Hjelpe andre som ikke har


Den største gleden med jul er å gleder andre, men den største gleden med jul er å kunne glede andre som ikke har det så bra som alle oss andre. Folk som sitter ute å fryser å kanskje ikke kan sitte langs et bort med en familie å spise et varmt måltid, eller ha noe julemat på bordet. Kanskje ikke det har muligheten til å kunne ha noe mat på julaften å heller må sitte ute å håper det er noen som går forbi som kan hjelpe de med noen små penger så de kanskje kan ha råd til litt mat. Det er nokk også mange av de som ikke har et juletree som er puntet og har gaver under, osv. Det å kunne hjelpe de som ikke har noe eller relatift lite så må sitte på gaten å håper det er noen som har muligheten til å hjelpe de. For det er mange som sitter på gata med en kopp i handa og sitter med et håp hver dag om at en dag har de nokk til å kunne kjøpe seg noe mat, drikke eller noen varme klær, osv. Alle trenger en gang iblant hjelp, om det er liten hjelp eller stor hjelp så går vi ikke igjennom et liv der vi aldri trenger noe hjelp. Vi hjelper andre og vi får hjelp selv av å til. Det er sånn vi mennesker er, og det er sånn livet er!

Så nå i all julestriden og juleforberedelsenne har jeg å min kjære mor tatt oss tid til å stoppe opp å tenkt litt da vi så en mann som satt på gaten. Vi la pengen i handen til Mina Adeline og gikk bort til han mannen som satt med en kopp i handen på bakken, vi smilte til han og lot Mina Adeline få legge pengen oppi koppen hans. Han ble så uendelig glad å smilte med et stort og herlig smil. Han takket så uendelig mye for pengen han fikk og kysset min herlige datter på handen som takk for at hun ga han en penge i koppen hans. Den uendelig store gleden han viste ga oss en utrolig stort glede. Hva han velger å bruke pengen på er han sitt valg, men å se den ekte gleden han viste var mer enn nokk for oss å ga oss en fantastisk god følelse av å kunne hjelpe noen på den måten som sitter sånn så det. Han var ikke innpåslitende eller noe, han satt bare der å spurte ikke noen om å få penger. Det var et valg som hver å en kunne ta da de gikk forbi han. Noen dager senere så vi han igjen på samme plass å da vi gikk forbi kjente han oss igjen. Han takket oss så uendelig mye for pengen han hadde fått og han fortalte oss at den dagen kl 4 skulle han få reise hjem å feire julen sammen med sin familie. Å kunne høre å se hva den lille pengen kunne gjøre for han å glede han betydde utrolig mye for oss. Tenk han får nå reise hjem til sin familie og feire den sammen med de. Han smilte og var så utrolig glad når han fortalte oss dette. Han bedde ikke om noe han bare ønsket å fortelle oss hva det hadde gjort for han med den hjelpen. Vi ga han noen mandariner og en flaske med vann så han hadde noe han kunne spise når han satt der å han takket så mye og var utrolig glad. Senere den dagen og noen dager senere var han ikke der, å han hadde fått reiset hjem til sin familie. Tenk han er nå i sammen med familien sin og får feire den sammen med de. 

Er ikke det en god følelse å kunne vite at enn kan være til hjelp med å kunne gi en så stor glede til noen som tenger det å kunne få glede de så mye så bare en liten penge kan gjøre. Det er virkelig det jeg vil si at julen handler om, hjelpe å glede andre rundt. For julen for oss som har en familie, har mulighet til å feire den sammen med noen, ha varm mat på bordet å gaver under juletreet. Kunne kjenne på den goheten det er å være sammen med familien på en sånn høytid, den er fantastisk men å sitte å ha alt dette på julaften men samtidig å kunne vite at nå sitter han mannen hjemme sammen med familien sin å koser seg, gir en enda større å bedre følelse når enn sitter å har alt det enn har selv på selve julaften. Det er noe jeg synes alle burde tenke over nå i juletiden. Det skader ikke å hjelpe andre, det gir heller en god følelse å kunne gjøre noe bra for andre som ikke har noe. Hva de velger å bruke pengene på er deres valg men vi andre har uansett gjort noe bra med å kunne gi.


Lik og del gjerne dette innlegget om dere også synes det er viktig å kunne gi til andre som kanskje nesten ikke har noe nå i juletiden.
 

Kommentarer

Mille

22.12.2013 kl. 17:59
Er såå enig<3 Veldig glad for kommentar tilbake

Linn Merete-Mamma Til Nikolai

22.12.2013 kl. 23:28
Hvordan vet du at den ikke kler seg ut som fattig..Jeg ga en 100 lapp til ei en gang,dagen etterpå ser jeg personen gå fobi meg med iphone og goe varme jakke.Jo klart jeg unner hun det men så kort tid å ha en så fancy mobil! :S

å ikke minst du vet jo ikke om det er en person som ber en annen om å tigge for han/henne å tar i fra han/henne pengene når dagen er omme.. :/ det blir litt feil å gi til tiggere,selvom man får vondt av de mener jeg...Jeg ga nettopp Julenissen i boden her jeg bor 5 julegaver som blir sendt ned til barn og voksne i Fillipinene.... :)
Legg igjen en kommentar
Xtine Michelle

En liten og livlig jente ifra Rogaland! Men bor nå i Vest-Agder (Kvinesdal), og trives kjempe godt her. 15.07.13 ble jeg mamma for første gang til ei nydelig liten prinsesse, som ble født som prematur 5 uker før termin. På bloggen min kan dere lese om mitt liv som ung alene mamma, graviditeten jeg gikk igjennom og live mitt. Om du/dere har noe spørsmål eller om det er noe, så er det bare å legge igjen en kommentar eller å sende en mail (som dere finner knapp til over headeren min). Ved spørsmål ang sammarbeid/sponsing av bloggen min kan dere kontakte meg på: xtinemichelle.blogg@hotmail.com

xtinemichelle.blogg@hotmail.com
Follow on Bloglovin Bloggist.no - Toppliste for bloggere Blogglisten
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits