KJÆRE FORELDRE, HVORFOR?!Kjære foreldre der ute, hvorfor gjør vi dette gang på gang? Tenker vi på gleden hos barna eller på oss selv? 

Sommeren nærmer seg slutten og igjennom hele sommeren har jeg sett snapper ifra folk som har vert på lange ferier, eksklusive reiser, hatt uker etter uker med masse aktivitet som koster flesk! Er det virkelig slik at vi må bruker masse penger, reise langt bort på ferier som tar flere timer med både bil, fly og båt for å ha det kjekt? Er det virkelig da barna har det kjekt og koser seg masse? 

Det er et kjent fenomen at når enn skal på ferie med barn, blir det pakke kaos. Tiden renner ut, og vi springer som oftes kapp med tiden og til slutt kommer for sent enn hva som var planlagt. Dette uønskede kaoset som vi voksne skaper, gir oss ikke glade barn som jubler og hopper av glede. Det skaper tårer, barn som trasser, slår seg vrang, osv. Er det de som er en glede å starte ferien med som vi bruker mange tusen på? Tror nokk de fleste av dere tenker nei.. Tror nokk de fleste av dere tenker at om dere kunne unn godt en slik start, så hadde det vert supert. Men faktisk vi har oss selv å takke for slike starter, om vi vil innse det eller ikke. Barna blir påvirket av vår energi og av hvordan vi gjør omstendighetene. Det går ikke an å klare å skule slike ting for barn, for de merker det. 

Men når du kommer frem i tide eller ikke i tide, er jo som regel ikke reisen over. Enten er det båt enn skal på, eller fly, eller noe annet av reise muligheter. Båt er jo en ting, for der kan barn springe og kose seg, men fly er igjen en reise der barn må sitte stille i flere timer. Vi voksne synes som regel det er herlig og slappe av i noen timer på et fly, men barn holder på å dø av kjedsomhet eller skriker ørene av til andre passasjerer i flyet. Så spør jeg deg, er virkelig dette en kjekk reise for barn? Er dette en ferie start og reise måte som gleder barn? 

Vi setter ofte store mål og tanker rundt det å reise på feire. Vi tenker ofte at vi må lengre bort for å skape minner, kalle det en feire, osv. Men faktisk er ikke barn kravstore, det er vi voksne som er det. Barn finner gleden i ikke bare store ting men mest av alt finner de gleden i de små tingene. De finner gleden i å sove ute i telt i hagen en natt, for det er ikke hver dag enn kan sove ute i telt i hagen. Barn synes det er kjekt å f.eks gå på badetur, gå på stranden og leke, og være sammen med andre barn og sin familie. Barn trenger ikke store ferier for å kunne glede seg over det og kalde det ferie, det er vi voksne som stiller disse kravene. Barn ser ikke på penger, det er de vi som gjør. Det er vi som føler for å kjøpe mye, bruke mye penger på reise, hotell, osv. Hvorfor tenker vi ikke på å gjøre det billig og økonomisk, slik at vi ikke få smell senere og ikke kan gjøre noe senere resten av sommeren? Hvorfor skal alt koste penger? 

Mange kan nokk tenke at jeg sitter her og er dritt sjalu for at jeg ikke har kunnet reise til utlandet denne sommeren med min datter, men faktisk så er jeg ikke det. Ja jeg har lyst å reise til varmere strøk, men det er jeg som har lyst til det. Og hadde jeg ønsket det nokk kunne jeg fint gjort det, men jeg prioriterte å kjøpe varmepumpe og sikre oss med go varme til vinteren, og jeg gikk noen runder med meg selv.. Fordi det hadde ikke vert kjekt for M.A og sittet på et fly i 4-8 timer for å komme ned i varmen og slite med å sove i en enorm varme, ukjente omgivelser, osv. Jeg viste at M.A elsker dyr, og at hun er veldig glad i kaptein sabeltan, kardemomme by, hakke bakke skogen, osv. Så når vi fikk anledning til å reise til dyreparken noen dager sammen med min onkel og hans familie, ja da gjorde vi det. Og sannelig kunne det ikke blitt mer perfekt enn hva det ble! Vi sov ikke på hotell, men på en plass der det var små leiligheter som lignet på en student bolig der flere studenter bor når det er skoletid. Vi hadde det super koselig der, og det var avslappende og herlige omgivelser. Det var ikke midt i byen, noe som virkelig var fantastisk! Vi hadde kort vei til Dyreparken og kort vei til kr.sand sentrum. Vi var to dager i dyreparken slik at vi slapp noe stress. Vi fikk ta alt i barnas tempo, kose oss masse og slappe av. Det var ikke noe trass, grining eller sure miner, fordi vi hadde det avslappende og godt. Vi tok alt i barnas tempo og fokuset var at barna skulle ha det kjekt, for da hadde vi voksne det også kjekt. Vell var det et stykke å kjøre, men vi planla det og kjørte i god tid, slik at vi kunne ha flere stopper på veien. 

Det var 3 dager vi var der borte på feire, og det var en fantastisk ferie. Barna hadde det super kjekt, og det hadde vi voksne det også. Men av 3 uker barnehage fri og bare 3 dager på ferie, kan enn lett tenke - ja hva skal vi nå gjøre. Det kan friste veldig og reise bort i 2 uker, og få tiden til å fly avsted. men sannheten er, tiden kan fly avsted uansett om enn er hjemme eller på ferie, det er bare hva enn gjør det til selv! De andre ukene brukte vi til å være på sandstrand og kose oss, reise til barnas dyrepark som er kort vei for oss, besøkte familie og venner, hadde besøk ifra Bergen, gikk turer, osv. Vi fant på flere aktiviteter som ikke trengte å koste så mye, og vi hadde faktisk en helt super ferie! Jeg hadde tenkt at vi også kunne sove i telt i hagen, men siden vi ikke har telt og jeg ikke fikk kommet så langt til å få tak i, må vi spare det til neste år. 

Dette vil jeg si er aktiviteter og kjekke ferier for små barn og mindre barn. De elsker å få være i aktivitet, men de elsker ikke å måtte reise langt i mange timer for å komme frem. De setter pris på de små tingene, for det er stort for dem. Det er ikke lengden og størrelsen på ferien som teller, det er samholdet, gleden og kjærligheten som vi har til hverandre. For vi skaper minner hele tiden, ikke bare på ferie men hver dag! *Hvis du er eni eller liker dette innlegget, trykk gjerne Liker på den blå knappen under eller del gjerne*

Kommentarer
Legg igjen en kommentar
Xtine Michelle

En liten og livlig jente ifra Rogaland! Men bor nå i Vest-Agder (Kvinesdal), og trives kjempe godt her. 15.07.13 ble jeg mamma for første gang til ei nydelig liten prinsesse, som ble født som prematur 5 uker før termin. På bloggen min kan dere lese om mitt liv som ung alene mamma, graviditeten jeg gikk igjennom og live mitt. Om du/dere har noe spørsmål eller om det er noe, så er det bare å legge igjen en kommentar eller å sende en mail (som dere finner knapp til over headeren min). Ved spørsmål ang sammarbeid/sponsing av bloggen min kan dere kontakte meg på: xtinemichelle.blogg@hotmail.com

xtinemichelle.blogg@hotmail.com
Follow on Bloglovin Bloggist.no - Toppliste for bloggere Blogglisten
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits