Vårens friheter

Vårlukten er kommet. solen skinner, og en blå skyfri himmel er det som er å se ute. Endelig er vinteren over og klokken ble i helgen stilt over til sommertid. Ikke at hode mitt enda er stilt over til sommertid! To trøtte mårenen var det som ble resultatet i å forandre på timene. Min datter merket også forandringen av å stile klokken, men det er noe vi fort venner oss til. Herlig er det iallefall å ha lyse kvelder nå! 

Nå når vinteren er over, og våren er her. Fulene kvitrer sin vakre mellodi, varmen kommer mer å mer i luften og solen står høyt oppe på himmelen. Noe regn er det selvfølgelig også, men nyter solskinsdagene til det fulle her. Dagene og tiden våres er ikke mindre rolig nå som våren er kommet. Planer etter planer er det som kommer. Planlegging av 1 års dag, skal også snart igang. Jeg er jo en person som liker å gjøre litt ekstra med sånne anledninger, og har allerede store planer for Mina Adeline sin første bursdag. Tiden flyr og derfor tenker jeg å starte med planleggingen litt tidlig, ettersom jeg la godt merke til at dåps planleggingen fikk plutselig dårlig tid så ønsker jeg å ha god tid med bursdags planleggingn. 

Nå til helgen som kommer, skal meg og Mina Adeline ut å reise. Det er noe vi gleder oss veldig til. Det skal bli kjekt med litt forandringer og litt andre inntrykk. Videre så er det virkelig ikke mindre ting som skjer ettersom at sommeren nermer seg, 17.mai nermer seg, og endel andre ting. Det er flere ting jeg ser veldig frem til. Satser også på å få ta noen små turer og oppleve litt ting sammen med min datter nå som sommeren nermer seg og været er så utrolig mye bedre enn hva det var i vinter. 

Vi har også vert i lekeland. Det var Mina Adeline sin første gang og det var utrolig kjekt. Jeg fikk tatt noen bilder og filmet, så skal prøve å få lagt ut dette om ikke så lenge. Det var meg, mamma (Mina Adeline sin momma) og min bestevennine (En av 3 som er faddere til Mina Adeline). Alle hadde en utrolig morsom og kjekk tid. Uansett om det var ting som var i beregnet til små barn, så var det like gøy for oss andre også, ettersom vi alle liker å være litt barnslige iblant. Noe som de fleste nokk kjenner til, etter de har fått barn. Enn må jo nesten være med å gjøre ting selv for at barne sitt skal få ha det kjekt på sånne plasser. 

Noen av planen jeg allerde har er bl.a dyreparken, kångeparken, turer til rogaland. Har flere planer men ønsker å undersøke mer og planlegge det enda bedre før jeg skriver noe om resten av mine planer. men små turer er noe jeg synes er veldig kjekt. 

Hele dette året ser ut til å være fylt med masse kjekke ting og hendelser. Så har mye å se frem til sammen med min datter. 

Håper dere alle får en flott dag og god start på uka.

Har du masse planer for året?
Har du noen reise planer?

Et bilde sier mer enn 1000 ord

Et bilde kan si mer enn 1000 ord!

De siste dagene har det blitt mye fotografering i studioe mitt. Det har blitt masse bilder av Mina Adeline men også endel bilder av meg å Mina Adeline i sammen og min mamma å Mina Adeline i sammen. Noen av bildene fikk dere se som jeg la ut tidligere, ifra fotograferingen med 8 måneders bildene. 

I går var vi i studioet og tok noen bilder av meg og Adeline, jeg ble utrolig fornøyd med de og ønsker derfor å vise noen av bildene til dere. Jeg føler at disse bildene sier utrolig mye i seg selv. Av å til kan bilder si mer enn hva 1000 ord kan si! 
Dette er noen av bildene ifra den fotograferingen, men det er virkelig mange flere bilder ifra noen dager i studioet. Så det kommer flere bilde blogger innimellom. 

Hva synes du om bildene?
Er du glad i bilder?
  

KONKURRANSE – Vinn gavekort på FotoKnudsen

Go dag kjære lesere!
Helgen er nå annkommet og det er nå tid for en større konkurranse! Jeg har nemlig vert så heldig å få ha en konkurranse i sammarbeid med FotoKnudsen. Denne gangen er det ikke bare en vinner som skal trekkes ut, men to! Jeg har fått to gavekort å dele ut til to av mine heldige lesere. Hvis ikke dette er helt supert, så hvet ikke jeg! 

Som nevnt ovenfor så har jeg to gavekort som jeg skal få dele ut til to heldige vinnere. Det ene gavekortet er på kr 500,- og det andre er på kr 250,-! FotoKnudsen har et stort og bra utvalg av foto produkter som enn selv kan lage til og legge et personlig preg på det enn måtte ønske. Det har blant annet: 

– Fremkalling av bilder
– Forstørrelse av bilder
– Personlig fotobok
– Klær som du kan legge personlig preg på
– Pinal, sekk, lommebok, kopp, matboks, rammer, og utrolig mye mer! 
– Innbydelse
– Takke kort

Alt dette ovenfor og en rekke med flere ting, har de som du kan legge et personlig preg på med et bilde du selv ønsker eller har tatt selv. Du kan legge på tekst og gjøre det helt til ditt eget. Det er flotte priser så her får enn mye for pengene! 

Jeg har samlet sammen litt av produktene som de har, så dere kan få se litt av det store utvalget med varer som de har. 

Dette er en konkurranse som alle kan delta i og enn trenger ikke å ha blogg! Det eneste du trenger er å ha facebook å gjøre følgende:

– Lik facebook siden til FotoKnudsen ( HER )
– Lik min facebook side til bloggen ( HER )  
– Del dette innlegget på din facebook vegg OFFENTLIG! (Sånn at jeg kan se at du har delt det)
– Legg igjen enn kommentar her på blggen med at du er med og har gjort følgende som står ovenfor, og legg igjen en link til hva du ønsker deg ifra FotoKnudsen. ( www.fotoknudsen.no

OPS!
Det blir skjekket at du gjør følgende som må gjøres for å være med i konkurransen! Husk også å legg igjen navn og e-mail i kommentarfeltet sånn at jeg kan kontakte deg om du er den heldige vinneren!

Vinneren blir trukket når facebook siden til bloggen min runder 650 LIKER ( Nå er det 631 LIKER )

Jeg ønsker også å informere dere om at FotoKnudsen har et stort foto utvalg med mange spennende produkter, til en flott pris. Det er også flere produkter som har nedsatte priser og gode tilbud som er vert å følge med på. Akkuratt nå har de hele 50% på fotobok og mange andre flotte tilbuder som ligger ute på deres nettside.

Lykke til alle sammen! 🙂 

// Denne konkurransen er i sammarbeid med FotoKnudsen.no //

 

BildeDryss – Little sunshine

Tiden flyr, og det er allerede litt over 8 mnd siden min vakre prinsesse kom til verde. Aldri har 8 måneder gått så fort å vert fylt med så mye kjerlighet, latter og glede. Ikke minst den morskjærligheten som hver å en dag er fylt meg. Både mor å datters kjærlighet til hverandre. Den lærdommen og alt som skjer er helt enorm. Aldri har livet mitt blitt snydd så drastisk på hode, men på en så ubeskrivelig å god måte. Livet har fått en helt annen betydning og det er så store og fantastiske verdier i livet mitt nå etter jeg fikk min datter. Bedre sakt, min datter er mitt liv <3 

Siden Adeline nå er blitt 8 måneder, så var det tid for å ta 8 mnd bilder. Siden jeg har for en liten stund siden kjøpt meg et eget hjemmestudio så har vi tatt disse bildene der. Det er min mamma som tok bildene og jeg tok bildene av hun og Adeline. Jeg ble utrolig fornøyd med disse bildene å har gledet meg utrolig mye til å legge de ut å vise dere de. Adeline var veldig trøtt når vi skulle ta bildene, men hun klarte seg kjempe bra og smilet kom lurende frem etterfylt av den herlige latteren hennes når jeg begynte å trille rundt på gulvet å le å tulle meg til for hun. 

Men nåkk snakk på meg nå! Her er noen av de herlige 8 måneders bildene.


Jeg er utrolig fornøyde å dette er bare litt av bildene som ble tatt. Resten av bildene kommer til å bli lagt ut på Broberg foto sin facebook side iløpet av dagen! Om noen av dere ønsker å se resten av bildene kan dere finne Broberg Foto sin facebook side ved å trykke –>HER! (Trykk gjerne LIKER på den facebook siden, når du er innom der)

Håper dere alle får en flott helg! 

Hva synes du om bildene?
Liker du å ta bilder?
 

 

Ikke en dårlig mamma


Alene eller ikke, alle trenger litt “fri” iblant! Litt alene tid, til å bare bruke på seg selv å gjøre det enn ønsker. Legge seg ut på sofaen å sove, blogge, trene, ta en lang dusj, kunne gå på do alene, være lenge i stallen uten ha et begrenset tids sjema på f.eks 30 – 60 min. Alle trenger litt tid til å bare være seg selv, og ikke hele tiden være mamma. 

For kort tid siden ble jeg kontaktet personlig av en herlig jente som hadde blitt sjarmert av min herlige datter. Hvordan min datter har sjarmert hun å fått hun til å ønske å bruke sin dyrebare tid sammen med min datter noen time etter avtale, forstår jeg ikke hvordan hun har klart. Men min datter klarer det mest utrolig, å glad er jeg for det! Ikke viste jeg at jeg kunne bli så glad for at noen tok mot til seg å kontaktet meg å ga meg mulighet til å få en passepike. Jeg er på ingen sett å vis lei eller utslitt av mamma rollen, men alle mødre uansett om de er alene eller ikke trenger litt tid for seg selv. Ikke at jeg klarer å være så lenge uten min datter eller at jeg har vert noe borte fra min datter over lengre tid. Det lengste jeg har vert borte fra min datter, er max 1 time når jeg har vert alene av å til i stallen eller at min mor har vert på trille tur sammen med Adeline. Som en mamma alltid kjenner til, så er ingenting bedre enn å få komme tilbake til sitt barn etter enn har vert å gjort noe uten det eller at noen har vert på trille tur sammen med barne ditt. Selv har jeg vert helt i hunder og vert super glad når min datter har kommet hjem etter trille tur eller når jeg har kommet inn ifra stallen etter en liten tur ut alene der.

Nå er det noe nytt som skal skje! Adeline har fått seg passepike! Det er ikke en vilken som helst, men en herlig jente som har gått igjennom nåløye mitt og som jeg føler meg trygg på at skal få passe min datter noen timer (etter avtale). Hun var en utadvent og utrolig koselig jente. Smilet var på hele tiden og humøret på topp. Det var en jente som til å med min datter tok kontakt med selv etter kort tid. Da vi var på lekeplassen viste Adeline selv at hun ønsket å gå til passepiken og få sjekke ut at dette var en jente som hun kunne trivest med. Engstelig som hun nå er over for andre og ukjente folk, så ble jeg utrolig overrasket men også glad. Adeline har nemlig begynt å komme i den alderen nå der alt er skummelt og der hun er usikker på nye mennesker som er ukjente. Andre mennesker må gjøre en god innsats på å komme innpå hun og kommer ikke innpå hun eller får hennes oppmerksomhet vis de ikke gjør seg fortjent til dette. Ikke måtte passepiken gjøre så utrolig mye så jeg hadde trodd, for det var som min datter plukket henne ut selv. Små barn er jo noen av de erligste mennskenne enn noen gang opplever, og ikke minst så er de små men de har sterke meninger! Er det noe de ikke ønsker, så klarer du ikke på noen måte å trumfe det igjennom å få de til å gjøre det uansett. 

Det var utrolig koselig og ikke minst kjekt å få treffe hun. Det virket som vi alle 3 hadde en kjekk tid i sammen. Adeline godtok også når hun trillet vognen å lå å så på hun helt til hun sovnet. Det var en jente som var lett å snakke med. En jente jeg følte raskt at jeg kunne føle meg trygg på når hun passer min datter frem igjennom. Jeg vet allerede at hun kommer til å behandle min datter som en ekte prinsesse og at jeg kan prøve å slappe av å ikke sitte anstrengt i den tiden hun passen henne. Det var en jente jeg fort kunne åpne meg mer for og snakke litt med ang ting som ikke har blitt skrevet her på bloggen men som er greit for hun å være klar over, med tanke på min datter. Det er ikke hver dag enn treffer enn så herlig jente som enn føler seg trygg på etter så kort tid. Hun leser selv bloggen, å kjenner til både meg og Adeline der ifra. Men det er jo to forskellige ting å kjenne til noen ifra en offentlig dagbok og i virkeligheten. Alle kan lage seg et bilde og en mening om meg å min datter å våres liv, ut ifra hva de leser. Men en annen ting er realiteten som en merker og opplever i virkeligheten og ikke bak et tastatur med ord som blir skrevet. Vell skriver jeg erlig og personlig her og deler utrolig mye. Men jeg beskytter også min datter og passer på hva jeg legger ut og hva jeg skriver om. Jeg ønsker aldri å sette min datter i en tøff eller uønskelig situasjon når hun blir eldre. 

Nå som jeg har fått min første passepike føler jeg meg heldig. Jeg føler Adeline får oppleve at det er helt greit å være rundt andre mennesker og ikke rund mamma hele tiden. Hun har veldig godt av å ikke bli et barn som er limt fast til meg, men som kan akseptere at hun kan være rundt en passepike noen timer. Det er også en god trening til hun skal begynne i barnehage, der både jeg og Adeline får “øve” oss litt, på å være borte ifra hverandre noen timer. Så jeg er veldig spent på å se videre nå på hvordan dette går for både min og Adeline sin del. Men jeg velger å tror at dette kommer til å gå kjempe bra.

Jeg vet med meg selv at jeg er ikke en dårlig mamma, uansett om jeg har nå fått en passepike til Adeline. Alle mødre trenger litt tid til seg selv iblant å det er mange som har passepiker. Det vil ikke si at enn er noe dårligere enn andre uansett om enn har valgt å takke ja til å ha passepike eller barnehage. Det kan være utrolig godt for både barn og for mødrene til å ha denne muligheten. Så jeg ser ikke på meg selv som en dårlig mor, jeg hvet jeg er den perfekte mammaen til min datter. Det er nokk egoistisk å si det, men jeg tar meg låv til å være erlig og si det ettersom jeg har fått hørt det utrolig mange ganger å lar meg selv tro på dette å tro på mine tanker å følelser. Jeg velger også å tro at jeg og Adeline har vert kjempe heldige som har fått blitt kontaktet av denne herlige jenten som skal passe hun. Det er en jente med bein i nesa, strak rygg, og virker som å være seg selv. Hun virker flink med barn men samtidig lytter og godtar de reglene jeg har for min datter. Hun er på ingen måte en jente som virker som å blande seg inn i mine rutiner og hvordan jeg har valgt at ting for Adeline skal være. Hun respektere alt og viser at hun har en godhet i seg over for andre og samtidig en respekt for andre. Det er flere mennesker jeg har opplevd (ikke i sammenheng som passepike) som tror de er så utrolig mye bedre enn førstegangs mødre, om de har barn selv eller ikke så gjør ikke det noe for dem. De kjører på uansett og trokker hvertfall meg som mor på foten flere ganger, så jeg er utrolig glad for at hun her ikke gjør det. 

Samtidig som min datter har fått seg passepike så føler jeg at jeg har fått en ny venn. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med hun å til å kunne treffe hun også når hun ikke passe min datter. Hun er en tennårings jente men samtidig veldig voksen for alderen så at det er litt aldersforskell på oss, merket jeg overaskende ikke noe til det. Uansett om hun er en av de som leser bloggen min, så skriver jeg dette med egne tanker og meninger. Det er ikke noe jeg dikter opp å skriver på en fin måte fordi jeg skal smiske eller noe, jeg har ikke behov for det å jeg bruker ikke bloggen min på den måten. Det er en min dagbok, en offentlig dagbok. Det er mine tanker og følelser! Om andre ikke liker det, så er det røde krusset oppe i hjørne så enn kan trykke seg ut av. 

Håper dere alle får en flott dag!

Har du hatt eller har passepike?
Hvordan var det for deg første gang du fikk passepike til barne ditt?

 

BarneTV med Vranglære!

Når begynte dyr å kunne dette ned ifra taket med hode først, og deretter overleve? Når begynte det å bli vanlig i norge at barna skulle lære japansk? Hva tid ble det vanlig at hester skulle ha sminke å være i alle regnbuens farger med flotte klær osv? Skal ikke barnetv være en positiv ting for barna å ikke vranglære?!
 

Barne tv og tegne film for barn, har i over lengre tid vært i bruk i høyere grader i barnefamilier. Det er en rekke forskjellig utvalg nå for tiden. Da jeg var liten var det også et stort utvalg, men utvalget har virkelig ikke blitt mindre! Bedre sakt, det har blitt større.

For å kunne holde oppe interessen for både barn i alle alder, er det fult av lyder, språk, figurer og ikke minst farger. Men hvorfor ikke bruke kreativiteten på et normalt nivå enn å dra det over til vranglære for små barn? Hvorfor ende opp med at ponnier skal bli farget i alle regnbuens farger og deretter bruke sminke og klær? Er det virkelig dette vi ønsker at barna våre skal sitte å se på å lære? Skal de lære at ponnier kan være i lilla, blå, rosa, gul, osv? Skal di lære at dyr bruker sminke? Skal de lære at katter kan dette ned ifra taket med hode først og overleve? Eller at mennesker kan skade seg og ikke få vondt? 

Selvfølgelig er tegnefilm overdrevet og alle forstår jo dette, men små barn er små barn. De ser ikke ting ifra det perspektivet som vi voksne gjør. De ser morsomhetene i dette og ler, men det verste av alt er at noen barn ikke vet hvordan realiteten er. Om det er tegne film som gjør det eller om det er dårlig læremønster av oss foreldre, det vil det nokk alltid være delte meninger om!

Da jeg var liten var det ingen programmer som gikk ut på å snakke på noe annet språk enn norsk og engels. Nå på barnekanaler på tv og filmer, er det tegne filmer som ikke bare bruker disse språkene som vanlige språk men de har et læremønster på japansk! Vell kan enn skrue av tv, bytte kanal om enn ikke ønsker at barne skal se på dette. Men det er ikke det som er problem stillingen i dette! Problem stillingen og spørsmålet er hvorfor er dette blitt en normal trend nå?

Skal ikke norge og norges befolkning få holde på det norske, få lære barna det som er rett og ikke det som er vranglære? Skal ikke barna få lære deres morsmål og få se det på tv, eller få se det nordiske språket og lære det? Hva tid ble japans en vanlig språk på norsk tv over for å lære barna?!

Jeg er ikke imot barne tv eller tegne film. Jeg synes selv dette til tider er kjekt å se på, men en kreativitet til regissørene burde virkelig bli bedre enn dette! Greit at Tom & Jerry er overdramatisert og vranglære, og har vert dette i uttalelig mange år. Greit at my Little ponny, har alle regnbuens farger og sminke og klær og kan gi en innvirkning over for små barn og barn skjennerelt, ettersom det kan virke som at dette er normalt. Greit at dora de explorer snakker norsk, men også går over på japansk. greit at boble guppyer kjører biler under vann, og holder en type barne film lære som til tider også er vranglære.

Mye av dagens bare filmer er vranglære, og ja det er mye av det som er innholdet som gjør at det blir morsomt for barna å se på dette. Men hvorfor kan de ikke holder en litt mer realistisk holdning i filmene som også gjør det morsomt, men som barna kan lære av på en ordentlig måte. Det er vi som foreldre som har ansvar for å lære barna hva som er rett og galt, men programmer som de ser på og innholdet som de ser på er også noe som påvirker barna og som de ikke ser på samme måte som oss eldre og voksne folk. 

Det er faktisk også noen barne pogram som har et ordspråk som ikke holder seg til den norske kulturen! Et ordspråk som ikke alle ønsker at barna skal lære og bruke i hverdagen.

Er det virkelig dette vi ønsker barna skal se på og lære? Vil vi virkelig at barna skal sitte og få inn feil informasjon igjennom noe som skal være gøye og morsomme filmer for de små, som ender opp i vranglære?

Hva mener dere om dagens tegnefilmer og læren som de holder over for små barn?

 

Du er invitert!

Et sommer show, en dag utenom det vanlige! Sommerens store høydepunkt med musikk og bra program!
 

Jeg har med en stor glede av å fortelle dere om et stort arrangement som skal være den 28.06.2014! Det er Østfold Event som har den store gleden av å invitere dere alle til sommerens store happening på Quality Hotel i Sarpsborg. Med denne annledningen har jeg fått mulighet igjennom de til å få den store gleden av å opplyse om dette til dere alle fantastiske lesere som jeg har her på bloggen.

Det blir lovet et bra program med et bra liv! Konserter ut over hele kvelden med noen fantastiske artister! Dere får bl.a høre Adrian Emile, Morgan Sulele. Ikke nokk med det så har de samtidig fått bokket Fredrik Auke/ Freddy Genius.

Adrian Emile er en artist som er kjent for mange fengende russelåtene! Morgan Sulele er kjent for samarbeid med Adrian Emile og Fredrik Auke / Freddy Genius er kjent for låter som : Bongo Drum (med Robin og Bugge), Vannski & Colours (med Dj Broiler). Han er også kjent for russelåter som The End, Cannabus, Mindfuck og Trygdetaxi etc.

Det vil bli alkoholservering, så derfor er det aldersgrense på dette arrangementet. Aldersgrensen er 18 år +!

Det vil bli lagt ut 1000 vanlige billetter for salg! De har ordnet til Bare 200 VIP biletter. Ved VIP billett får du møte artistene + det vil bli mulig og feste litt med dem og samtidig har du også muligheten til å få svar på dine eventuelle spørsmål til artistene og en autograf som minne. Hvem ønsker vell ikke å få en så spennende og god mulighet som dette på en så stor og kjekk sommer arrangement?

OPS!
Det vil bli lagt ut 1000 vanlige billetter og 200 VIP billetter, så her gjelds det å være raskt ut! 

Dørene åpner seg til denne store dagen kl: 19.30 (28.06.14) og den store festen starter kl: 20.30!

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Vanlig tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Artist info:
DJ:
Adrian Emile

Hoved artister:
Morgan Sulele & Fredrik Auke/Genius

Oppvarmingsartister:
B´look & Shameless


Gjør dere klar til en real sommerfest, med et lovende bra program og liv! Så her er det ingen grunner som er gode nokk for å holde seg hjemme!

For mer info om arrangementet og billetter, Klikk dere inn à HER!


//Sammarbeids innlegg//
 

Downs syndrom // Russefeiring

Russ og russefeiring er i norge en betegnelse på en feiring for de som er avgangselever p videregående skole! Det er egentlig noe som bygger del på en dansk tradisjon, der elever som avslutter videregående skole kaller seg for russ og deretter markerer dette med en feiring. Det er ikke bare i norge at vi markere at vi har fullført videregående skole, men mange steder i verden er det en type markering av fullført gymnasium. Den norske feiringen av dette er i høy grad en særegen feiring, som blant annet er skikkene som russekro, russerevy og russeavis (som de utgir og selger på 17.mai).

Det er flere ukers feiring som topper seg ofte opp i mor slutten av russetiden, og deretter avsluttes på norge sin nasjonaldag (17.mai). På norge sin nasjonaldag dagen de blir mest lagt merke til av hele norges befolkning, vell blir de lagt merke til i feiringen også med de fargede buksene som har navn og merker på men på norge sin nasjonaldag er det mange steder som det er russetog etter barnetoget. Noen plasser går russen i samme tog som de vanlige togene som de har i forskellige plasser i norge. Men oppmerksomhet får de, og de skiller seg god ut på både godt og vondt.

Aktivitetene som russen arrangere er ikke av skolen, men av elevene som selv går der. Det er opp til flere tusen elever hvert år som er med på denne feiringen, men betyr det at noen skal bli holdt utenfor?

Nå dette året av russefeiringen var det noen som ikke var like ønsket med å få være med under russefeiringen. At noen skal måtte få beskjed om at de andre i russe styret skal nekte noen å få være med, er horribelt! Skal det plutselig være krav eller forskjells behandling på hvem som kan få være russ og være med på feiringen og ikke? Er ikke alle like verdige som russ, eller skal det plutselig bli lagt lister på hvem som er verdige og ikke? Alle har fullført videregående og er avgangs elever, og alle er i stand til å få være med på en russefeiring.

Nylig leste jeg en artikkel om to herlige mennesker ifra Rogalands området, som ble nektet av russen å få være med på russefeiringen. Buksene var kjøpt inn, kortene var laget og i boks, luen var på plass, og buksene var nydelig pyntet og klar for bruk! Det som holdt de tilbake var russen selv. De to herlige menneskene ble satt som et spørsmål ovenfor russen som er andre medelever som nektet de å få være med under russefeiringen. Grunnen for dette er at de har Downs syndrom. Er dette virkelig et grunnlag som gir andre rett til å holde de utenfor en norsk tradisjon for årlige avgangs elever?

 

Tenk om du var en av de som hadde Downs syndrom og ble holdt utenfor at andre med elever pga du ikke ble sett på som lik linje som andre rundt deg. Følelsen av å gå og kjenne på at enn kanskje ikke føler seg lik alle andre er ikke en god følelse, bedre sakt en utfordrende og til tider deprimerende følelse som enn ikke kan gjøre noe med. Enn prøver å være seg selv men plutselig er ikke det godt nokk. Enn blir deretter holt utenfor at andre som tydeligvis er normale nokk til å ha rett til å være med under denne feiringen. Dette er horribelt og mobbing i høyeste grad!

Ikke er det noen krav som må følges for å være en verdig russ når enn er avgangs elev! Ikke er det noe krav om at enn må være som alle andre, for ingen er like! Men alle er like mye vert uansett og unike på hver sin måte.

De som har Downs syndrom er herlige mennesker de også, som virkelig burde bli tatt vare på å få være med andre mennesker som også ikke har dette syndromet. De kan linke godt som alle andre være med på russefeiring! Det er ikke noe som tilsier at det hindrer de.

I denne hendelsen som står i Stavanger Aftenblad ente det heldigvis bra! Russestyret forandret mening etter avisen hadde vert på hjemmebesøk hos dette kjæreste paret som fikk beskjed først om at de ikke fikk delta på feiringen med russen. Etter besøket med avisen forandret russestyret mening og de fikk delta i russefeiringen likevel. Men tenk på de som har Downs syndrom og går igjennom denne hendelsen men som ikke går til media eller tørr å stå på for å få være en del av russen å få delta på feiringen. Tenk på de som sitter hjemme med russeklærne med tårer i øynene og en følelse av at de ikke passer inn og er fult klar over at de er blitt nektet av andre medelever fordi de har et syndrom som gjør at de andre ikke ønsker å ha de med. Er dette virkelig greit? Mitt synspunkt ut ifra dette er definitivt nei! Selvfølgelig skal alle få delta på en sånn stor feiring og tid sammen med andre medelever. Ikke skal det være greit å forskjellsbehandle andre på den måten og stenge andre ut på den måten.

Selv har jeg en person i familien som har Downs syndrom, å han er like mye verdt som alle andre! Han har tanker og meninger på lik linje som alle oss andre. Han er et menneske med like store verdier og er på ingen måte en person som ikke kan delta å gjøre det som vi andre kan.
Det er forskjellige grader av Downs syndrom, men uansett hvilken grad de har så er det en selvfølge at de skal få delta på ting som de selv ønsker. Det skal ikke ligge en hindring i oss andre, med at vi nekter de!

Husk på at enn vet aldri hva som skjer, enn vet aldri om det kunne vert du som satt og ble holdt utenfor på den måten av andre! Hadde du synes at det var okei? Hadde du likt og sittet hjemme og kjent på de følelsenne som er når enn blir nektet av andre til å delta på blant annet en russefeiring? Hadde du likt og gått på skolen etterpå å vist at du ikke fikk delta på en årlig tradisjon pga andre medelever? 

Synes alle burde tenke over dette og tenker over sine handlinger før de utfører de! For du vet aldri hva som skjer..DEL GJERNE DETTE INNLEGGET VIDERE!

Trykk liker på den blå liker knappen under, hvis du synes at alle avgangselever burde få delta på russefeiring!

 

New in – Hello Kitty style

Postkassen smiler. Den er full, men det som fyller den er en stor pakke. En pakke som er sent ifra utlandet, mer eksakt kina. Den har vandret og reist en lang vei, for å komme til min post kasse. Endelig er den her! 

Den etterlengtede pakken, som alltid tar alt for lang tid for å komme. Som alle nokk kjenner til når det er noe enn gleder seg spent til å få hjem! Den hello kitty stelle vesken, er nå annkommet min postkasse og deretter i mine hender. En glede, et smil, ja en spennende tid! Pakken åpner og ferm kommer det, en nydelig hvit og sølv hello kitty stelle veske. Vognen har jeg fått hjem, så stellevesken ble godt plasert på den med en gang. 

Pakket og fikset, klar til bruk. Nå henger den så fint på vognen og skinner i et. Billig var den, men flott resultat ga den. 

Stor fornøyd er jeg, men emmaljunga stelle veske blir det også. Skitten blir det fort, ektra skifte er da godt å ha. 
Fornøyde er vi, og smilet går ikke ned. 

Ønsker du en hello kitty stelle vesker? 
Klikk deg inn –> Her! og du vil finne denne Hello Kitty vesken.  

Hva synes du om den nye stelle vesken våres?
Har du Hello Kitty stelleveske?

Håper dere alle får en flott uke og en fin Mandag! 

Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen din stemme på mitt blogginnlegg, 
ved å trykke på den rosa knappen under og deretter “stem på dette innlegg”!

 

New in – Shiny white

fire hjul, som skinner i svart. fire hjul som er det som frakter en vogn. Noen vogner har tre hjul, men noen har fire. Den skinner i hvit, men det er et skinnende hvit skinn som vognen er av. Ja vi har fått ny vogn her i hus! 

Ventetid og tålmodighet er noe som ikke er min sterkeste side. Men når enn leter etter den perfekte vognen, så er det vanlig og måtte vente litt. Etter mye leting og lesing fant jeg endelig den nye vognen som kunne være den perfekte vognen for meg å min datter. En vogn i hvit var det jeg ønsket, ettersom det allerde er en vogn i svart og rosa som vi har. Etter noen få uker med venting, var den endelig fremme og klar til henting. Speningen var stor, og vi var mer enn klar. Den nye vogna var satt opp å like klar som oss. 

To store smil på en utrolig glad mamma å en like glad datter. Vognen var perfekt og falt i smak med en gang. Lett å slå opp, lett å sette ned igjen. fire hjul i perfekt størrelse, som svev rundt som en drøm. Det var en fryd og trille rundt og lett for meg som har nakke skade også. Håndtaket kan justeres i høyden som er god for meg å ha den i, og lett å justere i rette høyde for andre. Når den blir skitten, er den lett å vaske ettersom det er skinn vogn. Spotsdelen var det vi ønsket til vognen, for en liten baby er hun ikke lengre nå. En stor jente er det hun har blitt nå. God støtte i en god sportsdel i den nye vognen, gjor at min lille prinsesse synes det er kjekt å sette seg i vognen nå. Selen er lett å feste og åpne, å godt humør er det som er nå når selen blir festes. 

Elegant er det rette ordet som beskriver vognen og merket på vognen er emmaljunga! Min første emmaljunga vogn, men ingen vogn kan noen gang sammenlignes med denne. Fornøyd var jeg med den andre vognen jeg har, men etter emmaljunga vognen kom i hus er det virkelig den som har falt best i smak! 

Forskellige typer vogner er det, men vognen jeg valgte heter emmaljunga city cross. Den nyeste typen som er for dette året, 2014. En overkommelig pris, og en fantastisk vogn! 

Info om vognen:
– Det er aluminiumsunderstell som gjør at det blir lav vekt, komfort, styrke og smidighet
– Leatherette-fargene på ultralettvektsstål i Chrom
– Inklusiv regntrekk samt sol og innsektsnett (sol og insektsnett er i vognen, som du bare tar ferm med å skyve opp en glidelås)
–  TPU hjul og sportshåndtak
– Utrolig lette sportlige felger
– kan kjøpes komplett med City Bag Supreme for baby 
– Kan brukes opp til barnet er 3 år
– Vekt Understell : 6,5 kg
– Vekt Hjult : 2,2 kg
– Vekt sportsvogndel: 5,9 kg
– Yttermål sammenslått: 89 x 60 x 47 cm (inkl hjul, lengde x bredde x høyde)
– Leatherette kunstskinn vogner er laget av et dyrere og noe tyngre stoff 


Tåmmel opp, denne vognen her er topp! 

Vognen er skinn vogn, men er ikke ekte skinn! Det er kunstskinn. Fargen som jeg har valgt på vognen jeg har heter : White Leatherette. Som nevnt tidligere har jeg valgt og kjøpe denne vognen med bare sportsdelen, og som nevnt ovenfor så heter den typen jeg har av denne vognen Emmaljunga city cross og er 2014 utgaven.  Fottrekk og stelleveske i samme farge ifra Emmaljunga har jeg også bestilt, men det har ikke enda kommet. Venter spent på det enda! 

Om noen er på leting etter vogn så er virkelig dette en vogn jeg personlig vil annbefale andre også. Her er både jeg og min datter super fornøyde så det var et bra kjøp for oss. 


Har også funnet en liten film på youtube om denne vognen så dere kan få se bedre hvordan denne vognen er, for de som ikke kjenner til den.

Har du Emmaljunga vong?
Hvilken vogn har du?
Er du på leting etter vogn?  


Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen din stemme på mitt blogginnlegg, 
ved å trykke på den rosa knappen under og deretter “stem på dette innlegg”!

#mammablogg #ungmor #alenemor #barnevogn #vogn #sportsvogn #emmaljunga #new #newin #hvite #film #bilde #kjøp #info #anbefaling #fornøyd #elegant
 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top