LA BARN VÆRE BARN!

Jeg blir litt oppgitt av noen mennesker som reagerer på alt og ingenting! Jeg vet jeg er ikke den eneste som opplever dette, men samtidig synes jeg det er horibelt at andre mødre også skal oppleve dette. Det å få høre at det tydeligvis skal være galt å farlig og hoppe i sofaen med min datter, tulle, danse rundt og ha det kjekt sammen med hun som barn flest burde få oppleve gjør meg litt oppgitt. At noen reagerer fordi det kanskje ikke er normalt for alle der ute i den store verden å være barnslig selv og ha et høyt aktivitets nivå, men hærregud hvorfor skal enn uansett reagere på slike små ting. Tror virkelig ikke mennesker at hver enkelt mor kjenner sitt barn best og tenker på sikkerheten og alt det der? 

La barn være barn! La barn få bruke kroppen sin, oppleve ting og være i aktivitet! Noen klager på at barn nå for tiden er så late, og at de sitter inne og spiller spill på pc eller sitter klistret forann en stor flatskjerm og ser på tv hele dagen, men så plutselig klager de også på at de får oppleve kjekke ting og får være i aktivitet. Det er for søren meg hardt og hoppe i sofa, men fillen så kjekt! Har du som sitter bak tastaturet egentlig prøvd det før du klaget?! Det tviler jeg faktisk på. Når min datter ler og storkoser seg fordi jeg er i aktivitet sammen med hun og f.eks hopper i sofaen, så tenker jeg jo på sikkerheten. Jeg hopper ikke vilt rundt som en kenguru uten å passe på at jeg faktisk har balansen. For når andre mennesker klager over slike ting som og hoppe i sofaen med barne mitt, danse rundt og ha det kjekt, er det plutselig bedre å bra for barn å heller sitter forran den store stygge flatsjerm boksen som snakker og viser filmer på tven? NEI! 

Det å la barn få være barn som innebærer at de kan få bruke kroppen sin og hoppe i sofaen, i sengen, på gulvet, danse rundt, springe og leke osv, ja at barn kan få være i aktivitet det er det som er bra for barn. Ikke å sitte inne hele dagen og bare glo på en boks eller å spille tv spill, pc spill osv. Først å fremst så sover barn da dårlig, maten som de får i seg får de ikke brukt på den måten som de burde og dermed blir maten tatt opp og brukt annerledes i kroppen enn hva som faktisk er bra for de små og de store barnekorppene og voksen kroppene. Det er faktisk viktig med aktivitet osv for oss alle! 

Kjære mennesker der ute i den store verden, FACE IT! noen mødre tørr og være barnslig og la barna få være barn og ha det KJEKT med AKTIVITET i livet og hverdagen. Noen mødre tørr og stå for å la barn få bruke kroppen sin og engasjerer seg sammen med de, helt ifra når de er små. For når et barn er ene barn, skal det bare sitte på gulvet og leke stille med seg selv. Ikke få springe rundt og le og leke, men sitte på gulvet med noen leker å leke stille, nei! Et barn som er ene barn og de som er flere gjør ikke det. kanskje de gjør det en kort tid iløpet av en hel dag, men her i hus er det sjeldent min datter sitter på gulvet og leker stille. Her legger jeg meg ned på alle fire å kryper etter hun og later som jeg skal ta hun, hjemmer oss for hverandre, osv. Vi leker og hører musikk, håpper over alt, danser over alt, synger, ler og har det super kjekt. Vi går turer i hele huset, både opp å ned trapper og over alt, til å med om det er ute eller inne (Uansett vær!). Jeg tørr og være barnslig sammen med min datter, jeg tørr og sitte og synge høyt slik at naboene hørrer det om de ønsker, med den falskeste stemmen som til tider kommer. Jeg driter vell i om jeg ikke har den vakreste sangstemmen som har vunnet idol og x faktor. Jeg har det kjekt og synger med min datter. Jeg hopper i sofaen og i sengen sammen med min datter, jeg hopper på gulvet og over alt om jeg vil sammen med hun, fordi min datter har det kjekt og hun liker det. Å høre den herlige latteren hennes le og se det ekte og fantastiske smilet hennes gjør meg glad, og hvorfor skal jeg da stoppe å gjøre slike ting når det ikke er farlig. Jeg har kontråll! Jeg er faktisk mamma jeg også! Hvorfor skal ikke jeg kunne springe rundt i huset og ute rundt huset med min datter, når vi liker det og har det kjekt? Hvorfor skal ikke hun få gå i trapper allerede når hun ønsker å få utvikle seg og øve på dette? Hvorfor skal ikke min datter få være et skikkelig barn, slik barn bør få være. Hvorfor skal plutselig ikke mitt mamma instikt være godt nokk, der andre skal bedømme om det jeg gjør er rett eller galt, når det faktisk ikke er en fasitt og bruksanvisning med hver enkelt barn? Det er hver enkelt mor som kjenner sitt barn best og vet hva deres barn liker gjøre. 

Jeg er en mamma som har ADHD, jeg har aktivitets nivå til 1000 å storkoser meg med å faktisk ha denne fantastiske muligheten til å få ha ADHD og dette aktivitets nivået og få bruke det sammen med min datter. Kunne aktivisere meg på mye sammen med hun og gjør hennes dager kjekke. Tenk så kjedelig det hadde vert for hun om jeg ikke aktiviserte meg med hun og bare satt opp å ned i sofaen å var sur og bestemt. Nei fy så kjedelig. Tenk vis hun ikke skulle få låv til ting som hun syntes er kjekt, fordi enn hele tiden tenkte “tenkt vis det skjer”, enn kan ikke tenke slikt. For tenker enn slikt hele tiden, må enn nesten bare stoppe å leve. Alt er jo plutselig farlig da. Tenk når den dagen kommer der min datter skal få klatre i trær? hva da?! Skal jeg bli dømt som den dårligste mammaen som fins i norges befolkning? Nei! Andre mennesker har ikke noe grunnlag for å dømme andre mødre og meg på den måten der. De har ingenting med å si at barn må ikke få klatre i trær, ikke få hoppe i sofaen, ikke få springe rundt og danse og høre på musikk osv. La barn få være barn. La barn få være ute og bruke kroppen sin og få en god natt søvn fordi de har brukt kroppen sin og fått ut endel av det høye aktivitets nivået som barn flest har. La barn få være barn, og ha tro på at mødre faktisk gjør det som er best for sitt barn. 

Så du bak sjermen så leser dette, før du prøver å bedømme min mamma egenskap, så tenk over ditt eget liv og dine handlinger. Tenk over om du har barn og hvet hva du snakker om, tenk over om du kjenner mitt barn og vet hva hun liker og ikke liker og hva som får latteren og smilet frem på mitt barn, før du prøver å bedømme om jeg gjør noe galt eller er en dårlig mamma over for mitt barn. For du har ingen rett til å være tøff bak tastaturet eller noe når det kommer til dette, for jeg kjenner mitt barn best. Jeg har et mamma instinkt som er det sterkeste enn noen gang kan ha og kjenne. Jeg gjør alt det beste for mitt barn! Jeg er å forblir en god mamma, jeg lar mitt barn få være barn og får vær i aktivitet og jeg engasjerer meg sammen med hun. 

 
 

VIDEO – NORMAL ADHD MAMMA MORGEN

Ikke alle har like morgener som andre, ikke alle er like kative og finner på like påfunn om morgenen. Mange er litt trøtte og trenger litt tid før de starter dagen, men her i hus er det ikke slik! Selv har jeg ADHD og et høyt aktivitets nivå. Aktivitets nivået er på topp hele tiden, det er ikke noe pause eller noe stopp, det er på topp uansett. Nå som formen min har vert litt dårlig de siste dagene har uansett ikke dette vert noe hindrer i aktivitets nivået og de gøyale påfunnene våres, for ADHD tar aldri ferie og heller ikke kjekke påfunn. 

I går filmet jeg et godt eksempel på hvordan morgenene til meg og min datter er. Vi har ikke tv en stort på her i hus, og hørrer derfor mye på musikk. Vi hopper i sofaen, danser rundt på en merkelig måte, hopper på gulvet og synger og har det kjempe morro. Det er nesten som en trenings økt bare med kjekke påfunn og dans og morro. Men humøret har aldri en mulighet til å bli dårlig med slike morgener og slike påfunn. Smilet og godt humør er det som fyller det meste av dagene våres og med en slik start på dagen som dere nå skal få se, er det ingen mulighet for å ha noe slags dårlig humør. 

 

Kanskje ikke den mest normale morgenen for andre, men her i hus er det helt normalt. Vi storkoser oss, og humøret er virkelig på topp. 
Filmen er ifra i går, og jeg skulle egnetlig legge ut dette innlegget i går, men jeg kom aldri så langt ettersom det ble så mye annet og gjøre. Derfor tenkte jeg at jeg kunne like så greit legge den ut i dag, siden vi har slike morgener. 

Håper dere alle får en flott dag! 

Hvordan er en normal morgen for deg og ditt barn?
Hva synes du om filmen?
Har du slike morgener?

 

THE SECRET


// Det du føler til enhver tid, er viktigere enn noe annet, for det du føler akkuratt nå, skaper ditt liv! //
– Skriv fra “The secret – Kraften”

Positiv tenkning er noe små barn er utrolig flinke til, men noe som vi voksne ofte må bli litt mer påminte om. Noen er flinkere enn andre, og noen er mer opptatt av det enn andre. Alle er forskjellige men en ting vi har til felles, ingen liker når andre er negative eller i dårlig humør.

Når vi ser på små barn som kommer til verden, glade og fornøyde. De har ingen negative tanker, de vet hva de vil og de smiler og er takknemlige for alt og ingenting. Når de griner er det deres måte og gi beskjed på at det er noe som de ønsker, osv. Ja vi alle kjenner til hvordan små barn er.

Over lengre tid har jeg vert veldig opptatt av positiv tenking, jeg har lest og jobbet mye med meg selv for å bli enda mer positiv. Jeg har blitt helt oppslukt i The Secret, som har film og bøker. Dette er noe som virkelig har hjulpet meg og fått meg til å klare å oppnå utrolig ting i min hverdag og mitt liv. Og dette bare med positiv tenkning. Umulig vil nokk mange si, men ikke døm det før du selv har prøvd. For det skader ikke å prøve, positivitet kan aldri skade, de kan bare gjør godt.


// 
Hvis det har skjedd noe negativt i livet ditt, kan du forandre det. Det er aldri for sent, for du kan alltid forandre måten du føler på! //  
– Skriv fra “The secret – Kraften” 
 

Etter jeg ble mamma begynte jeg og tenke enda mer igjennom det. Jeg så hvor glad og fornøyd min datter var, og jeg så hvor positiv hun var. Ikke vet hun hva negativitet er, fordi hun kjenner ikke til følelses spekteret slik som vi andre som er eldre gjør. Dette utgjør faktisk at vi voksne er de som lærer og former barna våres som igjen gir resultat av hvordan barnet våres kommer til å bli når det blir litt eldre.

Du får som du gir!
Det er noe som vi alle burde tenke meg igjennom. Gir vi masse kjærlighet, positivitet osv til barna våres, ja da får vi det tilbake. Dette gjelder også uansett hvilken situasjon og mennesker som enn er rundt. Er vi positive får vi noe positivt tilbake. Men det mange tror er at om enn føler seg i dårlig humør og går på butikken og smiler og sier hei til h*n i kassen, så får enn alltid et stort smil og hyggelig hei tilbake. Men når enn ikke får det så blir en irritert og påstår at det er dårlig kundebehandling. Men er det egentlig det? Spør deg selv heller, hvordan føler du deg inni deg, er du glad og fornøyd inni deg når du smiler til den personen som sitter i kassen eller føler du deg nedfor å bare tar på deg et smil og hyggelig hei? For det er hvordan du føler deg inni deg som er resultatet med om du er positiv eller ikke, og som igjen gir resultat med hva du får igjen.

Dette gjelder også barna våres! Som jeg nevnte litt ovenfor så former vi barna våres ut ifra hvordan vi selv er. Og hvem ønsker å være negativ og forme barnet sitt til å være negativ, uansett om det mest sannsynlig er ubevist handling og forming. Det er jo på ingen måte noe godt for verken deg selv eller for barnet ditt å bli formet og ha et resultat som utgir negativitet senere i livet.


// Alle gode følelser kommer fra kjærlighet! Alle negative følelser kommer fra mangel på kjærlighet. //

– Skriv fra “The secret – Kraften” 


Positivitet er nøkkelen til alt!

Er du positiv og jobber med deg selv til å være positiv, får du masse godt igjen for det. Du får en god fremtid og barnet ditt får en god fremtid, enn skaper mye godt fordi enn er positiv. Ikke nokk med det, men omstendighetene rundt deg og barnet ditt blir også positivt og godt når enn velger å jobbe med positiv tenkning. Så holder du barnet ditt positivt?

Ingen ønsker å være negative, ingen ønsker dritt i livet sitt, og alle ønsker barnet sitt det beste. Men samtidig hvor mye enn jobber med positiv tenkning hjemme er det også en veden ute. Den verdenen som vi har utenfor døren og uten for huset, det sosiale rundt oss er fult av både positivitet og negativitet. Det påvirker både oss selv og barna våres. Vi plaserer barna våres i barnehage, skole og de ytre sosiale omstendighetene, dette vil i senere tid også ha en innflytelse og påvirkning på barna, og det er da det store skjer. Negativiteten kommer fort inn i livet!


// Du er nødt til først å gi gode følelser. For å kunne motta det som er godt, er du nødt til å først å være lykkelig og gi lykke! Uansett hva du ønsker å motta i livet, må du først gi! // 

– Skriv fra “The secret – Kraften” 
 

Så hva velger du, og hvordan vil du velge å forme ditt barn? Vil du la det negative som enn til tider møte på påvirke deg og barne ditt, eller vil du være positiv og forme barne ditt etter positivitet og positive omstendigheter? Valget er ditt, men husk på! Det er også snakk om et liv som ligger i dine hender, og som du selv har skapt til denne gjorden.

 

 

PRETTY LITTLE LOTUS

 SPONSET INNLEGG OG PRODUKTER!


Regn, regn øsende regn, pøsende regn. Zik zak, vi drypper på tag, tik tak, det regner i dag.

Det er helt utrolig hvor mye du kan sitte og se på klokken, når du venter en pakke. En spennende pakke var de vi ventet på, og klokken kunne bare ikke gå fort nokk slik at det kunne være tid for at post bilen kom. Tiden gikk og plutselig tikket klokken over i de tidene der posten skulle komme. Jeg hoppet, jeg var så glad. Ble de pakke i dag?

Den røde bilen kom kjørende inn og spenningen steg og håpet var stort. PAKKE, ja pakke! Ikke hadde vi ventet lengre, men så ivrige som jeg blir når jeg venter en pakke i posten håper jeg jo helst at den kommer kjempe fort. Noe denne pakke gjorde!

En stor rød eske med noen utrolig spennende varer var det vi fikk levert på døren. Jeg kunne virkelig ikke få den raskt nokk i hendene mine, slik at jeg kunne åpne den. Gleden med en så stor og gøy pakke var en selvfølge å dele sammen med min datter, så tålmodigheten min ble satt litt på prøve ettersom min datter kan det med å bruke lang tid på å kose seg med slike spennende esker og pakker før hun finner ut at vi nå kan åpne de. 


Denne spennende pakken er en pakke ifra Kidnplay, med utrolig spennende og flotte sponset produkter som jeg hadde gledet meg kjempe mye til å åpne. Så når endelig min herlige datter var ferdig med å sjekk ut den spennende esken, kunne vi åpne pakken.

I pakken gjemte det seg en nydelig paraly, lekre gummi støvler og en kjempe flott regn kåpe/jakke!

Spenningen var ikke bare hos meg, men også hos min herlige datter. Vi gledet oss stort over disse flotte produktene og raske var vi med å måtte prøve dette! Litt stor størrelse var det, men det var jeg fult klar over ettersom det er noe som min datter skal få vokse inn i, så hun ikke blir for stor til det så fort. Men uansett om det var litt stort, var det ikke for stort til å kunne brukes. Det handler om å finne kreative måter for å kunne bruke noe som er litt for stort, slik at de ikke vokser ut av det med en gang, og det var jeg raskt med å gjøre. Planen hadde jeg egentlig allerede klar før pakken kom. Vi brettet bare opp armene, og så var det klart for bruk!

En regnfull dag hadde det vert så perfekt var det at min herlige datter hadde fått sitt første regntøy og paraply. Den flotte regn kåpen/jakken, gummi støvlene og paraplyen er av merket Kidorable. Det er et populært merke ifra USA og kidorable-klesmerke har etter hvert blitt svært ettertraktet i mange land. Og heldige som vi er har vi en nettbutikk som nå fører dette flotte merke i norge, nemlig Kidnplay. Det er utrolig mange og kjempe flotte design som enn kan velge i regntøyet, og vanskelig var det da jeg skulle velge ut det settet som jeg ønsket til min datter.

Etter å ha brukt god til å sett godt på alle de flotte designene som de har på regntøy og sett, falt valget mitt på Lotus settet. Flotte og herlige farger som virkelig får meg kjempe glad av å bare se på det. Settet synes jeg har en flott helhet og alt passer kjempe god i sammen.

 

 

Raske var vi med å komme oss ut, men regnværet hadde akkurat bestemt seg for å holde opp når vi skulle ut å ta bilder av de flotte produktene. Men en vanndam var det og kjekt var det å komme seg ut å prøve dette for første gang. Jeg smeltet jo helt når jeg så Mina Adeline med det flotte Lotus settet fra Kidorable. Lett var det å ta på og hun kunne bevege seg godt i det. Det var et tynt regntøy som ikke var stivt og ekkelt. Det var behagelig og ta på regntøyet og det var veldig behagelig og ta på hun. Da jeg så hvor godt hun kunne bevege seg med det og så godt som hun aksepterte det, ble jeg utrolig glad. For en liten og bestemt datter har jeg virkelig.

Første inntrykket mitt og hva jeg synes om dette settet til nå, er veldig bra. Jeg har ikke fått testet det ut skikkelig enda, siden vi fikk denne flotte pakken i går. Men jeg er utrolig spent og gleder meg masse til å få test det ut og jeg kommer selvfølgelig til å skrive mer om dette flotte regn settet. Frem til nå å første inntrykket mitt er veldig bra, og dette er ikke noe jeg skriver fordi det er sponset. Som jeg har skrevet tidligere, så skriver jeg ærlige meninger uansett om ting er sponset eller om det ikke er sponset. Jeg får ingenting igjen for å sitte å skrive uærlig om ting, så ærlig er jeg uansett og om det er noe jeg ikke liker med noe så skriver jeg det. Men når noe er bra og det er noe jeg liker og er fornøyd med så fortjener det positiv omtale!

Jeg har ikke prøvd så mye regntøy på min datter før, men jeg har selv hatt regntøy og da har jeg ofte følt at noe har vert tykt og stivt å ha på. Så når jeg kjente på hvor tynt og mykt det var og hvor godt og lett det var å ta på min datter, ble jeg veldig glad. Hun stortrivdes med å ha det på selv, og hun kunne bevege seg kjempe godt med det uten at det var til noen plager for hun. Lekre og behagelige farger var det på dette Lotus sette, og fargene får fint igjen og passer til hele sette. Ikke minst så hadde det noen spennende og flotte detaljer som min datter fort la merke til å som fikk stor interesse for hun også. En annen ting som jeg likte godt med tanke på at det er såpass tynt som det er, er at enn da kan regulere og bruke regn kåpen/ jakken uansett om det er regnvær og varmt ute eller om der er regnvær og kalt ute. Dette fordi en da kan regulere med hvor mye klær enn skal ha under regntøyet uten at det skal bli for varmt eller for kalt.

Nå håper jeg bare på at det blir regn vær flere dager, slik at vi nå kan gå ut og kose oss og prøve ut dette flotte regntøyet.  

For å se flere spennende produkter og lekre design, kan du gå inn på Kidnplay sin hjemmeside, som dere finner à HER! Og for å holde dere oppdatert på en lett måte, har de også facebook side der de legger ut spennende oppdateringer om produktene som de har og til å med konkurranser. Facebook siden deres finner dere –> HER!

Håper dere alle får en flott dag! 

– Har du hørt om Kidorable før?
– Har du sett på de flotte produktene som Kidnplay har?
– Hva synes du om det nye Lotus settet som Mina Adeline har fått?

 

 

 

MAMMA MONSTER


Usikkerheten har ikke funnet sted på noen tidspunkt! Hele tiden har jeg vert fast bestemt på at det har vert det rette, men nå.. Ja nå føler jeg meg som et grusomt mamma monster..

 

Tiden flyr og min søte lille prinsesse er plutselig ikke så liten lengre. Hun har passert 1 år. Sommeren er snart over og den vanlige hverdagen for de fleste begynner igjen. Barn skal i barnehagen, andre skal på skolen, voksne skal på jobb og ja alt blir som den vanlige hverdagen som mange har lengtet etter. Selv har jeg ikke lengtet så mye etter den, og skulle ønsket at sommeren kunne vart litt lengre, bare litt hadde gjort så godt!

Barnehage start, ja barnehage start. Første barnehage dag, osv. Jeg sier bare en ting, GRUSOMT!

Fast bestemt har jeg vert hele tiden på at min herlige datter skulle begynne i barnehage med en gang hun var 1 år. Dette fordi jeg har selv sett hvor bra det er for barn og gå i en barnehage. Jeg har også jobbet litt i barnehage selv og ifra da av har jeg hele tiden sakt at når jeg får et barn, skal mitt barn i barnehage med en gang hun er 1 år. Delte meninger har vi alle rundt dette men for meg har det hele tiden føltes rett. Jeg ønsket at min datter skulle få treffe flere barn, bli kjent med flere, få den gode lærdommen, det sosiale og alt som de har og får i barnehage. Det er så mye som jeg synes er bra og positivt med en barnehage. Derfor brukte jeg lang tid på å lete og finne den barnehagen jeg håpet kunne være den rette barnehagen for min lille prinsesse.

Tiden gikk og barnehage plass fikk hun, og gleden var stor for at jeg nå viste at hun skulle få gå i barnehage. Selv skal jeg også ut i jobb igjen å derfor var det viktig at hun fikk barnehage plass.

Dette var tidligere, men en annen ting er nå tiden! Dette er virkelig grusomt. Jeg føler meg som et vandrende og grusomt mamma monster. Hvordan kan jeg sende min lille engel på jord i barnehage, hvordan kan jeg la hun være uten meg i flere timer. Hvordan kan jeg stole på at andre mennesker som ikke elsker hun like mye som meg, kan passe like godt på hun?! Hvordan kan jeg hvite at hun hele tiden har tørre klær, rene bleier, får nokk mat i seg, og får god behandling av de andre og ikke får kjeft for alt og ingenting? Jeg kan selvfølgelig se det på min datter om noe skulle skje men ingen mødre ønsker å risikere å oppleve noe slikt.

Jeg vet innerst inne at hun får det bra i barnehagen, jeg vet at det er bra for hun og at hun kommer til å lære utrolig mye. Hun får oppleve mye og være rundt andre barn på hennes egen alder. Og selvfølgelig mye mer! Men det er meg, det er meg som mamma som gruer meg! Det er jeg som føler meg grusom oppi alt dette. Noen tenker kanskje at jeg er egoistisk som gruer meg, men for meg kalles det morsinstinkt og alt er av ren kjærlighet. Det er jo ikke naturlig for en mamma og plutselig gå ifra å ha barnet sitt rundt seg 24/7 til å plutselig ikke ha det hos seg hele tiden, men noen timer i uken i barnehagen.

Tenk om jeg går glipp av noe, tenk om hu sier et nytt ord eller gjør noe nytt, og jeg ikke er der til å være en av de første til å se og oppleve det? Tenk om hun slår seg og jeg ikke er der og kan trøste hun, tenk om de andre ikke trøster hun på den måten hun trenger. Ja jeg føler meg virkelig som et vandrende mamma monster, hvordan kan jeg gjøre dette? Hvordan kan jeg gå ifra barnet mitt og stole på at andre mennesker plutselig skal gjøre en god nokk jobb over for mitt barn?

Mange tanker slår meg og kikker inn i hode mitt, mange er helt absurd men andre er realistiske også. Den følelsen av å gå å føle seg forferdelig men samtidig være klar over at jeg gjør der rette er vanskelig. Jeg prøver å legge bort alle bekymringene og tankene som kommer når jeg tenker på barnehage starten, når jeg er rundt min datter. Jeg prøver å tenke positivt å holde fast på at dette går bra. Jeg snakker positivt om barnehagen til min datter, jeg snakker om hvor spennende det blir for hun og hvor mange nye venner hun kommer til å få, osv.

Jeg vet som sakt at dette går bra, men samtidig føler jeg at det er naturlig at en mors bekymringer for noe som er så nytt og en så stor forandring kan bli slikt. Det er tross alt mitt barn, mitt hjerte på utsiden av kroppen min. Jeg prøver å gjøre det som er best for hun, men ingen fasit er det. Enn må bare stole på seg selv og sitt eget mors instinkt, så pleier det å være det som er rett for barnet.

Barnehage start nærmer seg, og dagen den kommer. Jeg kan ikke stoppe tiden, jeg kan bare prøve å finne det positive og stole på at jeg gjør det som er rett for min datter. Jeg vet jeg er ingen mamma monster, jeg vet jeg er en god og flink mamma. Men skummelt er det, med en så stor forandring.
 

– Hvordan var tiden før barnehage start for deg?
– Hvordan var den første dagen i barnehagen for deg og barne ditt?


 

 

FULL BUKPLASTIKK – Fra belte til maskin


En uendelig stor glede for å slippe magebeltet, men å ende opp med en maskin på magen istedenfor, er jeg ikke helt sikker på om var noe kjekkere og bedre. Fri ifra alt tull på magen min, og bare få ha den nye magen alene er vell egentlig det jeg ønsker mest!

Tiden har gått og det begynner å bli en liten stund siden jeg tok operasjon nr to, full bukplastikk. Magebeltet er jeg endelig kvitt, og en stor lettelse var det virkelig! Det å slippe magebeltet var som sakt en stor lettelse, men samtidig følte jeg virkelig ikke det var min mage jeg hadde lengre. Mindre følelse rundt på magen og det meste føltes bare rart ut. Men samtidig ble jeg fort vant til å kunne slippe beltet!

 

Gleden for å slippe magebeltet ble kort kuttet litt, fordi jeg var ikke mer fri, jeg ente opp med en ny venn på magen min. Jo en liten maskin som skal være på magen min 24/7. Det er en maskin som laget vakum på magen min, der operasjons såret er.

 

Ledning, maskin og et gigantisk plaster var det som skulle stå på listen for den neste uken som kom. Ja en overgang var det, men samtidig en behandling som virkelig fungerer!

 

Etter en uke med denne maskinen nå har jeg fått sett hvordan såret nå har blitt. Det var utrolig stykt og grusomt i starten av, men det har nå blitt kjempe fint! På de siste ukene har såret blitt et fint sår og det har bare på den siste uken blitt helt fantastisk. Nå håper jeg det er kort tid til såret har lukket seg helt og at jeg er fri for alt dette ekstra arbeidet som det har vert den siste tiden etter det ble komplikasjon med operasjons såret.


// Et av bildene av når såret var noe lunne på den veste tiden //       // Bilde av hvordan såret nå ser ut! //

Såret har virkelig kommet seg og jeg ser somsakt frem til det har lukket seg helt. 


 

 

 

HVORDAN ER EGENTLIG DET REELLE MAMMALIVET?


Hva er egentlig det reelle mamma livet? Hvordan er det egentlig? Har vi egentlig er liv utenfor det å bare være mamma eller er vi sperret inne og har måttet gi slipp på det livet vi hadde før?


Mange meninger, tanker og spekulasjoner er det rundt akkurat dette. Det er mange som ikke har barn som faktisk ikke er klar over realiteten av hvordan det egentlig er å ha et eller flere barn. Hvordan familie livet egentlig er, om enn er alene mamma/ alene pappa eller om en ikke er alene med barnet sitt. Det er mange som lager sine egne tanker rundt akkurat dette, og mange har en raskt tendens til å gjøre seg opp en mening om hvordan det egentlig er og da er det plutselig bestemt at det er sånn det skal være.

?Du må gi opp utelivet, du kan ikke bruke tid sammen med vennene dine, du kan aldri gå ut på en fest igjen! Og du kan i alle fall aldri reise på noen arrangementer eller festivaler igjen!?

Jeg sier ikke at alle har samme tankene, meningene og konklusjoner etter de har spekulert en del rundt hvordan familie livet ?må? være, men mange har noen av de samme tankene eller noen av de samme konklusjonene. Noen vet hvordan det egentlig er, mens andre der igjen er ikke klar over realiteten bak et liv med et barn. Derfor ønsker jeg å fortelle hvordan det er for meg og sette en stopper på noen av de konklusjonene og meningene som andre kommer med, uten å faktisk hvite sannheten.

Selv er jeg alene mamma, og kan derfor ikke snakke ut ifra hvordan det er for de som ikke er alene med barnet sitt. Jeg sier ikke at dette er en fasit eller noe, men jeg sier at dette er en av realitetene med hvordan liv med et barn er. Jeg sier ikke at det er sånn for alle, men en del av det er likt for mange. Det er bare hvordan enn velger å gjøre livet sitt!

I en alder av 21 år fikk jeg min nydelige datter! Det var en gledens dag og en dag jeg hadde ventet lenge på, hvordan livet mitt kom til å forandre seg og hvordan det egentlig kom til å bli viste jeg ikke. Det eneste jeg viste var at jeg var alene mamma og hadde akseptert det. Jeg var en lykkelig førstegang mamma som så positivt på livet og positivt på min livs situasjon. Ingen grunn hadde jeg for å se på det negativt eller se på det negativt at jeg ikke hadde noen ide om hvordan mitt liv kom til å bli som mamma, men en ting kan jeg si! Det er fantastisk!Mange tror at når enn har fått et barn så må mann gi slipp på mye av sitt tidligere liv som enn hadde før enn fikk barn. Mange tror at enn kan ikke gå ut å være med venner i helgene eller på kvelds tid, og at barnet hele tiden må være med. Mange tror at enn kan aldri reise på noen arrangementer igjen, ikke kan gå ut på fester og hvis enn kan det tror de ofte at det bare er en gang i skuddåret. Det er så mange spekulasjoner og påfunn med hva andre tror uten å vite realiteten at jeg blir litt overrasket, og forstår godt at andre blir skremt. Jeg forstår godt at menn som møter enslige mødre kan blir skremt og kanskje ikke tørr og involvere seg i livet deres eller velger bort en enslig mor pga de tror de ikke er klar for det ?nye? livet som de plutselig da skal “låse” seg til. Men når det er så mange som har sine meninger og gjort seg opp en egen fasit med hvordan det livet må være, så er det virkelig ikke rart mange kan bli skremt.

Livet med et barn, er langt ifra slik som mange tror. Selvfølgelig forandrer livet seg, men samtidig er det en fantastisk forandring. Selvfølgelig tar barnet mye av tiden som enn har og forandrer hverdagen men den låser deg aldri inne eller fast. Den sier aldri at nei du får aldri mer gå ut og være med venner, for selvfølgelig kan du være med venner. Selvfølgelig kan du bruke tid sammen med vennene som du selv har og være med dem. Det er viktig og ta vare på de vennene enn har og ikke glemme de etter enn har fått barn. Om det er helg eller ukedag så har enn mulighet til å bruke tid sammen med venner også, det handler faktisk bare om prioritering! Selv har jeg med min datter hvis jeg skal være med vennene mine om det er på dagtid, når hun er våken. Det er jo kjekt og spennende for barn og få være med på slike ting, og enn kan alltid finne på noe som passer for et barn også uansett om enn er med venner.

Det handler om å finne løsninger på ting enn å sette en stopper selv på hva enn har lust til. Hvis jeg skal ut på kvelden og være med noen venner, så er jo selvfølgelig det bare hvis jeg har barnevakt. Men uansett så har jeg da muligheten til å kunne gå ut og bare være meg selv, sammen med mine venner. Selvfølgelig er det kanskje lettere for de som ikke er alene med barnet sitt, fordi de da er to og har muligheten til å bytte på å være hjemme om kvelden i mens den andre får gå ut og lufte seg litt.

Som nevnt litt ovenfor så er det mange som tror at enn kan nesten aldri gå ut på fest igjen eller gå ut på byen og ta seg et glass med vin om enn ønsker, men hvorfor skulle enn ikke ha mulighet til det? Det er egentlig oss selv som sette en stopper på hva enn kan gjøre og ikke kan gjøre. Det handler bare om å finne mulighetene og planlegge ting.

Selv som alene mamma har jeg alle mulighetene til å gjøre ting som jeg gjorde før jeg ble mamma. Jeg må bare planlegge det litt bedre og om det er på kvelds tid må jeg bare sørge for at jeg har barnevakt. Jeg sier ikke at jeg går ut hele tiden og ikke bruker tid sammen med min datter og bare med min datter, for det gjør jeg. Men det handler om at uansett hvor god og fantastisk mamma enn er, så trenger enn alltid å få litt tid til å bare være seg selv.

Er barn sette aldri krav det er selvfølgelig den nye sjefen i livet ditt, men samtidig styrer den ikke hva du kan gjøre og ikke kan gjøre på de måtene som mange tror. Du trenger ikke å gi opp venner, du kan gå ut og være med venner uansett om det på dag tid eller på kvelds tid, du kan gå ut på en fest iblant, osv. Du kan gjøre det du selv ønsker, det handler bare om prioritering og planlegging. Det handler om å se mulighetene enn å sette en stopper på dem.

Så neste gang du hører noen som sier at livet med et barn gjør at enn må gi opp utrolig mye av det livet som enn hadde før, kan du faktisk si hvordan det egentlig er. Jeg sier ikke at det er slikt for alle, men jeg sier at det er viktig og huske på hvem du selv også er. For et barn er fantastisk det er aldri noe som setter en stopper på deg selv og ditt liv, det er de egentlig du selv som gjør i så fall.


 

 

// DEL GJERNE DETTE INNLEGGET VIDERE, SLIK AT FLERE KAN FÅ SE REALITETEN //

 

HELE NORGE BLÅSER

Vind, rein, dårlig vær! Ja hele norge blåser, eller iallefall storedeler av norge er rammet av det dårlige været som pågår rundt omkring. Med flere dyr som skal inn og ting skal sikres før en kraftig vind og nesten storm inntar sin glede ved å herje og kose seg rundt omkring, går klokken i en høy hastighet!

Dagen startet til vanlig tid i dag, for noen tidlig og for andre sent, men for oss helt perfekt. Dagen startet flott og det var en bedre dag i dag enn i går. Hode var litt mer sammarbeids villig og på rette tanker enn hvordan den grå dagen min var i går. Bedre er det iallefall i dag, og glad er jeg for det. Noen små tanker av å til har det vert, men samtidig har det vært en flott dag. Dårlig vær skulle det bli og da min lille solstråle var i seng og hadde sin første hvil for dagen, var det bare for meg og min mamma å komme oss ut og sikre ting rundt og få inn dyrene. Ettersom vi nylig har bygget stall og gjort klar til at hestene kunne komme hjem ifra sommerbeitet, var det enda litt material som lå utenfor og derfor måtte flyttes slik at vinden ikke kunne ta det og gjøre skader på bilene og hestehengeren. Mye tåler selvfølgelig kjøretøyene, men å risikere noe er bare domt så da var det mye bedre å være på den sikre siden. 

Tiden fløy og plutselig begynte uværet og komme! Hestene kom seg inn, og de andre dyrene var også inne i stallen og hadde det helt topp. Det var virkelig herlig og få hestene inn i den nye stallen våres, og vi alle var helt i hundre da de hadde kommet inn og var i stallen for første gang. Gras hadde vi plukket, så førsteklasses mat hadde de hele tiden. 

Da alt var gjort ute og Mina Adeline hadde våknet igjen, var det på tide og finne på noe kjekt inne. Det var virkelig ikke noe vær og vere ute i og siden min datter virkelig trengte å stusse håret sitt litt, fant jeg ut at jeg kunne like så godt leke litt frisør. Jeg var ikke så redd for å klippe håret hennes, ettersom jeg har klippet hun en gang før og har klippet andre å meg selv opp til flere ganger. Men det å få en aktiv liten jente til å ville sitte stille i mens en klipper håret er vell heller et bedre spørsmål. Fantastien måtte til og kreativiteten klikket inn (Det er låv å innbille seg at det var kreativt sluttresultat med hvordan jeg skulle få hun til å sitte stille). Jeg fant frem Ipaden min og satte på Fantorangen, sminkevesken min var tatt frem og sminkebørstene ble tatt ferm en etter en, og utrolig nokk ble hun sittende en stund i mens jeg klippet håret hennes. Resultatet ble jeg egnetlig veldig fornøyd med, og lite skulle jeg klippe uansett. Så en liten frisering av det søre lille håret hennes ble en sukse i mine øyner. 

Alt i alt har det virkelig vert en innedag i dag, men samtidig har vi også vist å ta oss flere turer ned til hestene og dyrene. Det har vert en koselig dag og vi alle legger oss med et stort smil rundt munnen etter en flott dag. Det var virkelig herlig å ha en slik kjekk dag etter en grå og litt utfordrende dag i går. Men som jeg sa i går, i dag var en ny og bedre dag og sannelig hadde jeg i rett. 

Håper dere andre har hatt en flott dag, og at dere har sluppet og få noen veldige opplevelser med dette uværet som nå har full fest ute. 

– Har det vært dårlig vær hos deg? 

 

GRÅ BUNN!

Ikke alle dager kan være de beste, ikke alle dager kan skinne like bra. Noen dager er litt tøffere og litt mer grå enn andre dager. Alle klarer ikke å skinne å være på topp hver eneste dag, alle synker litt i sammen noen dager og har noen dager der vi tenker mer og følelser er mer i sving. Selv synes jeg slike dager er noe dritt. Jeg kan ikke fordra slike dager, men uansett hvor mye jeg prøver å unngå det, så er noen dager slik.

Selv om jeg er en alene mamma og har en fantastisk datter, så har jeg også slike dager. Noen dager ender jeg opp med å legge meg i sengen min å bare ligge der når min datter sover de timene som hun sover i løpet av dagen. Det gjør meg ikke til en dårlig mamma, det gjør meg ikke til en dårlig person, det gjør meg rett å slett bare til et ekte menneske. 

Jeg er ingen robot, jeg har dårlige dager jeg også. Jeg kan ikke programmeres til å være slik å slik å smile da å da, jeg er bare meg og ingen andre. Jeg er bare et menneske, med tanker og følelser. Jeg kan bli lei meg, såret og irritert akkurat som alle andre, men til tider føles det som andre glemmer det. Det føles som alle tror at alt er helt flott i min hverdag og i min verden. Jeg lever i den samme verden som alle andre, jeg har ikke min egen verden, uansett hvor mye jeg skulle ønske det.

Den siste tiden har vert litt utfordrende! Noen dager har vert tøffere enn andre, ikke fordi det har vert noe spesiell grunn, men når enn føler det har blitt litt negative situasjoner og negativ snakk imot seg selv, da er det vanskelig og holde smilet rundt munnen og lysende glade øyner. Av å til trenger mann og bare få legge seg ned i sengen som en tenåring igjen å felle noen tårer om enn føler for det, eller å bare ligge der å sove om enn føler for det. Slike ting kan jeg gjøre når min datter sover, men når min datter er våken holder jeg alltid humøret oppe.

Jeg lar aldri de dagene som er mer utfordrende for meg gå ut over hun på noen måte. Jeg kan si til hun ?mamma er litt lei seg i dag, kan jeg få en klem? så kommer hun å gir meg en klem. Andre dager merker hun at jeg kanskje har en litt vanskelig dag og da kommer hun opp i fanget mitt og koser litt med meg. Hun kryper opp i fanget mitt og koser og gir meg klem på gode dager også, men på de dagene som er litt mer utfordrende eller litt mer grå, gjør det ekstra godt å ha en solstråle som kommer krypende opp i fanget med et herlig smil rundt munnen og koser og gir meg en god klem.

Uansett om jeg er en alene mamma og mamma, så gjør det ikke meg til en annen person. Jeg har lov til å felle noen tårer, jeg har lov til å si ?i dag har jeg en dårlig dag? eller ?i dag er en litt vanskelig dag?. Men samtidig skal jeg aldri la det gå ut over andre, jeg har lov til å snakka om det med de som står meg nært, men samtidig skal det ikke gå ut over andre å en person som det aldri går ut over er min fantastiske datter.

Det er min datter som lyser opp dagene mine, både på de dagene som er utfordrende og på de dagene som er helt fantastisk. Det er min datter som får meg til å våkne med et smil hver eneste dag, fordi jeg klarer aldri å våkne uten et smil når jeg hører hun på rommet sitt eller ser det søte lille hode hennes i døren min (vi har rommene vegg i vegg med en dør i mellom, og der står sengen hennes slik at hun kan se inn til meg). Hvordan kan jeg da våkne uten et smil uansett om det er en litt tøffere dag eller om det er en fantastisk dag. Det spiller aldri noen rolle, smilet er der uansett, og det er alltid et ekte smil som min datter får frem.

Noen få ganger har tårene mine trillet ned over kinnet mitt når min datter har vert der, men til å med da sier hun eller gjør hun noe som får frem smilet mitt. Jeg forklarer hun alltid hvis jeg er nedfor eller lei meg, at jeg i så fall er det men at det ikke er noe hun har gjort, det er bare en litt vanskelig dag. Jeg sier aldri hva som er årsaken til det, men forklarer hun følelsene slik at hun er vant til at det er vanlig å kunne vise følelser til de rundt seg.

Jeg er opptatt av å være ærlig med min datter hele tiden, men jeg er også opptatt av å skåne hun for hendelser og ting som ikke er viktig for hun å vite om. Jeg ønsker å være positiv rundt min datter uansett om jeg er nedfor en dag, så kan jeg være positiv. Jeg har tidligere nevnt at jeg er opptatt av positiv tenking, og det står jeg for. Jeg er veldig opptatt av det, men selv de som er kjempe positive hele tiden har også dager som er litt tøffere og litt mer grå enn andre dager, men det betyr ikke at vi tenker negativt det betyr bare at vi har følelser slik som alle har.

I dag har vert en slik dag. Den har vert litt mer grå enn andre, litt mer følelser og tanker har svevet litt rundt i meg. Hode har ikke vert helt på rett plass, men slike dager har vi alle. Jeg har derfor valgt å aktivisere meg enda mer i dag, prøve å finne på ting nesten hele tiden og gjort ting som både gleder meg og min datter. Jeg gjør jo slike ting egentlig hver eneste dag, men i dag har jeg prøvd å gjøre det mer i strekk uten noe ?dau tid?. Vi har vert ute og gått 2 turer i dag, vi har vert å trent hestene, jobbet med å få enda mer av flytte tingene på plass (ting tar tid, og enda er ikke alt på plass), vi har kost oss med en herlig middag, og vi har lekt og kost oss inne. Uansett hvor mye jeg har ønsket å bare legge meg å sovet når min datter har sovet, så har jeg heller vert aktiv og brukt tiden til å gjøre noe enn å sette meg ned. Slike dager for meg gjør at tankene sviver mer hvis jeg setter meg ned å ikke har noe å gjøre (uansett om det alltid er noe å gjøre, men at jeg bare innbiller meg at det ikke er noe å ta seg til med). Dagen har jeg kommer igjennom egentlig veldig fint og min datter har virkelig gitt meg mange og fantastiske klemmer og kost seg i fanget mitt. Hun har fått frem smilet og latteren min opp til mange ganger i dag, og oppi en grå dag for meg har det faktisk vert en utrolig fin dag også.

I morgen er en ny dag, og håper den blir en litt mer skinnende og lettere dag der hode mitt ønsker å være mer på “rette” veien. Jeg krysser fingrene for det og tvinger tankene mine på en positiv bane og hode er hevet. I morgen blir en ny og god dag!

 

 

 

BARE TA EN ABORT!


For mange er sex bare sex. Det å gå ut å feste og finne seg en av det motsatte kjønn for å få seg en nytelse der og da. Om en bruker noe slags prevensjon er ikke et spørsmål når enn kommer opp i en slik situasjon og alkoholen har kikket inn. Ikke nokk med det, men det trenger ikke å være alkohol inblandet en gang. Vi mennesker har et behov for en slik nytelse og mange blir nysjerrige på dette i tidlig alder av livet.

Det mange ikke tenker over er konsekvensene og alt som innebærer det store med å ha sex, hva som kan skje er ikke lengre et spørsmål. Vi blir egoistiske og kjører en ego tripp! Enveis kjørt for en spennende nytelse. One nigth stand, er nokk noe som mange kjenner til. Hvorfor være opptatt av en livs partner og en som enn har et stabilt og bra forhold til, der det er ekte kjærlighet inni bildet. Nei vi mennesker er faktisk utrolig egenfokusert til tider, og ønsker vi en nytelse så hender det ofte at vi kjører på med hva vi vil.

 

Mange i ung alder gjør faktisk dette som jeg nevner her. Jeg sier ikke at jeg ikke har vert kalv selv, gjort mine hendelser som jeg angrer på osv. Men en ting er sikkert, jeg har aldri tatt en eneste angrepille etter sex, jeg har ikke tatt en eneste abort! Og det er nemlig det jeg vil frem til. Konsekvensene mange av oss ikke tenker over. Dette gjelder ikke bare jenter, men gutter også. Hver gang en gutt/mann utfører en sexsuell handling med en jente/dame er det alltid en risiko. Hun kan faktisk bli gravid!

 

I mange tilfeller hender det at kvinner tar abort eller tar en angrepille. Men er dette virkelig rett? Skal vi mennesker gå hen og ta liv at en uskyldig liv som vi selv har ansvaret for har blitt til? Skal vi gå hen å ta en angrepille fordi vi har hatt sex uten og bruke prevensjon og fordi vi har hatt sex uten at det har hatt noe betydning?!

