En fysisk reaksjon

Som mange av dere nokk ikke er klar over så har jeg en halv bror som heter Thomas. Jeg har uheldigvis ikke kontakt med han men håper jeg kan få det når anledningen byr seg. Men på julaften var jeg, min mor (Mina Adeline sin momma) og Mina Adeline på besøk hos min biologisk farfar hans kone. Det er alltid like kjekt å være på besøk hos de å dette besøket er et besøk jeg aldri kommer til å glemme!

Da vi var der fikk de besøk av søsteren til ester (kona til min biologiske farfar). De var utrolig koselige å det var første gang jeg traff søsteren hennes, det var også første gang hun traff Mina Adeline. Da hun så Mina Adeline ble det en uventet og stor reaksjon. Ja rett å slett en fysisk reaksjon som ente i stor latter fra oss andre. Hun så ned på Adeline å rygget fysisk bak over av sjokk da hun sa i en sjokerende stemme "GUD! Det er jo Thomas!". Etter hun hadde fått denne realisasjonen måtte hun spørre meg om det var gutt eller jente ettersom hun var helt lik min halv bror. Jeg var rask med å svare at det er en jente å hun heter Mina Adeline. Hun var stakker helt sjokkert å sa flere ganger at jeg hadde sterke gener å at min nydelige datter var en kopi av halv bror min. Latteren tok over å smilet var stort. Det var så kjekt å sprøtt å se en sånn reaksjon på hun da hun så min nydelige datter for første gang. Tydeligvis er kansje jeg å halv bror min litt like når vi var små, det vet jeg ikke. Men at min datter har arvet utseende etter slekten å familien min (på begge sider av min familie) er det nokk ikke noe tvil om 🙂

Jeg er uansett evig stolt av hun å i mine øyner er hun og forblir perfekt for alltid.

Har du opplevd en sånn reaksjon av andre når noen har sett barne ditt for første gang?

Romjul salg

Nå er julen forbi å jeg håper alle har hatt en fantastisk jul og romjul. Romjul salget er også godt igang å det er nokk mange som har benyttet seg av det. Jeg har selv vert på handle tur å benytt meg godt av romjul salget å av januar salget som har startet litt tidlig i noen butikker. Mange har nokk kost seg med å handle til seg selv men jeg har stor kost meg med å handle til min nydelige datter. Jeg skal innrømme at jeg er dårlig på å kjøpe noe til meg selv nå etter jeg ble mamma til Adeline men gleden i å kjøpe noe nå er når jeg kjøper noe til Adeline 🙂 så Mina Adeline har fått seg endel nye og flotte klær og et nytt badekar og selvfølgelig så kunne jeg ikke gå ut ifra butikken uten å få med noen nye leker til hun. Butikken jeg har vert å handlet på er barnas hus. Det var utrolig kjekt å kunne kjøpe så mye klær i den str hun bruker nå å også i den neste spr hun skal opp i om litt. De hadde 50% på masse klær så følte jeg fikk endel for pengene. Å det synes jeg er super kjekt 🙂 har ikke fått tatt bilde av alt jeg har kjøpt til hun men legger med bilde av noe av det.

Er veldig fornøyd med alt det nye jeg har kjøpt til Adeline klærne passet helt perfekt 🙂 hadekaret er jeg veldig spent på å prøve ut så det blir kjekt. Hun har bade dag i morgen (har faste dager i uka som hun bader) så da skal hun få bade i det nye badekare sitt.

Jeg må også bare beklage at det har blitt lite blogging den siste tiden men internette har ikke vert helt på topp men håper det snart blir fikset.

Til slutt vil jeg bare ønske dere alle et godt nytt år å håper alle får en fin feiring.

Merry X-mas

Jeg å min herlige datter vil bare ønske dere alle en fantastisk god jul å håper dere også får en fin romjul 🙂

Coming home for christmas

24. Desember nermer seg med stormskritt å ute er det dekket med et hvit lag med snø, julelysene er oppe og julestemningen er på topp! Eller ikke.. Det er langt ifra noe som kan minnest om snø som ligger ute på bakken, å minus gradene har virkelig reist på ferie. Julelysene er oppe ja, men vinden ute har det utrolig kjekt med de. Bedre sikring på lysene og punten har bare blitt er resultat i større vind. Reinet faller ned og bløtt og ekkelt være er det som har intruffet denne desember måneden. Julestemning hvor er du? Folk er like krakilske rundt forbi etter å få juleforberedelsenne i boks, og jeg er langt ifra sjalu på de. Jeg koser meg med at pakkene er nesten helt klart å ligger klart til avreise. Julebaksten er nesten helt klar og jule klærne er blitt valgt og ligger klar. De andre små tingene som skal gjøres klart til jul er også snart helt klar. Hjemmet har vert puntet til jul i lengre tid nå, noe jeg virkelig liker. 

Denne julen er en spesiel jul som jeg har nevnt tidligere. Det er min fantastiske datter sin første jul. Hennes første jul skal vi også reise bort på. Vi skal reise til hjemplassen min, Sokndal. Der skal vi kose oss med å feire julen sammen med den fantastiske familien min. Vi gleder oss kjempe mye og det gjør familien min også. Det blir utrolig kjekt og være så mange som vi skal være på Julaften og Mina Adeline får også leke og kost seg sammen med mitt søte søskenbarn som er 1 år eldre enn min herlige datter. Det blir utrolig kjekt! Jeg har valgt å skrue av mobilen min på jul. Dette er fordi jeg vil ha en jul uten mobil! Jeg vil kose meg sammen med min fantastiske datter å den hærlige familien. Jeg vil ikke ha noen slags forstyrrelser på julaften. Jeg kommer heller ikke til å svare noen på facebook eller noe. Jeg har rett å slett bestemt meg for å være så frekk. Jeg vil nyte denne dagen uten noen slags forstyrrelser ifra noen andre rundt meg. Jeg hvet jeg kan legge den på lydløs å på rommet, men jeg skruer den heller av å legger den bort, mye lettere synes jeg. Men det er nokk delte meninger ang det, men det har jeg valgt å gjøre denne julaften. 

Hvor skal du tilbringe julaften i år?
Hvem skal du feiren julen sammen med?
Har du noe julestemning?
 

Hjelpe andre som ikke har


Den største gleden med jul er å gleder andre, men den største gleden med jul er å kunne glede andre som ikke har det så bra som alle oss andre. Folk som sitter ute å fryser å kanskje ikke kan sitte langs et bort med en familie å spise et varmt måltid, eller ha noe julemat på bordet. Kanskje ikke det har muligheten til å kunne ha noe mat på julaften å heller må sitte ute å håper det er noen som går forbi som kan hjelpe de med noen små penger så de kanskje kan ha råd til litt mat. Det er nokk også mange av de som ikke har et juletree som er puntet og har gaver under, osv. Det å kunne hjelpe de som ikke har noe eller relatift lite så må sitte på gaten å håper det er noen som har muligheten til å hjelpe de. For det er mange som sitter på gata med en kopp i handa og sitter med et håp hver dag om at en dag har de nokk til å kunne kjøpe seg noe mat, drikke eller noen varme klær, osv. Alle trenger en gang iblant hjelp, om det er liten hjelp eller stor hjelp så går vi ikke igjennom et liv der vi aldri trenger noe hjelp. Vi hjelper andre og vi får hjelp selv av å til. Det er sånn vi mennesker er, og det er sånn livet er!

Så nå i all julestriden og juleforberedelsenne har jeg å min kjære mor tatt oss tid til å stoppe opp å tenkt litt da vi så en mann som satt på gaten. Vi la pengen i handen til Mina Adeline og gikk bort til han mannen som satt med en kopp i handen på bakken, vi smilte til han og lot Mina Adeline få legge pengen oppi koppen hans. Han ble så uendelig glad å smilte med et stort og herlig smil. Han takket så uendelig mye for pengen han fikk og kysset min herlige datter på handen som takk for at hun ga han en penge i koppen hans. Den uendelig store gleden han viste ga oss en utrolig stort glede. Hva han velger å bruke pengen på er han sitt valg, men å se den ekte gleden han viste var mer enn nokk for oss å ga oss en fantastisk god følelse av å kunne hjelpe noen på den måten som sitter sånn så det. Han var ikke innpåslitende eller noe, han satt bare der å spurte ikke noen om å få penger. Det var et valg som hver å en kunne ta da de gikk forbi han. Noen dager senere så vi han igjen på samme plass å da vi gikk forbi kjente han oss igjen. Han takket oss så uendelig mye for pengen han hadde fått og han fortalte oss at den dagen kl 4 skulle han få reise hjem å feire julen sammen med sin familie. Å kunne høre å se hva den lille pengen kunne gjøre for han å glede han betydde utrolig mye for oss. Tenk han får nå reise hjem til sin familie og feire den sammen med de. Han smilte og var så utrolig glad når han fortalte oss dette. Han bedde ikke om noe han bare ønsket å fortelle oss hva det hadde gjort for han med den hjelpen. Vi ga han noen mandariner og en flaske med vann så han hadde noe han kunne spise når han satt der å han takket så mye og var utrolig glad. Senere den dagen og noen dager senere var han ikke der, å han hadde fått reiset hjem til sin familie. Tenk han er nå i sammen med familien sin og får feire den sammen med de. 

