Ferien i nye baner – velkommen tilbake til norge

Velkommen tilbake til Norge familien Broberg Johansen!

Nå har vi vert tilbake til Norge siden fredags kveld. Vi tilbringe en natt på hotell, noe som kroppen virkelig trengte. Tror alle sine kropper hadde veldig godt av en natt på hotell. Selvfølgelig ente jeg opp med kraftig ME anfall, som nokk egentlig ikke var så overraskende. Men samtidig hadde jeg ikke tid til det. Jeg kjenner enda at kroppen er langt ifra god men heldigvis klarer jeg å ha smilet fremme.

I går kjørte vi opp til Bø og skal være her i noen dager. Vi har fått leie en bobil som vi sover i på en vakker plass! Barna elsker plassen å det er fredfullt og godt.

Nå er vi på vei til lekeland, så nå blir det masse lek å morro for barna å forhåpentligvis avslapning så godt som vi klarer vi voksne.
Kjekt blir det hvertfall uansett.

BB: Følg oss videre i Sverige – Astrid Lindgrens verden

Lørdag er kommet å vi har kommet oss lengre på ferien vår. Men la oss gå tilbake til torsdag.

Varmen har det ikke står noe galt på! Den har tatt nye høyder å vert oppe i mellom 30-40 grader. Vi har bodd i sommerklær og varmen har virkelig tatt oss alle, men fy fillen jeg er stolt av jentene våre!

På torsdag tok vi nemlig å hoppet i bilen å kjørte til Vimmerby. Der brukte vi hele dagen til å storkose oss i Astrid Lindgrens Verden, med Blant annet Pippi, Emil, ronja røverdatter, osv. Stakker Marvin fikk rett å slett 3 barn å holde styr på, for å dra der har vert min drøm LENGE! Så jeg gikk like baserk som jentene. Jeg sto å ropte på Pippi like mye som barna å var helt i hundre. Hun som var Pippi var bare helt fantastisk. For en tolmodighet hun hadde! Hun hoppet å danset å tok med seg barna på alt hun kunne. Smilet var på hele tiden å skulle ikke trodd det var 30-40 grader i luften slik som hun var i hundre selv.

Det var en så fantastisk park og ikke minst hele parken var barne vanlig og alt var virkelig lagt vekt på at barna var 100% i fokus, slik som Astrid Lindgren selv var opptatt av. Neste gang kjenner jeg at jeg vil der igjen å jeg vil også på museumet hennes. Det var minne for livet!

Familien Broberg Johansen på ferie

Tenk endelig var det vår tur å reise på ferie! Og sannelig har vi masse spennende i vente! Vi kom i går frem til Sverige og ble positivt overrasket av hytta vi sover i. Det er en koselig hytte lengre ut på landet med harmoni og ro.

I dag tok vi turen til skara sommerland, som jeg sitter i nå i skrivende stund. Barna har badet i flere timer i et reint bade palass. Etter flere timer i baseng, sklier, osv har vi nå noen minutter med ro mens den leker på en gigantisk lekeplass som er rene lekeplass slottet! Snart skal vi videre å skjekke ut tivoliet. For en magisk dag så langt! Og enda mer spennende har vi i vente i morgen å resten av ferien som varer til tirsdag i neste uke.

27 år og ME syk

27 år og ME syk. Ja det høres egentlig latterlig ut. Hvordan kan en 27 år gammel jente være syk i en så ung kropp?

mange der ute ler bare av ME. De forstår ikke alvoret med det og de skjønner ikke den uendelige kampen som enn hele tiden jobber med. Hode har lust til masse men kroppen sier stopp. Det er som enn er fanget i en gammel kropp, mens hode er mye yngre – eller bedre sakt hode er i den alderen som en egentlig er.

Jeg har prøvd å jobbe imot sykdommen min. Jeg sliter med å akseptere den, å ønsker hele tiden å klare så mye mer enn hva jeg klarer. Det å innse sine egne grenser er på en måte umulig. Det er en egen jobb å bare prøve å forstå seg selv når enn ikke føler det lengre er din egen kropp du lever i. For hvordan kan en 27 år gammel kropp føles som en 50 åring? hvordan kan enn gå med et smerte helvete i kroppen, samtidig som enn er tom for energi og ikke klarer halvparten av hva enn egentlig skal klare iløpet av en dag? hvordan er det mulig at det å bare gå til post kassen blir en heldags jobb? eller å gå på do blir noe enn sitter å samler energi til å klare å utføre? latterlig, eller hva?
– men realitet!

jeg har hele tiden ikke klart å godkjenne å vedkjenne begrensningene mine, men dessverre slår de meg hardt i ansiktet gang på gang. Jeg av alle burde være rundt i fyr å flammer når jeg har barnefri, men sannheten er den at jeg sitter hjemme i en stille stue. Lyset er dempet mesteparten av dagene og jeg lengter etter ro å stillhet, noe som det er mye i huset når det er barnefri helger. mange vil nokk si at det er godt å hente seg inn når enn har barnefri, men hva med det sosiale? i min alder pleier enn å være mye sosial og er det noe som skjer så er enn som regel der det skjer. men jeg føler jeg blir en tilbake holden person av å måtte si ordene som hjemsøker meg “jeg klarer ikke å gjøre det i dag, kroppen sier stopp” når jeg egentlig skriker etter å kunne si “jaa jeg er med”. det som skuler seg i kroppen min når de hjemsøkte ordene kommer ut av munnen min er tristhet, tårer som jeg jobber iherdig ved å holde tilbake. jeg vil bare legge meg under dynen å grine. jeg føler jeg blir lenket fast til sengen å til huset. Jeg vil så sårt ikke det! Jeg vil så sårt leve livet som en 27 åring skal i hovedsak, når enn har barnefri. Jeg føler jeg blir en demper for de rundt meg. Noe som jeg selv tenker å bare ved å tenke de tankene trykker jeg megselv ned. mange vil nokk si “hvorfor tenker du slik når du gjør deg selv trist?” men det kommer av seg selv. For hvorfor skal ikke den tanken komme når enn sitter med slike følelser?

jeg må hele tiden tenke å være klar over at gjør jeg visse ting så vet jeg at jeg trenger hvile så å så lenge i tiden etterpå. Jeg vet at kroppen min er veldig sensitiv for lys og lyd og handlinger som krever mye energi. noe som igjen gjør at det setter en hindring. Jeg vil så gjerne ikke la det sette en hindring. jeg vil få stopp på å leve i en “gammel” kropp. Jeg vil ha livet mitt tilbake, slik som det var med den kroppen jeg hadde før. Jeg vil så gjerne slippe å være syk!

jeg har mange lyspunkter i livet og jeg har det så fantastisk, noe Mina Adeline også har. Så livs situasjonen vår er bare helt magisk, men det er sykdommen min som plager meg. For jeg har både ADHD og ME, så tenk deg hvilken kresj det egentlig gir…

Kan jeg ikke bare få den friske kroppen min tilbake?!
Kan jeg ikke bare få overskuddet å energien min som jeg en gang hadde? er det virkelig for mye å be om…

Bursdag helg i masse bilder + dekorasjon

en fantastisk helg er over å vi sitter igjen med store smil rundt munnen. Helgen har gått i et og tiden har fløyet avsted. Juli er måneden der vi har to bursdags jenter i hus og heldige er vi ved at de har bursdager veldig nært til hverandre. Så denne helgen har vi feiret hele to bursdags selskap for begge jentene. Tenk ste søsteren til Mina Adeline er hele 8 år nå, og Mina Adeline her hele 6 år om 6 dager! Det er helt vilt å tenke på.

Ettersom jentene ønsket å feire bursdagene sine sammen så tok vi hele feiringen denne helgen. Det er så befriende å tenke at vi nå er ferdige med det, og bare skal ha en liten markering på Mina Adeline sin dag der hun blir 6 år, ved at vi skal gå å kjøre go cart. noe vi alle gleder oss enormt til.

Helgen i seg selv var helt fantastisk å barna var super fornøyde. De elsket resultatet av temaene som de selv hadde valgt og de elsket alle gavene å storkoste seg i selskapene. Det virket som alle som kom storkoste seg å hadde det super morro. Kakene ble så som så, men smaken ble fantastisk. Bare jeg som hadde litt uflaks med dekorasjonen av kakene i år, men får ta det igjen til neste år igjen. De smakte hvertfall himmelsk!

Jeg tenkte å vise dere et bilde dryss av dekorasjonen ifra bursdagen og litt ifra selskapet. Legger ikke ut bilder med folkene som var ettersom det ikke er alle som ønsker å være på nett.

25 Tips til gratis hjemme ferie som barna vil elske!

Sommeren er kommet og mange sitter hjemme med barn som ønsker å dra på ferie. De ønsker at det skal skje ting som skaper minner. Men som oftes er det vi foreldre som setter høyeste krav til ferie enn hva barna gjør og ønsker. Vi tenker ofte at vi må slå på stor tromma å virkelig ta sommer ferie til et nytt nivå hvert år. Vi tenker ofte i baner som koster enormt mye penger og tror at det er det som blir snakket mest om blant barna når de kommer tilbake på skolen og i barnehagen etter sommeren. Fakta er jo det at det er ikke lange ferier som koster en formue som barna snakker mest om. Det er de små tingene som det blir snakket om. Det er badeturene, telt soving, piknik, osv som blir snakket om. Det med å sitte på et fly som tar mange timer, eller en båt som tar mange timer, eller bil kjøring der de må sitte stille i mange timer, som kan gjøre en hel sommerferie til det negative.

mange tenker ikke på å ta pauser å gjøre aktiviteter underveis som ikke trenger å koste stort noe. og mange sitter hjemme å ikke har penger til å ta slike ferier. Så derfor ønsker jeg å komme med noen tips til hva enn kan gjøre for å skape en super sommer ferie, der du ikke trenger å bruke noen penger stort.

Så du som sitter hjemme og ikke har penger til å dra langt avsted eller penger til å dra på noe fornøyelse park osv, ikke fortvil. de beste minnene skaper enn sammen og det er de små tingene som teller.

mine tips til en sommer ferie uten at det skal koste stort:

#1 Dra på fisketur
barna elsker jo å få være ute. det å få prøve å fange sin egen middag er jo enormt spennende. Det å få lære om hvilke liv som befinner seg under vannet er også noe mange barn liker. Og får dere ikke fisk, så har dere prøvd. og det skaper minner.

#2 telt tur
Pakk sekken og nistemat, dra ut på telt tur. Om det bare er i hagen dere kommer til så kan du lage et kart med veier å gå, for å komme frem til mål som er hagen. Har du ikke telt, spør familie og venner om de har å lån et. Eller så kan du legge ut på kjøp og salgs sider om noen vil låne deg et telt. Det å kunne lage et bål med pinner når mørket kommer, grille noen pølser på en pinne som de har fått laget til selv. Det er minner som de husker å setter pris på.

#3 Bade tur
Pakk med niste, noe drikke, og det du skulle ønske å ta en hel dag på stranda. La barna leke med vannet, bygge sand slått, grave seg ned å bli fulle av sand, sjekke ut glass maneter, steiner, skjell, osv. ta det med dere hjem å lag et bilde ut av det neste dag. Da har du plutselig to dager som det skjer noe.

#4 Regn dag
Reiner det en dag, men samtidig er varmt? ta på høy musikk, lukk opp vinduene å spring ut med barna uten ytterklær. Dans i regnet å kos dere. Finn frem vann pistoler å ha vann krig i regnet.

#5 lag en salgs bod
har dere bake ting hjemme eller noe salft til overs, eller kaffe? la barna lage til noe mat eller bake noe, blande noe saft, og kaffe. La dem finne frem et bord og lage plakater å la dem få ha en salgs bod. Det å få lage sin egen butikk er jo enormt kjekt. De elsker jo å leke butikk, så hvorfor ikke la dem gjøre det til en ekte butikk for en dag? har dere bær eller blomster tilgjengelig, la dem lage blomster oppsats å selge, eller kurver med bær osv.

#6 sov ute under åpen himmel
Hva er vell ikke mer spennende enn å ta med ut dynenene å putenen, og sove under åpen himmel? Det å ligge å se på stjernene å fortelle morsomme hisotrier. det er bare helt magisk.

#7 besøk alle lekeplasser og barnahager i ditt område
Ta ut på tur og lag en liste over alle leke plasser å barnehager som er i ditt område å besøk dem alle sammen. dere kan også ta med dere noe mat å lage til en liten grill plass å grille pølser. eller dere kan ta dem i varmt vann i en termos å så har dere varm mat når dere blir sulten.

#8 lag en vannsklie
ta ut plast sekker å finn en bakke. Legg dem ut å finn noe vann i en vannslange slik at vannet renner på plastikken. husk å fest det litt i sidene om det beveger på seg å om det går sent, kan dere bruke noe såpe for å få mer fart.

#9 vann krig
ta en dag å arranger vannkrig. der dere kan samle dere i lag eller være en å en. ta noe konditor farge i vannet å spring rundt å prøv å treff hverandre. dere kan lage til skule steder osv. Det er kun fantasien som kan sette grenser her!

#10 lag kunst ute
Dere kan finne frem kritt og tegne på hele ute plassen. Lage deres egen kunst.

#11 teater
lag deres egne dukker eller figurer å lag til et teater. Her kan dere lage egen historie å fortelle de mest morsomme historiene dere klarer å dikte opp.

#12 Kino
Finn frem puter, å reir dere til på gulvet. Finn frem poppkorn å sett på en film med høy lyd som dere får en skikkelig kino følelse. Dere kan også lage til biletter som dere skal bruke på kinoen. Samt også lage til en bod med kips, poppkorn, snop, osv.

#13 Lag eksperiment
Mange barn elsker å eksperimentere å hva er vell bedre enn å søke opp noen eksperiment på nett som er lette å bli med barna å prøv dem ut.

#14 skattejakt
Sett deg ned på kvelden å lag et skattekart til dagen etterpå. La barna springe å lete å finne frem det du har laget som skatten som de kan finne. Skatten kan være alt ifra en aktivitet dere skal gjøre. Eller malesaker som ligger i en kiste, som dere kan lage maleri etterpå. Det kan også gjøres om til å lage skattejakt i naturen å finne skatter som skuler seg i naturen. Det kan være alt ifra blader, gras, steiner, insekter, osv. Eller dere kan lage det til at de skal samle alt de ser i forskjellige farger som dere har valgt ut.

#15 gled de eldre
Dere kan gå ut å plukke blomster, lage til buketter å flotte bilder. Så kan dere dra på nermeste gamlehjem og dele ut slike flotte ting som barna har laget å gi til de eldre. Dette lærer barna gode verdier ved å ta vare på de som er eldre, samt det vil glede dem enormt å få en slik overraskelse.

#16 dra på gård
kjenner du noen i nærområdet som har en går? kontakt dem å spør om å få komme å se hvordan gårds driften fungerer, la barna se å lære, å om dyrene er i nærheten la dem få treffe dem. lær dem hvor maten vår virkelig kommer ifra så de får lære seg nyttig kunnskap å barn sammen med dyr er noe de fleste barn elsker.

#17 besøk biblioteket
Besøk biblioteket som er i nærheten av dere, finn frem spennende bøker som barna har lust å låne.

#18 Lag en sommer dagbok
La barna lage en sommer dagbok der de kan tegne, skrive, få bilder å lime inn, slik at de kan se tilbake på en spennende sommer med masse minner.

#19 Spill kveld
Finn frem masse spill å sett dere sammen å ha en magisk spill kveld.

#20 sykkel tur
alle barn elsker sykkel tur. Så hva med å gjøre litt ut av det å pakke med seg noe godt i sekken, og dra ut på en koselig sykkeltur med hele familien.

#21 lykter
finn frem tomme syltetøy krukker, ståltråd og la barna male på syltetøy glasset. bind på ståltråden og vips så har dere en lykt.

#22 blomster krans
gå på jakt etter masse blomster å bind sammen blomsterkrans til hele familien.

#23 museum
har dere et museum i nærheten av? da kan dere besøke dette å la barna se å utforske helt nye ting ved alt det er å se på museumet.

#24 kritt spill
Dekurer steiner i farger å lag til rutenett med kritt, så kan dere spille tre på rad.

#25 papirfly konkurranse
Lag flere papirfly og ta dem med dere ut. Så kan dere lage til en konkurranse med hvem som klarer å komme lengst med papirflyet.

som dere ser, dette er bare noen av flere ting dere kan gjøre. men husk å ha med kamera å la minnene bli bevart for alltid. Det er bare fantasien som setter grenser, å dette vil skape minner for livet for barna. De trenger ikke dyre lange ferier. Det er hva du gjør det til selv.

Håper dette var noen tips og ideer som kan hjelpe med å gjøre deres sommer til en flott ferie i deres eget hjem.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top