Sex - naturlig eller ikke?Ordet sex eller samleie som mange også sier, er et ofte brukt tema i hverdagen og samfunnet nå. Det er en naturlig ting som mange synes er flaut og unaturlig og snakke om. Hvis kjendiser, forskjellige modeller eller andre mennesker som ofte er i media drar frem dette temaet eller bruker noe som kan være sexfiksert i musikkvideo, bilder, osv. blir det med en gang et stort tema og en negativ omtale om dette. Spørsmålet er hvorfor? Hvorfor blir det det, hvorfor blir det så negativt omtalt med en gang. Er ikke sex en naturlig ting og tema?
 

Vi alle kommer til verden på en måte! Ingen kommer sendt ifra storken i et nydelig teppe som den slepper oss ned med i armene på noen som er plukket ut til å bli foreldre. Nei, vi må gjøre jobben selv og skape barnet, bære det frem og føde det. Det fødes ikke med ski på bena, ingen klær eller noe! Det fødes uten klær. Det å komme til verden uten klær er en naturlig ting, men kort tid etter enn er født er det plutselig unaturlig og være uten klær. Det ender med at nakenhet er helt unaturlig når enn blir eldre også.

Samleie som er en så naturlig ting for oss mennesker for at verden skal få bygge seg videre blir samtidig så unaturlig ting igjen. Barna ender opp med de rareste historiene og fantasiene med hvordan de ble til i denne verden. Men er det sånn det skal være? Skal barna gå å tro helt feil ting om hvordan de kom til verden? Skal plutselig det med fødsel og samleie bli tabu å snakke om der vi ikke lærer barna hvordan virkeligheten er? Skal vi begynne med vranglære på noe som er en naturlig ting, fordi det er et tema som kan føles unaturlig og snakke om å lære barna om?

Nå over lengre tid har barn ent opp med å lære om samleie, seksuelle ting på skolen. Til å med hvordan enn jente og en gutt i seg selv ser ut og fungere, mange lærer ting de ikke en gang viste om sitt eget kjønn. Er det virkelig sånn det skal være?! Skal ikke vi som er foreldre lære barna våres de naturlige tingene selv og gjøre det til en naturlig ting for de også?

Mange foreldre er nokk redde for at det skal virke som at det skal være et tema som kan virke spennende og teste ut, og mange opplever nokk at barna/ungdommene ender opp med å være utrolig tidlige nå for tiden til å prøve ut akkurat dette. Men det er virkelig ikke rart at andre ungdommer blir tidlige med dette når det ikke blir en naturlig ting for dem som de lærer om ifra når de var små barn og babyer. Det er akkurat som andre ting og tema vi lærer våre barn ifra når de er små, det blir uinteressant når de blir eldre fordi det er en naturlig ting for de da.

Når enn snakker om samleie og det å lære sine egne barn om seksualitet er ikke det at enn skal stå å snakke om sex ifra med en gang de er født. Det er et så stort tema som ikke bare er spesifikt på en ting. Det går på å lære barnet sitt om sitt kjønn, lære barnet til å gå på potte og til å etter hvert bruke toalettet. Det handler om å vise barnet at kjærlighet er viktig og til å vise barnet kjærlighet med å klemme, gi det kyss, holde rundt det og ved å vise barnet en trygghet. Det å lære barnet å vise følelser og sette ord på følelser er også en viktig ting.

Når barnet blir eldre og når det ser på bl.annet tv, blader og er i det sosiale rundt seg er det viktig å lære det at modeller og andre folk som jobber i denne bransjen er ikke en realitet med å ha som et forbilde med å ønske å bli sånn. Kroppen de har og utseende er ofte redigert i et bildeprogram eller operert sånn. Jeg sier ikke at det er galt å operere seg for å få det ønskede resultatet, men jeg sier at det er ikke en reelt forbilde til et lite og ungt barn og se opp til å ønske å bli sånn. Dette gjør jo at et ungt barn og ungdom ikke føler seg bra nokk selv å lett kan få et dårlig selvbildet. Det er viktig og lære barnet at enn er perfekt på hver sin måte og til å se verdien i seg selv. Alle er unike og perfekte på hver sin måte. Men ordet perfekt er nesten ikke love å bruke lengre, fordi enn da er for selv opptatt. Dette synes jeg er viktig å få slutt på, og heller bygge opp selvbilde til andre med at de kan vite at ordet perfekt er ikke at enn må være ?strøken? og ikke ha noen små ting som kan være feil. Fordi det finnes ingen feil i en person sitt utseende og personlighet. Alle er forskjellige individer og er perfekt og god nokk på hver sin måte.