Er ikke det en god følelse å kunne vite at enn kan være til hjelp med å kunne gi en så stor glede til noen som tenger det å kunne få glede de så mye så bare en liten penge kan gjøre. Det er virkelig det jeg vil si at julen handler om, hjelpe å glede andre rundt. For julen for oss som har en familie, har mulighet til å feire den sammen med noen, ha varm mat på bordet å gaver under juletreet. Kunne kjenne på den goheten det er å være sammen med familien på en sånn høytid, den er fantastisk men å sitte å ha alt dette på julaften men samtidig å kunne vite at nå sitter han mannen hjemme sammen med familien sin å koser seg, gir en enda større å bedre følelse når enn sitter å har alt det enn har selv på selve julaften. Det er noe jeg synes alle burde tenke over nå i juletiden. Det skader ikke å hjelpe andre, det gir heller en god følelse å kunne gjøre noe bra for andre som ikke har noe. Hva de velger å bruke pengene på er deres valg men vi andre har uansett gjort noe bra med å kunne gi.

Lik og del gjerne dette innlegget om dere også synes det er viktig å kunne gi til andre som kanskje nesten ikke har noe nå i juletiden.
 

Rest in peace


♥ 
liten var du men stor plass i hjerte våres har du for alltid 

I den siste uka som har vert har det vert noen trist og vond dager. Mange tårer har trillet og mye følelser har denne dagen vert fult med. Det var en forferdelig slutt på noe som skulle vare lenge. Vår fantastisk vakre og herlige Snoop-Cat hadde falt ned i fra en stålpe i stallen som var flere meter høyt og landet ikke på bena. Hun ble lam bak og klarte ikke å gå. Det var helt tragisk og forferdelig at dette skulle skje. Vi prøvde alt vi kunne for å hjelpe hun å håpte at hun skulle klare å komme seg men desverre så klarte hun seg ikke. Tidligere i uka måtte vi inn til dyrleklinikken igjen for å skjekke hun. Hun klarte ikke å tømme blæren sin og hadde ikke blitt noe bedre. Vi prøvde det vi kunne men det var ikke mer vi kunne gjøre. Et liv skal ikke være preget av smerte for dyrene våres og vi gjør alt vi kan for våres dyr. Desverre måtte våres fantastiske Snoop-Cat få slippe. Hun sovnet stille inn på Mandag. Det var helt grusomt å si “vi snakkes igjen” til hun. Hun er en så fantastisk katt og så utrolig høyt elsket hos oss. Hun var liten men fikk en stor plass i hjerte våres å det vil hun for alltid ha. 

Jeg klarer ikke å gå noe mer innpå dette. For det er utrolig vont for meg å jeg og min kjære mamma har en stor sorg over dette. Det var aldri sånn ting skulle bli. Hun skulle være her, rundt oss hele tiden å vokse opp å bli stor å bli mange år. Desverre ble hun bare litt over et halvt år. Men i hjerte våres vil hun alltid være. 

Vi er heldig og får ha Snøhvit igjen å hun skal være her hele livet sitt. Vi håper på at hun kan få seg en ny venn i stallen om kort tid (også inne når hun er inne istede for stallen), for hun skal ikke være alene. Men vi får ta tiden til hjelp å se når det kommer en ny venn til hun men håper det ikke blir lenge til. 

Nå klarer jeg ikke å skrive mer ang dette, men ønsket å dele dette med dere, så håper jeg dere forstår hvorfor jeg ikke har skrevet noe her de siste dagene. Dyrene våres betyr noe helt spesielt for oss, å de blir som en del av familien våres. Folk som ikke har dyr eller ser på dyrene sine på den måten, kommer nokk ikke til å forstå det. Men for noen er det sånn, så håper det kan bli respektert! 

Du vil alltid bli husket som en uendelig godheten, Snoop-cat. Du var ubeskrivelig vakker og du er å forblir høyt elsket av oss for alltid. Du var liten men du fikk en stor plass i hjerte våres, noe du for alltid kommer til å ha i våres hjerte. 

♥R.I.P

Hva gjemmer det seg i pakkekalenderen?


Ny luke dag for dag, nye pakker som gjemmer seg i hver luke! 
Desember måne, fult med glede og pakker.

Da har det gått noen dager, å dagene har fløyet avgårde og vi har vert litt opptatt oppi denne julemåneden som har sine ting som skal gjøres klar før 24.desember står for tur. Dette har desverre gått ut over at jeg ikke har prioritert å fått blogge, men nå er det helg å de fleste juleforberedelsenne begynner å komme i boks. Så nå kan julaften snart bare komme, for vi er snart klar 🙂

Det har gått noen dager når siden jeg la ut bloggen sist ifra pakkekalenderen til Mina Adeline. Så derfor har jeg laget en film så dere kan få se film og bilder ifra hva hun har fått i pakke kalendere dag for dag. frem til 12.Desember, som var i går. Oppdateringene om hva hun har fått i dag å i går i pakke kalenderen kommer, så fort eg får muligheten. Satser på at det blir i morgen etter at foto oppdraget som broberg foto har er blitt tatt 🙂 For dere som ikke kjenner til Broberg foto så er det jeg å min mor (Bente Broberg) som tar foto oppdrag for andre. Mer om Broberg foto skriver jeg om i eget blogg innlegg så dere kan lese om dere ønsker. Dere kan også ta turen innom facebook siden til Broberg foto om dere vil se noen av bildene vi har tatt osv. 

Trykk her for å komme til Broberg foto sin facebook side.

Men tilbake til den spennende pakkekalenderen av min herlige datter, Mina Adeline. 
Somsakt så har jeg laget en film med bilder å film der hun åpner dag for dag med pakke kalenderen så her er filmen så dere kan se 🙂

Som dere ser, det er forskellige og spennende pakker hun får hver dag i pakkekalenderen og en uendelig stor glede hun viser for hver dag med pakkene hun får. Det er så utrolig kjekt å gleder så utrolig mye å se at hun klarer å vise så stor glede å engasjement over for gavene hun får hver dag. Jeg kan vell bare si det rett ut, jeg er så uendelig stolt over den fantastiske og vakre prinsessen min. 

Hva synes dere om filmen?
Hva synes dere om gavene hun har fått til nå i pakkekalenderen sin?
Hvilken jule kalender har du til barnet ditt  eller til deg selv?


 

Bilde dryss og film – Mina Adeline sin pakkekalender

Da har desember måned meldt sin annkomt å vi er allerede godt igang med denne siste månen i dette året. Dette er Mina Adeline sin første jul som er i vente å jeg er utrolig spent! Jeg har bestemt meg for å ha pakke kalender til hun i år, å ønsker å gjøre det til en rutine hvert år. Ja det koster med pakkekalender men det er aldri pengene det står på ang min nydelige datter. Jeg hvet hun er liten å ikke kommer til å hyske det når hun blir større men det å kunne se tilbake på tiden som er nå når hun er eldre å hvite at vi har hatt den desember tradisjonen siden den første julen er det jeg synes er kjekt å viktig. Hun er for liten til å forstå hva det er osv, men hun viser så stor glede hver dag når hun åpner en ny pakke å det å kunne se den store gleden som hun viser varmer hjerte mitt å får smilet mitt til å gå rundt. Hun koser seg med bandet på pakken, papiret som pakken er pakket inn i og elsker å se hva som er inni pakken når hun har fått bort papiret. Jeg hjelper hun med å ta opp teipen som er på pakken men hun river å koser seg med å få papiret bort selv.

Her er bilder ifra 1. – 6. Desember da vi åpenet pakkekalenderen.

Første luke åpnes – 1.Desember & 1.søndag i advent.

En glad og fornøyd jente etter å ha fått sin første gave i pakkekalenderen. Hun fikk en ole brumm skål med en skje som hørte til. 
Den blir brukt hele tiden nå siden hun får grøt å hun synes det er kjempe kjekt å kunne ha grøten sin i sin egen skål å når det er tomt ser vi alltid på bildet som kommer fram i bunnen av skålen. Hun liker det veldig godt å smiler stort med det nydelige smilet hennes 🙂

Andre luke åpnes – 2.Desember.

Beklage at det er mindre bilder ifra denne pakken når hun åpnet den, men det var ikke så lett å få tatt bilder da hun åpnet denne pakken. Men ble heldigvis bilder iallefall 🙂 Her ser dere en glad og fornøyd Adeline etter å ha fått åpnet pakke nr 2 for 2. Desember. Her har hun fått en julebok med jule lyder. Den er ifra en bok klubb men tenkte det var greit å pakke den inn å la den være inn under pakkekalenderen siden det gjør det litt mer spennende siden det er noe hun kan åpne mer selv enn en eske som det var pakket i da den kom i posten. Hun stor koser seg når vi leser denne boken å vi kan lese den mange ganger etterhverandre der vi hører lydene ifra boken enda mer. Ingenting er kjekkere enn når noe lager lyd, har Adeline funnet ut 🙂 

tredje luke åpnes – 3.Desember

Adelien er spent på hvilken luke vi skal åpne i dag i pakkekalenderen. Vi måtte uheldigvis åpne pakke kalenderen litt sent denne dagen ettersom vi måtte akutt til Dyrlegen denne dagen. Men Adeline var like fornøyd da det var pakke tid i kalenderen sin. 

Her fikk Adeline rangle bamse som enn fester rundt håndleddet. Den lager lyd noe Adeline liker kjempe godt. Mer lyd, dersto kjekkere synes hun 🙂 Hun var helt i hundre og armene var virkelig ikke stille etter den kom på. 

fjerde luke åpnes – 4.Desember

I pakkekalenderern for denne dagen fikk hun rangle tøffler. De er i samme type som den ranglen hun fikk i pakke kalendere som er til å ha på handleddet. Disse tøfflene lager også lyd når hun beveger på bena. De falt kjempe godt i smak å bena var langt ifra i ro når de kom på. Hun pleier å væra aktiv med bena å armene eller egnetlig skjennerelt hele seg, men hun var langt ifra noe mer rolig når hun fikk dette 🙂 

femte luke åpnes – 5.Desember

Denne dagen var det et hello kitty teppe som gjemte seg i pakken. Adeline ble super glad da hun så det å smilte ifra øre til øre. Hun begynte å leke og koste seg med teppe med en gang. Hun syntes det var kjempe stas å kunne ha et teppe så hun hadde noe hun kunne ta på sånn som hun har på dette teppe isteden for de vanlige teppene som hun har. 

sjette luke åpnes – 6.Desember

En godt fornøyd Adeline etter å ha åpnet pakke nr 6. Hun ble like glad for gaven som alle de andre dagene. i denne pakken gjemte det seg en hello kitty leke som hun kan gripe i og som hun kan trykke på osv som lager lyd. Den er beregnet som barn i 6 mnd alder men siden det ikke er lenge før hun er 6 mnd så tenkte jeg at det ikke gjor noe om hun fikk den nå. Hun syntes den var utrolig kjekk å hun holt den selv med en gang hun fikk den.

Her er en film ifra dagene som hun har åpnet pakkekalenderen sin som dere kan se:

Nå er det snart tid for å åpne luken i pakkekalenderen for i dag, siden Mina Adeline snart skal stå opp ifra den lille hvilen hun nå har hatt. 

Hva synes dere om pakkene hun har fått?
Hva synes dere om filmen?
Har dere pakkekalender?
Har dere nedtelling til jul i form av en kalender?
Hvilken av gavene likte dere best av de hun har fått til nå?

back to the old days


Vi lever i år 2013, vi bruker dagli strøm og elektrisiteten.
Men hva skal vi gjøre når vi plutselig er uten strøm? 

I går som flere 1000 mennesker i norge opplevde var det en veldig storm som herjet ute. Flere 1000 mennesker opplevde å miste strømmen å noen opplevde ting som fløy avgårde, tak som fløy av, skader på hus, tre som falt osv. Det er skjeldent jeg har opplevd så ekstrem ver som det som var i går. Vi opplevde heldigvis ingen ødeleggelser men vi opplevde som mange andre og miste strømmen. Det er første gangen jeg opplevde å miste strømmen nå etter Mina Adeline har begynt med grøt, men dette ble jo rett å slett spennende! 

Det var virkelig tilbake til gamledager. Ingen strøm å ingen elektrisitet. Ja rett å slett egnetlig litt kos, synes jeg.  
Mina Adeline fant ut at hun skulle ikke sove når stormen var på det verste og strømmen hadde gått. Så da var det lek og kosetid på gulvet sammen med min hærlige datter. vi fyrte opp i peisen og lå å slappet av forann peisen på lekematten hennes. Vi leste bok å hørte på lydene som var i boka. Hun var i supert humør som vanlig. 


Ikke så lett å se, men her står gryta med vann over ovnen 
for å varme opp vann til grøten av Mina Adeline. 

Da klokken nermet seg grøt måltid begynte utfordringen å komme. Hvordan skulle jeg få varmt vann når jeg ikke hadde vannkoker eller komfyren?! Jo vi varmer vann i en gryte med å sette den på peisen så flammene kan varme den. Jeg følte virkelig at jeg var tilbake i gamle dager å det fikk meg til å tenke på hvor opptatt å avhengi vi er av elektrisiteten og strøm i huset vi bor i og hverdagen. Tenk hvis vi plutselig hadde mistet all strøm og elektrisitet. Ingen tv, ikke tlf, ikke lys, og ingen strøm til å med ingen bil. Tenk hvis vi måtte ha begynt å komme oss rundt med hest og kjerre og lage mat uten å ha strøm osv. Det hadde virkelig vert utfordrene med hvordan våres hverdag er iforholt til hvordan den var i gamle dager. Det er litt spennende å tenke tilbake på hvordan de kanskje har hatt det å hvor dårlige vi egentlig er til å være kreative når vi mister strømmen osv. Fordi vi er ikke vant til det på den måten som de var vant til det før i tiden. Men nå lever vi i år 2013 å vi har våres hverdag men spennende å miste strømmen litt å komme i tanker rundt dette.  

Da jeg hadde fått varmet opp vannet å jitt Mina Adeline grøt og tent masse stearin lys. Mina Adeline var veldig trøtt men hun klarte ikke å finne søvnen ettersom det virket som været plaget hun litt, men hun smilte å var i supert humør uansett. Det tok lang tid før Mina Adeline klarte å finne søvnen men når hun sovnet sov hun kjempe godt å jeg måtte vekke hun når det var mat for siste gangen før det var kveld. 

Strømmen kom tilbake etter endel timer borte, å det er ikke å legge skjul på at jeg ble gad for det. Men selvfølgelig forsvant den igjen å kom tilbake rett før jeg skulle amme Mina Adeline for siste gang før det var natt.

Men vi hadde en kjempe koselig kveld uten strøm 🙂

Hvordan opplevde dere stormen som var i går/natt?
Mistet dere strømmen?
Ble noe ødelagt hos dere pga stormen?

 

Sparket i hode av hest!


En dramatisk start på dagen, tirsdags morgen har gjort til at jeg ikke har klart å bloggen skikkelig de 2 siste dagene. Her forteller jeg hva som skjedde!

?Michelle du må våkne! Du må komme å hjelpe meg!? Var ordene jeg våknet til Tirsdags morgen. Klokken var ikke pasert 8 enda, før jeg hørte en fortvilet mamma som ropte på meg. Det var ikke vanlig roping! Stemmen var fult med fortvilelse, redsel, gråt. Det var en stemme jeg nesten aldri har hørt ifra min kjære mor før! Aldri har jeg vert så rask opp av sengen før. Adeline sov heldigvis så det var bare for meg å komme med ned i gangen så fort som over hode mulig. Noe var galt meg jeg viste ikke hva!

Mens jeg sprang ifra 2. Etasje i huset å var klar over at noe var virkelig galt. Jeg viste noe hadde skjedd men viste ikke hva det var.. Mens jeg sprang ropte jeg til mamma ?Mamma, hva har skjedd?.. Går alt bra?? Jeg fikk ikke en eneste klar setning tilbake, hun var så opprørt å redd. Det eneste jeg fikk til svar var ?Kiwi, Kiwi, kiwi? Hun er sparket.. Hun ble sparket.. I hode..? Jeg ble helt satt ut, redd å viste ikke hva som kom til å vente meg av syn da jeg kom ned.. Mamma klarte også å få frem at det var den ny hesten som kom til stallen våres for en kort stund siden. Det var ikke våres hest, men en venninne sin hest som kjente min mor igjennom hennes blogg. Vi hadde prøvd å hjelpe med midlertidig stallplass hos oss så hesten ikke skulle bli slaktet, men nå sto livet til våres fantastiske hund. Våres dyrebare samojed i fare..

Mens jeg sprang ned trappen var det eneste jeg fikk sakt om å om igjen ned over trappen til mamma ?Ring dyrlegen, Ring dyrlegen, MAMMA RING DYRLEGEN NÅ!?.. En svak å tårevåt stemme ifra mamma svarte meg at hun skulle ut å ringe med en gang. Jeg kom ned trappen å så mamma holde kiwi, hun sto på bena men hun ristet at sjokk, smerte og redsel. Aldri har jeg sett våres dyrebare hund ha så vont før og være så redd. Sjokket for kiwi var allerede inntruffet å det var bare å handle fort for å hjelpe hun på best mulig måte. Det var heldigvis ikke mye blod å se, men det var litt blod i det nydelige ansiktet hennes på hun.. Jeg satte meg ned med en gang, holt tårene mine tilbake å prøvde å forholde meg rolig for mamma å kiwi sin del. Jeg måtte prøve å ikke knekke helt i hop så jeg kunne hjelpe å få roet mamma ned å ikke minst kiwi. Mamma holt rundt kiwi med de våteste øynene jeg har sett på all den tid på mamma. Å se mamma være så redd å lei seg er helt grusomt. Ingen ønsker å se noen som enn er uendelig glad i være så lei seg, redd å fortvilet. Jeg sente mamma ut med en gang til å ringe til dyrlegen der jeg satte meg ned med kiwi med en gang å snakket med en rolig stemme. Jeg begynte raskt å masere øre tuppene hennes, for å prøve å hjelpe for sjokket hun allerede hadde kommet i.