Den norske abort statistikken sjokkerer, og tall fra Folkehelseinstituttet viser at det blir gjennomført ca hele 15 000 aborter i Norge. Dette er faktisk hvert år! Ikke nokk med det men en tredjedel av disse gjør det flere ganger også! Hvert år er det ca hele 15 000 små kommende barn som har blitt laget uten at vi mennesker tenker over konsekvensene av sex og deretter går hen og tar abort. I år 1978 fikk vi kvinner først vedtatt på stortinget, rett til selvbestemt abort. Dette har gjort at abort tallet er så høyt som det er. Mange tenker nokk at det er mindreårige jenter som tar dette valget etter en omgang uten å tenker seg om konsekvenser, men faktisk så er det kvinner i aldergruppen mellom 20-24 år som er størst representert. Alle kvinner og jenter har hver sin ulike historier, men uansett hvilken historie som er synes jeg ikke det er en rett grunn til å ta en abort. 

Ingen barn har bedt om å komme til verden, det er vi mennesker som er her nå som bringer et nytt liv til verden!

Selv har jeg et utrolig trangt syn og sterke meninger ang abort, og mine meninger holder jeg fast på! Andre har sine meninger og det må jeg respektere eller stille meg nøytral til, men jeg trenger ikke å være enig i andre sine meninger ang abort. Slik er det med andre som kanskje ikke mener det samme som meg ang abort. Enten respekter det eller still deg nøytral!

 

Som tidligere nevnt synes jeg ikke det er noen historier som er gode nokk til å ta enn abort. Nå snakker jeg ikke ang abort ved en voldtekt episode, men jeg snakker sjenerelt om uaktsom handlinger der enn ikke har tenkt igjennom å tatt forhånds regler før enn har sex. Jeg er helt imot abort. Alle har sine valg og før en sprer bena eller utfører sex, bør enn være klar over konsekvensene som kan skje etter enn har hatt sex. Ønsker enn ikke å risikere å få barn å ikke bruker noe prevensjon, ja da går enn ikke hen og har sex og legger heller bena i kryss. Har enn sex må mann kunne være klar for å stå for konsekvensene som kan skje, og ta vare på det kommende barnet hvis enn skulle bli gravid. Dette gjelder både jenter/damer og gutter/menn, vell går jentene gravide og bærer frem et barn men det er to mennesker som må til for å skape et barn. Det er to mennesker sitt ansvar å ta vare på det kommende barnet og livet som har blitt til pga vi mennesker. Om det uaktsom handling eller et liv som ikke var planlagt skal det være like mye elsket uansett, det handler om å ta konsekvensene av det vi mennesker gjør. Har vi sex skal abort og angrepiller ikke være en lettvint løsning for å fikse opp i en handling der et barn kanskje har blitt til fordi vi mennesker har vert såpass egoistiske og ikke tenkt over å vert klar for konsekvensene som kan komme. Vi skal ta ansvar og stå for handlingene våres, vi skal stå for det som kan være konsekvensen og vi skal ta vare på det livet som blir skapt, om det er ønsket og planlagt eller om det ikke er det.


 

 

Det finnes mange prevensjons midler nå i det århundre vi lever i! P-piller, spiral, P-sprøyte, PFC Computer, kondomer, OSV! Om enn er usikker på noen slags prevensjon så undersøk det, og ta forhåndsregler. Pass på deg selv, og pass på det livet som kan bli skapt hvis du ikke tenker over konsekvensene som kan oppstå. Er du/dere klar for å bli foreldre? Er du i et stabilt og godt forhold? Har du en livssituasjon som er stabil og god for å skape et liv til verden? Er bare noen av de viktige spørsmålene som enn burde tenke over.

 Mange av dere har kanskje ikke hørt om noen av de prevensjons midlene som jeg har remset opp her. P-piller, spiral, P-sprøyte og kondom, er jo det som enn hører mest om. Eller bedre sakt, P-piller og kondom er vell egentlig det vi hører mest om. Men forskjellig er det jo etter hvilken pevensjon vi alle har hørt om. Noen som kanskje ikke så mange av dere har hørt om er PFC, som også er et prevensjonsmiddel. Det er faktisk et prevensjonsmiddel som ikke har noen bivirkninger, og som nokk vil være et godt alternativ hvis enn har lett for å reagere på bivirkninger i noen av prevensjonsmidlene. Det er jo selvfølgelig veldig forskjellig ifra person til person. Men PFC Computer registrerer syklusen og gir enn svar på hvilken dager enn kan bli gravid på og hvilken dager enn ikke kan bli gravid på. For å lese mer om dette prevensjonsmiddelet kan dere se àHer!

Vell liker vi mennesker ikke å spise sjokoladen med papir, eller å dusje med klærne på. Men hadde det vert store konsekvenser som kunne oppstå ved å enten spise sjokoladen med papir eller å dusje med klærne på så hadde vi tenkt igjennom det en gang til før vi eventuelt valgte å spise sjokoladen uten papir å dusje uten klær. Akkurat det samme er det å ha sex uten noe prevensjon, det kan følge store konsekvenser som rammer et nytt liv til denne verden. Er du klar for å ta det store ansvaret og ta vare på et liv som er avhengig av deg resten av ditt liv?

 Tenk igjennom handlingene og konsekvensene for hva du velger å gjøre, for skal du være en av 15 000 som tar abort eller tar en angrepille? Skal du være en av de 15 000 som velger å fjerne et fantastisk kommende barn til denne verden? Skal du være den som skal gå med det på din samvittighet resten av ditt liv, fordi du valgte å være egoistisk i en handling som du ikke kunne stå for eventuelle konsekvenser som kan oppstå? For dette er den sanne og harde realiteten! 

Tenk over handlingene og konsekvensene før du har sex! Sex er ikke bare sex, det er noe av det største to mennesker kan gjøre i sammen, det er noe av det mest fantastiske to mennesker skal kunne ha i sammen for å skape nye liv til denne verden. Det skal ikke bare være noe enn gjør fordi enn føler et behov der å da, du skal være klar for eventuelle konsekvenser! Det er ikke til å bare ta en abort, det er ikke til å bare ta en angrepille. Hvis noen påstår at det virkelig er bare til å gjøre det, er det virkelig bare da til å gå å ta livet av den som kommer gående tilfeldig på gaten? Nei det er faktisk ikke det, det er konsekvenser ut av slike handlinger også akkurat som det er konsekvenser ut av hvilken som helst handling enn velger å gjøre.

 

Bruk prevensjon, og vær klar for eventuelle konsekvenser ikke bare ta en abort!

– Hva mener du om abort? 
– Hva synes du om at statistikken er såpass høy i norge? 

 

– TRYKK LIKER PÅ DEN BLÅ LIKERKNAPPEN UNDER HVIS DU ER IMOT ABORT!

// DEL GJERNE DETTE INNLEGGET VIDERE //

 


 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top