*matoppskrift* Pai uten melk og egg!

Tenkte jeg nå kunne dele en ny oppskrift som jeg har testet ut etter jeg fant den på en fantastisk blogg som ga meg utrolig mye hjelp når jeg måtte forandre kostholdet mitt. (bloggen oppskriften er hentet fra finner dere –> HER! ) Det er utrolig å se hva enn faktisk kan lage uansett om enn må holde seg borte ifra melk. Melk er det jo i utrolig mye mat produkter som en kjøper på butikken, flere produkter enn hva jeg var klar over. Viste dere at det finnes spor av melk i f.eks: Snop, kips, sauser, smør, rømme å mye mye mer å mye enn baker med er det også somregel melk i. Så her kommer oppskriften på pai, dette er oppskriften på eplepai men har også testet det ut med blåbær og jordbær. Så her er det bare fantasien som kan sette en stopp på hvilken pai enn måtte ønske å lage 🙂

Ingredienser:
270g hvetemel eller speltmel
200g smør uten melk
2ss sukker
1/2dl vann

4-5 epler som enn skreller og kutter i båter/skiver til den størrelsen du selv ønsker (eller hvor mange du ønsker å ha i paien) og ha på kanel over de
3ss sukker også over eplene.

Om du ikke tåler vanlig sukker kan du bytte det ut med tagatesse (du får kjøpt det i de fleste helsekost butikker) 

Slik gjør du:
Smuldre opp smøret og hvetemel (eller speltmel om du har det i steden for hvetemel), så har du i alle de andre ingrediensene. Du kan gjøre det for hånd eller så kan du bruke en foodprosessor. Så trykker du 2/3 av deigen i formen. Jeg bruker en paiform når jeg lager denne. Så setter du den i kjøleskapet mens du kutter opp og fjør klar eplene eller det du ønsker å ha i paien. Når du er klar med dette så tar du ut igjen paien åsså legger du eplene oppi og strør 3ss sukker og litt kanel over de. Nå kjevler du ut resten av deigen og kutt den opp i flere remser etter den størrelsen du ønsker. Så legger du den på toppen av eplene i paien etter hvordan du ønsker det skal være. Nå strør du et tynt lag med sukker over toppen. Når dette er klart å ovnen er varm setter du den inn på 175 grader i 55-60 min. Det kan variere litt ifra ovn til ovn. 

Når paien er klar lar du den kjøle seg ned litt og så er den klar. Du kan servere den til hva du ønsker og det finnes is som er uten melk om du ønsker å ha is til den.

Om du ønsker å ha en annen pai som inneholder noe annet enn epler så gjør du det på samme måte men bytter eplene ut med det du ønsker å ha i den.


Her er et bilde av hvordan det så ut når jeg hadde prøvd ut paien med å ha blåbær og jordbær isteden for epler. Det var utrolig friskt og godt, og den ble litt bløtere når jeg hadde blåbær og jordbær i isteden for epler. Men den smakte utrolig godt både med epler og med blåbær og jordbær. 

Håper dere likte oppskriften og at paien faller i smak. Det gjor den iallefall her 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top