Jeg kunne høre mamma sin stemme utenfor døren. Hun gren å gren i telefonen. Hun var livredd for livet til vår kjære hund, kiwi. Hun kom raskt inn igjen å da var det bare å komme seg opp til min fantastiske datter Adeline, som lå å sov. Få vekket hun å ammet hun å gjort morgen stellet for så å komme seg av gåre til dyrlegen. Mens jeg ammet å gjord Adeline klar så vi kunne komme oss fort til dyrlegen passet mamma på kiwi å gjor alt klart så vi bare kunne komme oss i bilen å kjøre med en gang etterpå.

Aldri har vi klart å gjøre ting så raskt å effektivt før når vi skal av sted, men dette var virkelig nødstilfelle! Kiwi blødde å hadde et sår litt ovenfor øyet på Høyre siden. Det kom også blod ifra nesen på hun. Jeg har aldri sett en hund blø ifra nesen før, men viste at det var ikke bra. Kiwi var på bena, å det er jo bra. Men om hvordan skaden inni hode hennes var, hadde vi ingen anelse om.

Da vi alle hadde kommet oss i bilen å Adeline satt å var godt fornøyd i bilsete sitt begynte vi å kjøre. Mens vi kjørte klarte mamma å fortelle meg mer ifra hendelsen.

Mamma hadde vert ute på ridetur den morgenen med den ene av de vakre araberne som hun har. Hun driver med Distanseridning med han å trener han jevnlig for å holde han i god trening til en ny sesong som snart er i gang. Da hun hadde kommet hjem hadde hun sluppet ut hundene som vanlig så de kunne gå være ute å kose seg, noe de får gjøre hver dag her. Etter hun hadde salt av hesten sin å skulle slippe de ut på gjorde hadde hun leiet en å en hest ut. Dette er vanlig rutine om morgenen. Da hun skulle slippe ut den nye hesten som står her midlertidig skulle hun bare bøye seg ned litt å gi den ene av hundene våres en godbit (en tibbe som vi har som heter Brumle), i det hun bøyer seg ned sparker hesten til å hun viste at kiwi sto litt lengre bak og derfor var den som ble i faresonen. Hun hører plutselig en knekkelyd, lyden av at noe blir brekt i det hesten sparker etterfylt av et høyt smertefylt skrik av hunden våres kiwi. Mamma skrek av redsel, fortvilet å tårene rant som en foss med en gang. Kiwi hadde blitt truffet av sparket som hesten hadde gjort helt uten videre. Kiwi hadde ikke vert borti hesten ettersom hun alltid holder avstand ifra hestene. Hun er aldri oppi bena på de eller noe..

Kiwi hadde blitt truffet i hode å knekkelyden mamma hadde hørt var hode til kiwi.. Kiwi hadde ikke stått oppi hesten, derfor hadde hun fått full kraft av sparket rett i hode. Noe som gjør at et spark er mye kraftigere om enn står litt ifra enn nerme i et spark fra en hest. Mamma hadde ikke noe annet valg enn å måtte leie hesten videre å slippe den ut før hun kunne få kommet seg rett bort til kiwi å hjelpe hun. Kiwi latt mamma komme bort til hun med en gang å skalv at sjokk, redsel å smerter. Mamma var rask inn å hadde sett blodet av kiwi å viste at noe måtte gjøres raskt.

Da vi kom til dyrlegen var møtte vi en god venninne av mamma som var kommet for å hjelpe å støtte oss i denne grusomme hendelsen. Vi viste ikke noe om skadene, om vi kom til å miste kiwi eller hva. Alt var uvisst å følelsene var store. Venninnen av mamma bar kiwi inn hos dyrlegen der hun fikk komme inn på et kontor for å bli undersøkt. Kiwi kunne ikke bli lagt i narkose eller få tatt noe CT scanning, røntgen, elle noe. Grunnen for dette var fordi hun hadde kommet i sjokk å var påvirket av dette. Derfor ville det være en risiko å legge hun i narkose same dag som dette hadde skjedd. Ettersom hun var på bena fikk hun smertestillende og penselin i sprøyte form. Vi fikk ny time dagen etterpå å skulle da komme inn i fra morgenen av for å ta full undersøkelse av Kiwi. Vi skulle passe på kiwi å følge godt med på hun til dagen etterpå å vi fikk nummeret til dyrlegen så vi kunne ringe om noe ble verre.


Her på bilde kan man se hvor hoven hun er over neseborene.
Hun har ikke den pene “stoppen” i overgangen mellom snute og øyne. Noe som hun har til vanlig!


Og her på bilde ser dere høydeforskjellen oppe på hode hennes.
Det mørke med øyet på venstre side på bilde er blod ifra såret som hun har.

Dagen var lang og timene enda lengre. Redselen stor og mye følelser inni bildet. Påkjenningen tok på, for det var en grusom hendelse. Ja rett å slett et mareritt for oss. Dyrene våre har en helt spesiell betydning for oss, noe ikke alle kanskje forstår. Men sånn er det for noen. Ingen er like med hva dyrene betyr for enn hver. Men for oss har de en hel spesiell betydning å de er akkurat som et familie medlem.

Kiwi blødde ifra nesen lenge den dagen og hun var ikke alene et sekund!

Da Onsdag morgen endelig var kommet var det på tide å reise inn igjen til dyrlegen. Det var tidlig opp å av sted. Adeline var veldig trøtt da vi skulle av sted igjen så hun sovnet å sov godt i bilsete sitt i bilen mens vi kjørte ned til dyrlegen. I dag var også den gode venninnen av mamma med oss til dyrlegen for å støtte å hjelpe oss. Noe vi var uendelig glad for. Kiwi ble raskt lagt i narkose og fikk intravenøst i foten sin. Hun skulle nemlig i CT scanning for det var det dyrlegene rådet oss til siden vi fikk best resultat å kunne se bedre hva som hadde skjedd å hvordan skadene i hode hennes var. Selvfølgelig var det håp om at hun ikke hadde fått noe skade.. Håpet var der, men det var lite etter den knekkelyden mamma hadde hørt da dette skjedde.

De jobbet å undersøkte kiwi i 1 til 2 timer å vi fikk ikke være der mens hun var på CT scanning og ble undersøkt.. derfor gikk turen i mellomtiden hjem til venninnen av mamma for å prøve å slappe av litt i ventetiden. Adeline koste seg utrolig mye. Hun lekte og snakket da vi var der og fikk også et godt måltid med middag. Smilet var så stort å det var virkelig godt å se den gleden som hun gir. Hun fikk smilet mitt til å komme frem oppi alle bekymringene, redselen og fortvilelsen over for Kiwi. Adeline er virkeli verdens beste datter.

Etter tiden hadde gått å vi endelig skulle få komme tilbake til kiwi var det mye følelse i sving. Nå skulle vi få resultatet om hvilke skader hun hadde fått da hun ble sparket.

Etter de hadde sett på CT bildene ble det bekreftet flere små brudd mellom øynene hennes, et brudd på tvers over neseborene, et brudd som stikker inn i den høyre bihulen og noen små brudd som stikker inn mot det høyre øyet. Siden det ligger ca 1 cm med fett rundt øyet så hadde det ikke gått ut over øye og synet til Kiwi. Det ble tatt hele 840 bilder under undersøkelsen.

Lettelsen var stor da vi fikk beskjed om at hjernen var uberørt og det var ingen fare om livet hennes nå. Men følelser var det ikke lite av i denne grusomme hendelsen som skjedde Kiwi. Glade er vi for at hun overlevde å jeg vil påstå å si at hun hadde virkelig englevakt!

Mange tusen fløy ut men selvfølgelig er det ikke pengene det står på. For oss er det naturlig og aldri tenke penger når det kommer til våre kjære dyr.. Men er utrolig kjipt når enn vil være snill å hjelpe andre og så skjer sånn så dette. Men vi er evig takknemlige for at kiwi overlevde å klarte seg oppi denne dramatiske hendelsen. Nå er det å gi dette tid å bruke god tid på å la kiwi bli frisk igjen etter skadene hun fikk.

 Dette har tatt på veldig for meg, å vert tøft å det har vert utrolig mye følelser inni bildet nå de siste dagene. Derfor har jeg ikke klart å blogge i går å skrev bare en kort å enkel blogg på Tirsdag. Jeg klarte ikke sitte stille å gikk rundt i huset å vasket og styrte å stelte, ikke at det var skittent eller noe. Jeg måtte bare være i aktivitet for å prøve å roe tankene mine å få de over på noe annet når Adeline sov. Når Adeline var våken brukte jeg tiden min på hun. Vi lekte, snakket å hadde det utrolig kjekt å hun får alltid tanken mine til å roe seg å smilet mitt til å komme frem. Hun er helt fantastisk!  


 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top