Førskole dag/ bli kjent dag – på den nye skolen

I sist uke var den store dagen god jenta vår har ventet lenge på! Det var førskole/bli kjent dag på skolen for Mina Adeline. med et stort smil rundt munnen, sin nye og første ransel på ryggen, mange sommerfugler i magen gikk Mina Adeline sammen med meg og hennes goe pappa Marvin til skolen.

Klokken var stilt og spenningen var stor. Da klokken ringte spratt vi opp alle sammen som raketter som aldri hadde vert i dvale. Vi hadde god tid før vi skulle være på skolen og vi koste oss sammen og gjorde oss klar uten å stresse.

Det var ikke en solskins dag, og skyene hadde dekket hele himmelen. Men hva trenger vi sol til når vi kan være vår egen sol i hverdagen? Det var en såpass spennende dag fult med masse følelser så ikke brydde vi oss noe om været.

Det var en stor dag som god jenta vår hadde ventet lenge på! Nedtelling hadde hun også hatt. Tenk det var endelig førskole/bli kjent dag på skolen for Mina Adeline. Det var med et stort smil rundt munnen, sin nye førskole ransel på ryggen, mange sommerfugler i magen gikk Mina Adeline med meg og hennes gode pappa Marvin til skolen.

Hun tvi holt i handa der vi gikk, og hun søkte trygghet hos oss begge. samtidig som hun svevde av spenning der vi gikk. Jeg som vanlig måtte jo dokumentere alt og masse bilder ble tatt der vi gikk til skolen for første gang.

Jeg kjente det var så godt å være to. det å kunne være to med denne store overgangen var noe jeg aldri trodde skulle skje men som jeg er over takknemlig over å kunne være. Det er så mye bedre å endelig ha mannen i mitt liv i min hverdag og det å kunne slippe å være alene i hverdagen og ved ting som skal gjøres og som enn skal igjennom. Så jeg er så takknemlig for den endringen i livet vårt der vi er blitt to og jeg ikke lengre er alene mor. Ingenting er bedre enn å være to foreldre enn å være to foreldre i en menneske kropp.

det er helt utrolig men sant, tenk den lille jenta vår er nå blitt så stor å er skolejente etter sommeren! tiden flyr avsted å panikken tar meg snart – jeg vil bare sitte å tvi holde på hun. et nytt og stort steg er i vente og på denne dagen fikk vi en smakebit på det. Tror det nesten var like mye sommerfugler, spenning og nervøsitet hos alle på denne dagen. men mest av alt glede å spenning. Mina Adeline klarte seg super bra og mamma å pappa er super stolt av deg god jenta vår. stoltheten bobler over!

glasskår og tordenvær

Jeg er fanget i mine tanker. som en vind av en storm som sviver rundt. sinne, frustrasjon, fortvilelse, sorg og glede. alt på en ang i en smørje. ikke har jeg noen spesifikk grunn for det – ME en fanger meg i mitt eget mørke i kveld. Et mørke jeg vil svive ut ifra, men bare må stå i det. En fortvilelse av å være 27 år og ikke føle at en duger – men samtidig vite at enn er mer enn god til det enn klarer i løpet av dagene som syk. Samtidig som jeg også vet og merker at det «enorme» jeg klarer iløpet av en dag i mine øyner blir verdsatt av de andre rundt meg, selv om det egentlig bare er en brøkdel av hva andre på min alder klarer. Jeg vet jeg er mer enn god nokk for de rundt meg, jeg vet jeg er verdifull for dem. Jeg vet at det jeg klarer løpet av en dag er mer enn nokk for dem, og at de ikke har noen forventninger til meg – eller jo en, at jeg er å forblir meg. Noe jeg hele tiden er enormt bevist på at sykdommen skal ikke ta over meg, men at jeg skal være den jeg er og heller jobbe på lag med min sykdom. Det er jo tross alt det å jobbe på lag med ME´en som ganger alle.

Dagene er forskjellige å ingen dager er like. Men de dagene enn faller ned i sin egen boble er de dagene som er tyngre enn andre. De dagene enn må jobbe mer med segselv er de dagene som krever så mye mer. De dagene tankene tar meg fordi MEèn sniker seg på og hamrer meg ned. Det er egentlig ikke tankene som tar meg, men MEèn som hamrer meg ned som gjør det. Det er de dagene jeg ikke klarer å prioritere mine begrensninger men stiger mer å mer over dem. De dagene jeg tror jeg er super woman, men egentlig bare er Michelle. Det er de dagene kroppen tar over å bare blir en murstein som jeg føler meg totalt ubrukelig for alt å alle. Det er vell egentlig det å ikke føle at enn duger og er like verdifull som alle andre friske mennesker, det er vell i bunn å grunn det som gnager mest på slike dager. Samtidig som smertene i kroppen er uutholdelig og ingenting klarer å hjelpe for å dempe det. Det er som en evig krig som kroppen har inni segselv. Det er som det er glasskår inni hele kroppen, tordenvær og en evig krig i min egne kropp. Det er som ingenting jobber på lag, men bare imot seg selv. Tårene presser på og ingenting kan jeg gjøre, jeg må bare sitte å akseptere den kampen kroppen min har med glasskår og tordenvær – og håpe det snart kan være et hvitt flagg som blir heist så den kan begynne å jobbe på lag igjen og ikke imot seg selv.

Mange vil nokk ikke forstå dette, men jeg er flau av å være syk. Jeg ser hvordan folk prøver å bruke det imot meg og de rundt meg. jeg ser hvordan de prøver å trykke meg ned av noe jeg ikke engang kan styre selv. Noe jeg ikke har valgt engang! Jeg av alle har innrømt offentlig at jeg er ME syk, at jeg har hjelpemidler osv. men når vi får besøk prøver jeg å få bort hjelpemidlene mine så ikke andre kan se dem når dem ikke er i bruk. Jeg prøver å ikke være i det offentlige når jeg må sitte i rullestolen, fordi jeg føler folk ser ned på meg. Jeg prøver å skule min egen realitet, samtidig som jeg har sakt det høyt at jeg har ME og at det er alvorlig grad av ME også. Men jeg har vell i bunn å grunn egentlig gjort det for å prøve å få megselv til å akseptere det – for sannheten er vell den at jeg egentlig ikke klarer helt å akseptere det enda.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top