Det er også viktig og lære hva som er rett og galt, hvordan enn skal ta vare på andre mennesker rundt og hvordan enn skal behandle andre rundt seg. Hvordan to stykk blir kjærester, gifter seg, forlover seg, får barn osv. Det er så utrolig mye mer enn bare sex under det seksuelle som enn skal lære og som er viktig å lære barnet ifra det er født. Automatisk lærer vi det en del av dette, men noen av tingene tenker vi heller ikke igjennom å derfor ikke lærer barnet det.

Jeg så for en liten stund siden på Dr. Phils sitt program på tv der han snakket om dette. Han ga en god forklaring som jeg ønsker å vise dere. Der han nettopp nevner disse tingene i slutten av programmet. Han hjelper også å forklarer andre som trenger hjelp med dette. Han utrykker seg også om det som han mener er viktig og legge vekt på å lære barnet ang dette temaet. Det er virkelig vert å se og det er noe jeg synes er veldig lærerikt.

 

 

Jeg vil høre deres meninger rundt dette! Så hva mener du?


Jeg blir veldig glad om du vil legge igjen din stemme på mitt blogginnlegg,
ved å trykke på den rosa knappen under og deretter "stem på dette innlegg"!


DEL GJERNE DETTE INNLEGGET VIDERE!


 

 

Kommentarer

Victoria Wisløff

22.03.2014 kl. 12:51
Herlig blogg du har! Håper du får en super lørdag :D

Xtine Michelle

22.03.2014 kl. 13:47
Victoria Wisløff: Tusen takk :) Håper du også får en flott lørdag :D

Navn

23.03.2014 kl. 10:36
utrolig bra skrive:)

Xtine Michelle

23.03.2014 kl. 10:46
Navn: Tusen takk :)

T....

24.03.2014 kl. 01:29
Bra du tar det opp. Husk at det er du, dine verdier og meninger som er viktigst.

NA

24.03.2014 kl. 04:13
Sex skal og bør være helt naturlig for alle å forholde seg til spør du meg. Særlig unge. Er så mye hemmelighetskremmeri rundt temaet som fører til flauhet som bare er helt ubrukelig. Ja til åpenhet sier bå jeg :)

-NA, sexblogger

May

24.03.2014 kl. 10:38
Sex er naturlig ja, men vil ikke at mine barn skal dra rundt i gaten og synge sanger av kjendiser som omhandler sex. Vil heller ikke at barna mine skal debuttere like tidlig som meg, 12 år.. Det skal være en viss grense. BARN SKAL VÆRE BARN.

Er selvsagt viktig å være åpen om sex med barna sine. Men føler liksom at dette er noe man prater om når de blir litt eldre, kanskje når de er i 6-7.klassen, for da har mange kommet i puberteten og mange har allerede begynt å utforske litt.
Du har en virkelig gjennomført blogg, som jeg setter pris på å lese gjennom! Innleggene er ryddige og bra skrevet! Flink du!! Vi har forresten startet en blogg, vi er to jenter med en del sexerfaringer og historier som har startet sammen. Bloggen går for det meste ut på sex og erotikk. Om du har noen spørsmål kan du godt kommentere bloggen vår. Ta en titt innom da vel? Gi oss noe konstruktiv kritikk om du ønsker også!
Legg igjen en kommentar
Xtine Michelle

En liten og livlig jente ifra Rogaland! Men bor nå i Vest-Agder (Kvinesdal), og trives kjempe godt her. 15.07.13 ble jeg mamma for første gang til ei nydelig liten prinsesse, som ble født som prematur 5 uker før termin. På bloggen min kan dere lese om mitt liv som ung alene mamma, graviditeten jeg gikk igjennom og live mitt. Om du/dere har noe spørsmål eller om det er noe, så er det bare å legge igjen en kommentar eller å sende en mail (som dere finner knapp til over headeren min). Ved spørsmål ang sammarbeid/sponsing av bloggen min kan dere kontakte meg på: xtinemichelle.blogg@hotmail.com

xtinemichelle.blogg@hotmail.com
Follow on Bloglovin Bloggist.no - Toppliste for bloggere Blogglisten
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits