundt meg. 

Det er nokk ikke et lett innlegg for alle å forstå, og det er nokk et blogginnlegg som kan være forvirrende for mange. Men når det er en stor tomhet av tristhet, redsel og alt på en gang pga en stor motgang som bygger på så mye frykt og usikkerhet, blir det slik noen ganger. Det er noe alle går igjennom, vi bare har forskjellige måter å håndtere alt på. Og jeg har min måte å håndtere det på med å få være for meg selv. 

 


 

COOLSTUFF REDDER JULEN!

// REKAME – INNEHOLDER ANNONSELENKER // 

 

Vi har nå passert 3.søndag i advent og uken har kommet godt i gang. Julen tikker seg innover realiteten, og alle juleforberedelser kan raskt bli et kaos for mange. Det å bevege seg fysisk ut i butikker, er nesten ekstremt når julekaoset kikker inn hos så mange mennesker på en gang. Lange køer og butikker som er fulle av kaos. Har en barn er virkelig ikke det noe hyggelig handletur for foreldre med barn, samt også ikke noe hyggelig handletur for noen. 

Denne problem stillingen som bærer med seg kaos og ikke noe hyggelig stund rundt kaos, har jeg funnet løsning på. Nemlig å shoppe på internett. Nettbutikker er så utrolig genialt, og noe av den ekstreme teknologien som vi har nå i dette århundre en faktisk ganske grei. Det å ha butikker som en kan kose seg med i ferd og ro, tenke og bruke så lang tid enn ønsker på, samtidig som en sitter godt avslappet i sofaen, er faktisk fantastsik! så tommel opp for nettbutikker. 

Som jeg har skrevet tidligere er det nokk flere der ute som har noen som er vanskelige å finne gaver til når julen kommer. Årene går og en kan raskt sitte igjen med en tanke “de har jo alt, hva i alle dager kan jeg kjøpe i gave til h*n?”. Problemet er igjen løst! Jeg har oppdaget Coolstuff.no, som er en nettbutikk med alt til alle. De har gaver til både de som har alt og de som ikke har alt. De har gaver til alle! Produkter som de har en faktisk utrolig kule og veldig fasinerende. De har noen produkter som får gir en liten tankevekker og som en ikke trenger å være usikker på om andre har ifra før av, fordi det er produkter som skiller seg ut på en spektakulær måte og som virkelig kan glede alle å en hver. 

Jeg vil nesten påstå å si at coolstuff.no kan være redningen for mange nå med julestriden, gave kaoset og alt. Så er du litt sent ute med gavene eller mangler noen gaver, så anbefaler jeg å klikke deg inn –> HER, og ta en titt på de spennende produktene som skuler seg på deres nettbutikk. 

Jeg tenkte at jeg kunne ta å vise dere noen av produktene som jeg synes er veldig spennende som coolstuff.no har. Jeg kunnet ha lagt ut evig mange produkter, men har klart å begrense meg litt. 

Objektivkruset 
Her har du det perfekte kruset til alle som er glad i å fotografere. Det ser ut og føles som et skikkelig objektiv. Ikke nokk med det men det har også i tillegg objektivdeksel, som er perfekt for å holde varmen i kruset eller om du ønsker å bruke det som asjett. Ikke noe som befinner seg hos alle, men samtidig en spennende og flott gave til fotoglade mennesker. 

Dette Objektivkruset finner du på Coolstuff.no til  kr 129,-

 
 

Magnogrip Armbånd
Det er nokk ikke et kjent fenomen at vi alle har noen i familien som er glad i å være litt selvhjulpne og kreative. Her har dere et praktisk magnetisk armbånd for alle handy mennekser der ute, samt også til de som er snekkere og håndverkere. Plutselig slipper du å fulle munnen med skruer og andre gjenstander som en helst skulle hatt noen til å legge frem for enn hver gang, men som ender i munnen når en står å jobber alene. Nå kan du få spare munnen og slippe flere små stikk. Dette armbåndet har som sakt magnet i seg og holder skruer, muttere og andre magnetiske småting som en alltid bruker når enn er kreativ eller er på jobb innen slike yrker. Dette armbåndet finnes i flere farger. 

Dette produktet finner du på Coolstuff.no til kr 179,-

 
 
 

Klesbretter
Hurra! Nå kan alle brette klær, og nå kan det endelig være slutt på å få høre “Nei jeg er ikke noe kles bretter”. Vi kjenner nokk alle noen som ikke er så veldig gira på å brette klær og som kommer med titals unnskyldninger. Her er endelig produktet som kan få stopp på disse dårlige unnskyldningene, og rett å slett sette alle i arbeid av en lett jobb. Klesbretter er et genialt produkt som faktisk gjør det kjekt å brette klær, og samtidig raskt. Bare med 3 brett (ett brett til høyre, ett brett til venstre og ett brett fra undersiden) så er det gjort. Enkelt og raskt! 

Dette produktet finner dere på Coolstuff.no til kr 99,-

 
 

Fangedrakt babybody/ sparkedress
En morsom boddy eller sparkedress i form av en klassisk amerikansk fangedrakt. Den har en tøff tekst på seg “I just did 9 months on the inside”. Det er et plagg jeg selv har lett lenge etter, og ønsket å ha til min datter når hun var født, men har ikke funnet den i norge før nå. Så det er et perfekt plagg for å feire barns frihet og feire at graviditeten er over, med en slik flott og morsomt plagg. Coolstuff.no selger både body og sparkedress med av denne typen. 

Dette produkte finner du på Coolstuff.no til kr 189,-

 
 

Snackeez Jr Frost 2-i-1 Mellommåltid 
Frozen eller Frost som vi sier på norsk, er virkelig blitt kjempe populært. De fleste barn liker det, og denne koppen er helt genial. Det er en drikkeflaske med sugerør, samtidig som enn kan bruke den til flere ting. Det er bare fantasien som kan stoppe deg her! Det er også plass til mellommåltid eller noe snacks, for det er en liten lomme med lokk på på toppen av flasken. En flott gave til barn og Frost fan. 

Dette produkte får du på Coolstuff.no til kr 129,-

 
 

 
Tassen følelseskopper
Alle får frem smilet når de drikker kaffe, te eller drikken som enn ønsker i en kopp med et søtt ansiktsutrykk. Dette er en julegave som passer til alle, samtidig som den også kan vise litt hvordan humøret til personen er til en hver dag. Coolstuff.no har også skåler i samme type. Det er kraftig og solide kopper og skåler, i høy kvalitet! 

Dette produktet finner du på Coolstuff.no til kr 149,- 

 
 

Polaroid 300
Det populære kamera Polaroid er en gave som gleder mange. Det er et kamera som du får bildet ut med en gang ifra, ingen kabler, ingen USB, ingen PC. Det er bare et trykk som skal til, nemlig trykket med å ta bilde. Det er et morsomt kamera som du raskt og enkelt kan bevare minnerike øyblikk. 

Dette produktet finner du på Coolstuff.no til kr 899,-

 
 
 
Dette er bare litt av det store utvalget som befinner seg på nettbutikken til Coolstuff.no. OPS! Husk det er ikke for sent å bestille jule gavene på nettsiden deres enda, så klikk deg inn å la Coolstuff.no redde din jul. Jeg ønsker også å tipse dere om at Coolstuff.no har en egen Julegavegenerator. Den er en flott hjelp om du trenger gode tips til julegaver. Den er lett å bruke, og gjør gave shoppingen straks lettere. Du fyller bare ut om det er julegave til barn, herre eller dame du leter etter gave til. Deretter Velger du pris og eventuelt interesser som du hvet denne personen har. På den måten hjelper Coolstuff.no sin julegavegenerator deg til å oppdage de kuleste og mest perfekte gavene til hver enkelt person. Samtidig får du noen unike og spennende gaver, som har store marginer om å ikke ligge dobbelt av under juletreet. 

KLIKK HER! Hvis du ønsker å benytte deg av Coolstuff.no sin egen Julegavegenerator! (Direktelink!)

 
 

 

 

 

 

JULEKJOLE I NELLY STYLE

// REKLAME //


For en lettelse og samtidig stor glede! Dagene flyr og julaften nærmer seg med store skritt. Julekjolen til Mina Adeline har vert planlagt og bestemt en god stund, men min julekjole har vert et stort spr tegn. Jeg har sett mange kjoler som jeg har likt, men når jeg stiller litt høye krav til den, blir det straks litt vanskeligere. Jeg var innom tanken om jeg skulle sy min egen julekjole eller om jeg skulle kjøpe en. Etter mye frem og tilbake og sikling på mange flotte kjoler som jeg har vurdert, kan jeg endelig si “Julekjolen er i hus!”. 

I går ankom pakke ifra nelly.no, som inneholdt selvfølgelig kjoler. Jeg hadde bestilt 3 kjoler, men det var bare to av dem som passet meg, og dermed fikk min mamma den som ikke passet. Plutselig var hoftenen og brystene mine for store, og derfor bydde på utfordringer med å få den siste kjolen til å passe. Men når jeg så hvor flott min mamma var i den, og at hun likte den. Ja da ble jeg glad for at hun kunne ha den, og glad for at jeg slapp og returnere noe. Det er så kjedelig synes jeg! 

Men disse to kjolene som passer ble jeg helt forelsket i med en gang jeg fikk dem på meg. Jeg var ikke i tvil om hvilken av de to som ente opp som min julekjole! Den ene er en svart vakker kjole med lange armer, og utringning. Den passet kjempe fint og jeg falt helt for den. Den andre kjolen er en hvit kjole, med flotte detaljer. Den har ikke lange armer, men er en litt lengre kjole enn den svarte. Den hvite har bling bling detaljer rundt halsen, og er gjennomsiktig stopp ved brystkassen og rundt magen. Begge kjolene passer kjempe fint til Mina Adeline sin julekjole, men valget mitt på min egen julekjole ble den hvite. Den hadde de litt ekstra pyntende detaljene, som jeg ønsket å ha på julekjolen min. Den hadde en flott lengde og samtidig trenger jeg ikke å bekymre meg for å måtte passe på at brystene holder seg inni kjolen. Den er ikke utringet på den måten som den svarte, men samtidig er den helt perfekt for meg. 

Jeg er så fornøyd med begge kjolene og stoffet er helt himmelsk! Det er mykt og har mye stretch. Det er behagelige kjoler å ha på. Virkelig et tipp topp kjøp! 

Denne svarte kjolen finner dere ved å trykke //HER// 

Denne hvite kjolen finner dere ved å trykke //HER//

 

Det var raskt levering og kjoler av god kvalitet, til en grei pris. Det var virkelig vanskelig å klare å plukke ut bare 3 kjoler, ettersom de har så utrolig mange flotte kjoler å klær. Men nå er heldigvis julekjolen i hus, og jeg er strålende fornøyd! Får en lettelse å glede. 

Anbefaler dere alle å ta en tur innom på nelly.no å ta en titt på de flotte og store utvalget av både kjoler å klær. 
Direktelink –> Nelly.no 

 

 

STAKKER SYNNE MED PMS PÅ SLEP

kjære Synne! Du skal vite at det er normalt å føle på forskjellige følelser, men å ta det ut på andre er mindre vanlig. Du herjer å styrer verre enn de fleste. Med ekstreme nedbørs mengder, som skaper problemer for mange. Du fyller en vannstand som er i kanten av overflod og som ikke sprer glede for alle. Du fyller vann inn i hus, vann over jorder, vann over veier å sperrer inne mennesker i sine trygge hjem. Samt også mye mer.. Du sender en vind, som er i kategori storm! Det skaper mindre glede, samt også trøbbel for mange. Er det virkelig slik du skal la din PMS påvirke alle?

 

Du har fått blitt lagt merke til, du har fått dine PR stønt nå.. Er det mulig for det å klare å være fornøyd med det å roe seg nå? Tenk om vi alle hadde hatt så store påvirkninger på værgudene og latt våres følelser gå ut over så mange mennesker. Det hadde vert i det drøyeste laget. Du vandrer over større deler av landet, og vi er mange som merker deg. Du har blant annet sperret oss på småbruket som vi bor på, samt også naboer av oss inne med høye vannmengder som går over veien våres. Ikke nokk med det, men du har latt det komme så store nedbørsmengder at det går ikke bare på en liten del av veien, men store deler og ut over våres tomt. Det skaper vanskeligheter for å kunne benytte oss av ute områdene for våres dyr. Det er jo ingen kjekk sakt at faktisk dyr også må stå inne under frivillig tvang, bare på grunn av dine spetakkel og oppstyr.

 

La oss hvert fall få beholde strømmen i huset, slik at varmen ikke forsvinner. Jeg har en liten datter som ikke er glad i mørke, og uten strøm blir det mørkt. Det er jo koselig å tenne lys, samt at det også gir varme over tid. Men jeg ønsker ikke å ta kampen om å venne min datter til en dag uten strøm og lys. En ting er ekstremt dårlig vær, men la oss hvert fall få beholde strømmen så det ikke blir enda flere ting på en gang. Det er ikke lett for en liten jente på 2 år og forstå at mørket ikke er farlig. Det er skremmende for hun når plutselig alt blir mørkt.

Hadde det vert sommer og varmt, kunne dette været vert mer kjekt. Men sannheten er den! Vi føler med deg å dine PMS utslipp av negative følelser. PMS kan være en kjedelig ting før den kjente uken kommer.. Men kan du være så snill å prøve å puste med magen og ikke lage så dårlig vær. Vi kvinnfolk vet hva det er du plages med kjære Synne. Men jeg tror det er på tide og sette seg ned, puste dypt og rolig.

 

// Bildene er ifra en tidligere oversvømmelse som jeg opplevde årlig, når jeg bodde i mitt barndomshjem! //

 

PRISKAMP – FOLKEJUBEL OG STORE GLEDE

Det er tydeligvis et kjent fenomen at det er priskrig blant kjedebutikker, men samtidig er det ikke noe som vi alle får med oss. I går var da jeg først oppdaget dette, og det er takket være facebook. Vell er facebook den plassen vi får med oss ting raskere enn ved å lese avisen. Siste nytt, sladder og alt ifra A til Å kommer som regel ut der. Nå her jeg sitter er jeg evig glad for at faktisk vi alle har muligheten til å benytte oss av facebook, for noen ganger kommer det faktisk nyttig informasjon også opp der. 

Jeg er nokk ikke den eneste som ikke hadde fått med de elleville prisene som flyr rundt og gleder mange av norges befolkning, samt også er det nokk enda flere som sitter der ute og ikke enda har fått med seg dette! Det har seg slik at faktisk i disse dager (usikkert om hvor lenge det varerer) kan få bestemte matvarer til godt under 10 kr! Bedre sakt alt ifra 1 kr, 2 kr, 3 kr og 4 kr, slik fortsetter det opp igjennom. Lavpris kjedene har dumpet prisene så ekstremt på utvalgte varer og julevarer at det er jo rene gledes dansen når enn skal betale for maten disse dagene. 

Så raskt jeg oppdaget dette i går, var det bare å hive seg rundt etter å få barnevakt og komme seg på butikken. Jeg valset rundt på rema 1000 i en evighet, og kom med et stort smil ut der ifra bærende på 3 fulle påser med mat. Gliset var ikke fordi jeg hadde fått handlet, men det store smilet rundt munnen min var av stor glede for å få komme ut med så mye mat til rett over 300 kr! Den gleden av å få benytte seg av slike kupp og spare så mye penger, det kan jo faktisk delta på å rette julen til mange mennesker der ute. Økonomi er jo et kjent fenomen for alle og penger vokser ikke på trær, tvert imot.. Det koster å leve i denne verden! Penger kan ikke kjøpe lykke og glede, men penger må enn ha for å overleve i det århundre vi lever i. Derfor blir det vanskelig for mange siden det er så forandringer ved økonomi, inntekter, osv. Det er faktisk hardt og leve, men fy søren vi blir sterke og får masse erfaring av det! 

Nå har jeg selv fått handlet inn det vi trenger og jeg må si det svei ikke i lumeboken! Langt der ifra.. Med en fullstappet bil med hele 10 matvare påser kunne jeg kjøre hjem og være i ekstase. Jeg hadde fillen meg fått hele 10 påser stappet med matvarer og til å med 3 julestjerner (blomster) til rett over 1000 kr. Jepp, du hørte rett! rett over 1000 kr! 1000 kr er mye penger, men til å være fornuftig handling av billige varer som en trenger i juletidene og i hverdagen er det plutselig ikke så mye penger når enn får hele 10 poser fulle av mat. Jeg tørr nesten ikke tenke på hvor mye alt hadde blitt hvis det ikke hadde vert priskamp. 

Jeg vet det er mange der ute som kanskje har det litt stramt økonomisk, og at juletidene kan være utfordrende tid for mange. For juletidene er en tid der vi automatisk bruker mye penger. Det er mange som faktisk ikke har muligheten til å klare å få en jul slik de ønsker at den skal være, pga økonomien. Og der igjen synes jeg det er skammelig at vårt eget folk skal sitte og slite økonomisk pga resursene og hjelpen går til noe annet. Så norge! Hva med vårt eget folk? Heldigvis er det priskamp og den kan glede mange hjem i landet vårt. Den kan redde dagen og julen for mange. For bare med 10 kr kan enn få kjøpt fornuftig mat som enn trenger. Tenk det, bare 10 kr! Ikke mer enn det skal til. 

Jeg håper det er mange der ute som får muligheten å benytte seg av priskampen og får handlet inn det de trenger til en billig penge. Det gjør så godt og det gleder mange hjem, familier og studenter ved at kjedebutikkene faktisk gjør noe så dramatisk og setter ned prisene så mye og har en priskamp. Det er nokk også mange som ikke har lagt merke til denne priskampen når de har vert på f.eks kiwi, coop og rema 1000, og dette fordi jeg la selv merke til at det er ikke synelig med alle varene som er satt ned. Det er en hel tur med leting og sjekk av alle prisene rundt i butikkene for å legge merke til alle disse priskuttene som er blitt gjort disse dagene. Selv hadde jeg aldri lagt merke til det hvis det ikke var på facebook. 

Håper dere alle får muligheten av å handle til en billig peng. Her får dere hvertfall se hva jeg har fått handlet inn på coop extra og rema 1000. Alt på bildet under har jeg fått kjøpt til rett over 1000 kr! 


// DEL GJERNE DETTE INNLEGGET VIDERE, SLIK AT FLERE KAN FÅ BENYTTE SEG AV PRISKAMPEN! //
 


 

FÅ SVAR PÅ DINE SPØRSMÅL – SPØRSMÅLSRUNDE

Det er nå lengre tid siden jeg hadde spørsmåls runde sist, og tenker derfor at det kanskje kan være på tide å kjøre igang en ny spørsmålsrunde. Jeg har skrevet å delt mye over lengre tid her på bloggen, men samtidig er det nokk noen av dere som har noen spørsmål som dere ikke har fått svar på igjennom å lese alt jeg har skrevet. Jeg ønsker derfor å nå gi dere muligheten igjen ved en ny spørsmålsrunde til å stille deres spørsmål, og samtidig få svar på dem i eget innlegg. 

Jeg kommer til å svare på spørsmålsrunden når det har kommet inn litt spørsmål. Spørsmålene skriver dere lett bare nedenfor som kommentar på bloggen, eller dere kan velge å stille spørsmålene også på facebook siden til bloggen, under der jeg har lagt ut dette blogginnlegget. Dere velger å skriver deres spørsmål der det blir lettest for dere. 

Fyr løs folkens, nå har dere endelig muligheten til å få svar på det nemlig du som sitter å leser lurer på. 


 


 

HVIL I FRED <3

I wish R.I.P meant “Return If Possible” 

Motgang skal gjøre enn sterkere! Men hva om motgang ikke alltid klarer å gjøre enn sterkere.. Det finnes så mye forskjellig motgang, å jeg har møtt den motgangen jeg ikke klarer å få til å gjøre meg sterkere. 

Hvor mye motgang skal enn klare å håndtere på en gang? Hvor mye motgang skal en menneske kropp klare å ta imot å bearbeide på kort tid? Det skal tydeligvis være mye til tider.. Urettferdig er en følelse jeg kjenner mye på nå disse dagene og over en lengre periode. Det har vert et år som har preget vår hverdag med flere dødsfall av våre dyr. Noe som er helt absurd og ikke skulle vært reelt i det hele tatt. Det startet med å miste noen av kattene våre, de ble ikke påkjørt men to av dem var kattunger og ble født som prematur. De ble flasket og vi gjorde en stor jobb med å prøve å få de to små kattungene til å klare seg, men uheldigvis var de for svake. Etter tapet av noen av våre herlige katter, valgte vi å åpne opp vårt hjem for dyrebeskyttelsen og ta imot kaniner. Kaniner er noe min mamma har stor interesse for og jeg har selv vokst opp med kaniner, samt hatt det mange ganger ifra når jeg var liten. Kaniner er blitt noe vi alltid har hatt, og noen herlige dyr. 

Kaniner er små dyr men samtidig med en så stor personlighet som faktisk finnes i alle dyr! Jeg har selv fått aha opplevelser i den senere tid ang kaniner, fordi det er ikke dyr som skal stå i de små burene som faktisk blir solgt som kanin bur. Det er alt for liten plass for dem, fordi de trenger plass å springe på, plass å hoppe å leke, plass til å kunne vise gledes hopp når de har det bra. Samtidig er det også så mange som ikke klarer å se kaninene for det flotte og spennende dyret som det er. Det å forstå de klare signalene og tegnene som kaniner viser med sitt kropps språk er noe mange ikke har kjennskap til, og dermed ikke klarer å se sin egne kanin skikkelig med deres måte å vise oss ting med. 

Her i hus har vi kjøpt den store kanin boken. Den er virkelig en bok som taler kaninen sitt språk. Den har vert helt fantastisk å ha her i hus, den korte tiden boken faktisk har vert her. Over lengre tid har kaninene våres fått hatt store kanin garder. De har stor plass både ute og inne, og får være ute så mye som mulig når været tilsier at det er mulig. De har varmelampe, kasse med teppe å gå inni, de har rett for som de får, for faktisk det er mange som gir kaninen sin feil for, fordi de har ikke lest nokk om hva kaniner kan ha og ikke kan ha. F.eks var du klar over at kaniner ikke skal ha mye gullerot? de skal ikke ha en halv en gang. Å slik er det mange aha opplevelser med ang hva de kan ha og ikke kan ha, mengden de kan ha av forskjellig mat osv. 

I sommer var vi så heldige og fikk to belgiske kjemper her på gården. Det var to fantastiske kaniner med stor personlighet som ankom oss. Det var noen vi hadde vert så heldige og fått adoptere ifra dyrebeskyttelsen et stykke unna her. Og med å få adoptere kaniner som har blitt reddet og få gi dem et godt liv resten av sitt liv, det er fantastisk! Vi ble raskt glad i dem og de tok hjerte våres med storm. 

I den senere tiden har vi hatt to kaniner inne ifra dyrebeskyttelsen her som vi bor, vi har fått delta på å prøve å redde livet til dem og gjort så godt vi har kunnet for de to herlige kaninene som har kommet. Det har uheldigvis vist seg å vært to kaniner som har hatt store skader og vi har ikke klart å redde dem. Men det skal virkelig skrives under på at det har blitt gitt en skikkelig sjangse til de begge to. Dyrebeskyttelsen har vert fantastiske og har virkelig vist at både små og store dyr har like mye rett på å få hjelp, og få all den hjelpen som skal til for å prøve å redde dem. Jeg er virkelig stolte over at vi har en så god dyrebeskyttelse her i området som vi har, og veldig glad for at det faktisk finnes dyrebeskyttelse mange plasser i norge. De gjør en super jobb og det fortjener de all skrøyt for også!

Etter å ha måttet ta farvell til de to herlige kaninene som vi fikk ta del i å gjøre så godt vi kunne for, har det blitt en trist periode. Men samtidig har det føltes godt å kunne delta på å hjelpe. Det hele toppet seg i går! Min vakre og helt fantastiske belgisk kjempe, gullet, ble syk. Det kom helt plutselig over oss, og uten noen forvarsel. Det ble haste besøk til dyrlegen som til å med ikke hadde vakt i går, men hun tok oss inn og hjalp så godt hun kunne. Gullet fikk all den hjelpen hun kunne få, men det eneste vi kunne gjøre videre i natt var å være sammen med hun og håpe på det beste. Etter noen timer på sofaen, der både jeg å gullet sovnet, måtte jeg til slutt ta kvelden. Gullet skulle få være inne i natt, siden hun hadde feber og var syk. Hun var allerede kald og vi prøvde å få varmen i hun. Men tiden stoppet kort tid etter jeg måtte ta kvelden. Min mamma sov på sofaen å passet på gullet, men dessverre gikk det ikke som det skulle. 

Hjerte mitt gråter blod i sorg over gullet som døde i natt. Hjerte hennes stoppet, men heldigvis hadde hun ikke vondt. Vi hadde gjort så godt vi kunne, men sorgen er like stor uansett. Det å miste to kaniner på en dag, er vondt. Den ene ifra dyrebeskyttelsen som vi prøvde å redde men som viste seg å ha for store skader, og den andre som var våres gull. 

Det har vert en tårevåt natt og morgen, og jeg kjenner det har blitt mye sorg i det siste, samt også begravelser. Det er med et trist hjerte at jeg måtte ta farvell med min herlige kanin. Men jeg er glad vi gjorde så godt vi kunne med å få redde hun. Det kom som et sjokk over oss, for det var ingen forvarsel med tegn eller noe. Nå må denne grufulle sorg sirkelen ta slutt! 

Jeg er fult klar over at vi gjorde så godt vi kunne, og at hun hadde det godt, samt også alle dyrene våre som vi både har og har mistet har hatt og har det godt. Dyrene er for oss alle 3 uendelig viktige for oss, og vi er like glad i dem som vi er glad i mennesker som betyr mye for oss! Dyr er så unike og gode, for de svikter aldri, dømmer aldri eller noe som helst negativt, de viser kjærlighet, takknemlighet og en hel masse positivitet. 

Hvil i fred <3 


 

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top